FERRO SANOL B 150 ml şurup {Melusin} Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Foradil Combi dozu, Foradil Combi dozaj, Foradil Combi doz aşımı, Foradil Combi uygulama, Foradil Combi kullanım şekli, Foradil Combi kullanımı, Foradil Combi kullanım süresi, Foradil Combi açmı tokmu, Foradil Combi nedir, Foradil Combi ne için kullanılır, Foradil Combi nasıl kullanılır, Foradil Combi faydaları, Foradil Combi etkileri, Foradil Combi günde kaç kez, Foradil Combi sabah mı akşam mı, Foradil Combi fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve suresi

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 3 ke/. 10 mİ, toplam 30 mİ kullanılır.

Serum ferritin değerleri izlenerek hemoglobin değerlerinin normale döndüğü görüldükten sonra vücut demir depoları doluncaya kadar demir tedavisine devam edilir.

Uygulama şekli

Ölçek ile gereken dozu alınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği

Şiddetli böbrek hastalığına bağlı eritropoietin eksikliği durumunda, FERRO SANOE, eritropoietin ile birlikte verilmelidir.

Pediyatrik popülasyon

Çocuk Dozu

2 ila 5 yaş arası: Günde toplam 5 ile 10 mİ

5 ila 12 yaş arası: Günde toplam 10 ile 15 ml

Bebek Dozu

1 yaşına kadar: Günde toplam 2.5 ml

1 ila 2 yaş arası: Günde toplam 5 ml

Geriyatrik popülasyon

Geriyatrik hastalarda herhangi bir doz değişikliği gerekmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı belirtileri

20 mg Fe+2/kg vücut ağırlığı dozu entoksikasyon olgularını beraberinde getirebilir. 60 mg Fe^/kg vücut ağırlığı ve üzerinde alınan dozlarda ağır toksik etkiler görülebilir. 200 ile 400 mg Fe+2/kg vücut ağırlığı arası dozlarda ise müdahale edilmediği takdirde ölüm ile sonuçlanır. Küçük çocuklarda 400 mg Fe+2 gibi bir doz bile hayati tehlike yaratabilir.

Demir zehirlenmesi aşamalar halinde gerçekleşebilir, ilk aşamada, yani ilacın ağız yoluyla alınmasından sonra ilk 30 dakika ile 5 saat arasında, huzursuzluk, mide ağrıları, mide bulantısı, kusma ve ishal gibi belirtiler görülebilir. Gayta çayst bir şekilde siyah bir renkte olabilir ve kusmuk kan içerebilir. Şok, metabolik asidoz ve koma gelişebilir. Çoğunlukla sonrasında görünüşte bir rahatlama aşaması olabilir ve bu aşama 24 saate kadar devam edebilir. Sonrasında ise yine ishal, şok ve asidoz tekrarlayabilir. Konvülziyonlar, Cheyne-Stoke şeklinde solunum, koma ve akciğer ödemi sonrasında durum ölümle sonuçlanabilir.

Doz aşımı durumunda tedavi önlemleri

Tedavi absorpsiyonu engelleyen süt veya yumurta akından ibarettir. Spesifik antidot olarak deferoksamin (Desferal) kullanılır. Demir zehirlenmesi tedavisinde 5-10 g desferoksamin ağız yoluyla verilir ve eşzamanlı olarak 1 - 2 g parenteral olarak (I.M.) enjekte edilir.