REMICADE 100 mg konsantre IV infüzyon çözeltisi hazırlamak için liyofilize toz içeren 1 flakon Gebelik

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tamol Plus gebelik kategorisi B'dir. Tamol Plus hamilelik kategorisi, Tamol Plus gebelik kategorisi, Tamol Plus emzirme, Tamol Plus anne sütüne geçer mi, Tamol Plus laktasyon, Tamol Plus hamilelerde kullanımı, Tamol Plus ve bebek, Tamol Plus kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tamol Plus; kas ağrısı, eklem iltihabı, sırt ağrısı, baş ağrısı, bel ağrısı, diş ağrısı, soğuk algınlığı ve ateş gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Ağrı Kesici / Ateş Düşürücüler (Aneljezik) > NONNARKOTİK ANALJEZİKLER > Anilidler > Parasetamol

ATC Kodu

N02BE01

Etkin Madde

Parasetamol 250 mg/5 ml

Barkodu

8699516703639

Geri Ödeme Kodu

A09720

Satış Fiyatı

13.09 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

6

Alternatif İlaç Sayısı

34

Sağlık Konuları

Kronik Ağrı , Yüksek Ateş

SGK Kodu

SGKF63

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FQD

Eşd. ilaç grubu

E691A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Çocuk sahibi olma potansiyeli bulunan kadınlar tedavi süresince ve REMICADE tedavisinin son dozundan sonra en az 6 ay süreyle yeterli doğum kontrolü uygulamalıdır.

Gebelik dönemi

İnfliksimaba maruz kalan, ileriye dönük izlenmiş ve sonuçlan bilinen gebeliklerin (yaklaşık 450), ilk trimesterde ilaca maruz kalanları yaklaşık 230 kişidir. Bu kişilerde ilacın gebeliküzerinde beklenmeyen etkileri görülmemiştir. TNFa’yı inhibe etmesi nedeniyle, gebelikdöneminde uygulanan infliksimab yenidoğanda normal immün yanıtlan etkileyebilir. FareTNFa’sının fonksiyonel aktivitesini seçici olarak inhibe eden bir analog antikor kullanılarakfarelerde yürütülen bir gelişim toksisitesi çalışmasında, anneye yönelik toksisite,embriyotoksisite veyateratojeniteye dair bir bulgu saptanmamıştır (bkz. bölüm 5.3).

Mevcut klinik deneyim riski dışlamak için çok sınırlıdır ve bu nedenle, gebelik döneminde infliksimab uygulanması önerilmez.

İnfliksimab plasentadan geçer ve gebelik döneminde infliksimab ile tedavi edilen kadınlardan doğan bebeklerin serumunda antikor 6 aya kadar tespit edilmiştir. Buna bağlı olarak, bubebekler artmış enfeksiyon riskine maruz kalabilirler. Rahimdeyken infliksimaba maruz kalanbebeklere canlı aşıların uygulanması, gebelik döneminde anneye uygulanan son infliksimabenjeksiyonundan sonra 6 ay süreyle önerilmez (bkz. bölüm 4.4 ve 4.5).

Laktasyon dönemi

REMICADE’in anne sütüne geçip geçmediği ya da bebek emdikten sonra sistemik olarak emilip emilmediği bilinmemektedir. İnsan immünoglobulinlerinin süte geçmesi nedeniyle,REMICADE tedavisinden sonra en az altı ay süre ile emzirmeye ara verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

İnfliksimabın fertilite ve genel üreme fonksiyonu üzerindeki etkilerine dair sonuçlara ulaşmak için yeterli klinik öncesi veriler yoktur, (bkz. bölüm 5.3).