ADVANTAN 30 gr krem {İntendis} Gebelik

İntendis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zinnat Forte gebelik kategorisi C'dir. Zinnat Forte hamilelik kategorisi, Zinnat Forte gebelik kategorisi, Zinnat Forte emzirme, Zinnat Forte anne sütüne geçer mi, Zinnat Forte laktasyon, Zinnat Forte hamilelerde kullanımı, Zinnat Forte ve bebek, Zinnat Forte kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Zinnat Forte Süspansiyon; - Üst solunum yolları enfeksiyonları: Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, otitis media, sinüzit, tonsilit, farenjit gibi - Alt solunum yolları enfeksiyonları: Akut bronşit ve kronik bronşitin akut alevlenmeleri ve pnömoni gibi - Genito-üriner sistem enfeksiyonları: Piyelonefrit, sistit, üretrit gibi. Gonore: Akut ve komplike olmayan gonokokal üretrit ve servisit - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Furonkül, piyoderma, impetigo gibi - Erken Lyme hastalığı tedavisinde ve takiben yetişkin ve 12 yaştan büyük çocuklarda geç Lyme hastalığı profilaksisinin tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > İkinci Kuşak Sefalosporinler > Sefuroksim

ATC Kodu

J01DC02

Etkin Madde

Sefuroksim 250 mg/5 ml

Barkodu

8697529350024

Geri Ödeme Kodu

A00404

Satış Fiyatı

37.97 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

84

Alternatif İlaç Sayısı

10

Sağlık Konuları

Egzema , Sedef

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gene) tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolfl(Kontrasepsiyon)

ADVANTAN’ m doğum kontrol yöntemlerine etkisine ilişkin veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

ADVANTAN’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Metilprednisolon aseponat, hayvanlarla yapılmış deneysel çalışmalarda embriyotoksik ve/veya teratojenik etki göstermiştir. (5.3’e bakınız: Klinik öncesi güvenlilik verileri). Genellikle kortikoid içeren topikal preparatlar gebeliğin İlk trİmestrisinde kullanılmamalıdırlar. Özellikle gebelikte geniş alanların tedavisinden, uzun süreli kullanımdan veya kapalı pansumandan kaçınılmalıdır.

Epidemiyolojik çalışmalar, gebeliklerinin ilk trimestrinde sistemik glukokortikoidler ile tedavi edilen kadınların çocuklarında yank damak görülme riskinde artış olabileceğini düşündürmekted ir.

ADVANTAN ile tedavinin klinik endikasyonu gebelerde dikkatle gözden geçirilip, yarar ve riskleri bakımından özenle tartılmahdır. özellikle geniş alanların tedavisinden ya da uzun süreli tedaviden kaçınılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sıçanlarda metilprednisolon aseponatın süt yoluyla yenidoğanlara geçtiği pratikte görülmemiştir. Metilprednisolon aseponatın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir, ancak, sistemik olarak uygulanan kortikosteroidlerin insan sütünde saptandığı bildirilmiştir. Topikal uygulanan ADVANTAN formülasyonlarıyla, metilprednisolon aseponatın, insan sütünde saptanabilir miktarlarda bulunmasına yetecek oranda sistemik emilime neden olup olmayacağı bilinmemektedir. Bu nedenle, emziren kadınlarda ADVANTAN uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

Emziren kadınların memelerine tatbik edilmemelidir. Laktasyon döneminde geniş alanlara tedavi uygulamasından, uzun süreli kullanımdan veya kapalı pansumandan kaçınılmalıdır.