TRANXILENE 10 mg 30 kapsül {Sanofi} Yan Etkileri
Sanofi Aventis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Tranxilene yan etkileri, Tranxilene etkileri, Tranxilene zararları, Tranxilene belirtileri, Tranxilene uyarılar, Tranxilene önlemler, Tranxilene kilo aldırırmı, Tranxilene zayıflatırmı, Tranxilene zehirlenmesi, Tranxilene cinsellik, Tranxilene sorunlar, Tranxilene uykusuzluk, Tranxilene bağımlılık, Tranxilene bırakma bilgilerini içerir.
4.Olası yan etkiler nelerdir ?
Tüm ilaçlar gibi TRANXILENE’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:
Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1000 hastanın birinden az, fakat 10000 hastanın birinden fazla görülebilir.
Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.
Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)
Aşağıdakilerden biri olursa TRANXILENE’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz
o Deride leke ve papül olarak isimlendirilen kabarcıkların bulunması ve kaşıntılı deri döküntüleri
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin TRANXILENE,e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Diğer yan etkiler Bilinmiyoro Zihinsel aktivitede yavaşlama
o Bazı hastalarda (özellikle çocuklar ve yaşlılarda) paradoksal reaksiyonlar görülebilir: Uyaranlara karşı aşırı duyarlı olma durumu, aşırı tepkililik (irritabilite), saldırganlık, heyecanve hareketlilik, onirik konfüzyon sendromu (rüya benzeri kafa karışıklığı veya şaşkınlık hali),halüsinasyonlar (varsanılar).
o Anterograd amnezi (Unutkanlığa yol açan durumdan (travma veya hastalık) sonraki anıları unutma, yeni bir şey öğrenememe durumu)o Kas gerginliğinde azalma
o Tedavi uygulaması öncesindeki kaygının alevlenmesiyle kendini gösteren “rebound (geri tepme) sendromu” oluşabilir.o Sersemlik
o Uyuklama (özellikle yaşlılarda) o Kuvvetsizlik, güçten düşme (asteni)
o Uzun süreli kullanımı (özellikle yüksek dozlarda) fiziksel bağımlılık gelişmesine yol açabilir ve tedavi kesildiğinde kesilme sendromu görülebilir.
Ayrıca TRANXILENE’i de içeren benzodiazepin grubu ilaçlarla aşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir: duygusal duyarsızlık, uyanıklıkta azalma, baş ağrısı, dengesizlik, çift görme,mide bağırsak sistemi rahatsızlıkları, cinsel istekte değişiklikler, uygunsuz davranış ile ilişkiliolabilecek unutkanlık.
Huzursuzluk, sanrı, öfke, kabus, psikoz (gerçeklik algısının bozulduğu ruhsal hastalık), uygunsuz davranış gibi psikiyatrik ve ters reaksiyonlar ve diğer davranışsal advers etkiler.Mevcut depresyon benzodiazepin kullanımı sırasında maskelenebilir.
Psikolojik bağımlılık ortaya çıkabilir. Benzodiazepinlerin kötüye kullanımı bildirilmiştir.
Yan etkilerin raporlanması