KADCYLA 100 mg IV inf. çözelti konsantresi için toz içeren flakon Gebelik

Grandi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

N-Cort gebelik kategorisi D'dir. N-Cort hamilelik kategorisi, N-Cort gebelik kategorisi, N-Cort emzirme, N-Cort anne sütüne geçer mi, N-Cort laktasyon, N-Cort hamilelerde kullanımı, N-Cort ve bebek, N-Cort kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Solunum Sistemi > Burunla İlgili İlaçlar > Topikal Dekonjestanlar ve Diğer Nazal İlaçlar > Kortikosteroidler > Triamsinolon

ATC Kodu

R01AD11

Etkin Madde

Triamsinolon Asetonat

Barkodu

8680264860033

Geri Ödeme Kodu

A12994

Satış Fiyatı

20.16 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Alerjik Reaksiyonlar

İmal veya İthal

İthal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Gebe kadınlarda KADCYLA kullanımına ilişkin veriler bulunmamaktadır. KADCYLA’nın bir bileşeni olan trastuzumab gebe kadınlara uygulandığında, fetüsün zarar görmesine veyaölümüne yol açabilir. Pazarlama sonrası koşullarda trastuzumab alan gebe kadınlarda, bazılarıfatal pulmoner hipoplaziyle ilişkili oligohidramniyoz vakaları bildirilmiştir. DM1 ile aynımaytansinoid sınıfıyla yakından ilişkili bir kimyasal eleman olan maytansin ile yapılanhayvan çalışmaları; KADCYLA’nın mikrotübül inhibe edici sitotoksik bileşeni DMl’in,teratojenik ve potansiyelde embriyotoksik olmasının beklenebileceğini ileri sürmektedir (bkz.bölüm 5.3).

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınlar KADCYLA tedavisi sırasında ve son KADCYLA dozunu izleyen 7 ay boyunca etkili bir kontrasepsiyon yöntemi kullanmalıdır.Erkek hastaların veya kadın partnerlerinin de etkili kontrasepsiyon uygulamalarıgerekmektedir.

Gebelik dönemi

KADCYLA’nın gebe kadınlara uygulanması önerilmemektedir ve kadınlar gebe kalmadan önce fetüsün zarar görme potansiyeli hakkında bilgilendirilmelidir. Gebe kalan kadınlarhemen doktorları ile temasa geçmelidir. Eğer gebe bir kadın KADCYLA ile tedavi ediliyorsa,multidisipliner bir ekip tarafından yakın izlem yapılması önerilir.

Laktasyon dönemi

KADCYLA’nın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok tıbbi ürün anne sütüne geçtiğinden ve anne sütüyle beslenen bebeklerde ciddi advers reaksiyonlar oluşabilmesinedeniyle, KADCYLA tedavisine başlanmadan önce kadınlar emzirmeyi sonlandırmalıdır.Kadınlar, tedaviyi tamamladıktan 7 ay sonra emzirmeye başlayabilirler.

Üreme yeteneği/Fertilite:

KADCYLA’nın ile üreme ve gelişimsel toksikoloji çalışmaları yapılmamıştır.