REMOXIL 500 mg 16 tablet Gebelik

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neurontin gebelik kategorisi B'dir. Neurontin hamilelik kategorisi, Neurontin gebelik kategorisi, Neurontin emzirme, Neurontin anne sütüne geçer mi, Neurontin laktasyon, Neurontin hamilelerde kullanımı, Neurontin ve bebek, Neurontin kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Neurontin 600 mg; 12 yaşın üstündeki hastalarda görülen epilepsi halk dilindeki ismiyle sara hastalığının tedavisi amacıyla kullanılır. Neurontin 600 mg yetişkin hastalarda nöropatik ağrıların tedavisi içinde kullanılır. İkincil kez beyinde yaygın olarak görülen bilinç kaybı, kaslarda şiddetli ritmik kasılmalarla karakterize ani bir atak durumunun eşlik ettiği ya da etmediği beyinde bir bölgeyle sınırlı başlayan kaslarda şiddetli ritmik kasılmalarla karakterize ani bir atak durumu görülen 3 yaş ve daha büyük hastalarda ek tedavi amacıyla mutlak doktor kontrolü ile kullanılır. Neurontin 600 mg ilacının 12 yaşın altındaki hastalarda tek bir ilaç olarak kullanılmasıyla ilgili yeterli deneyim yoktur.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Antiepileptik İlaçlar > Antiepileptikler > Diğer Antiepileptikler > Gabapentin

ATC Kodu

N03AX12

Etkin Madde

Gabapentin 600 mg

Barkodu

8699508010158

Geri Ödeme Kodu

A06608

Satış Fiyatı

15.0 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

45

Alternatif İlaç Sayısı

55

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEQI

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E003B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Östrojen/progesteron içeren oral kontraseptiflerin etkisinde azalma meydana getirebileceğinden tedavi sırasında diğer etkili kontrol yöntemlerinin kullanılması da önerilebilir. (Bakınız bölüm 4.5)

Gebelik dönemi

Fareler ve sıçanlarla yapılan çalışmalarda, insanlarda kullanılan dozun 10 kat yüksek dozlarıyla bile herhangi bir teratojenik etki saptanmamıştır. Gebe kadınlarda yapılmış yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar yoktur. Hayvanlardaki üreme çalışmaları her zaman insanlardaki cevabı tam olarak yansıtmayacağından gebelikte ancak açıkça gerekliyse kullanılmalıdır.

Oral ampisilin sınıfı antibiyotikler doğum sırasında zayıf emilirler. Kobay çalışmalannda ampisilinin i.v. kullanımının uterus tonüsünde hafif bir azalmaya neden olduğu ve kontraksiyonların sıklığım azalttığı, ancak kontraksiyonlann gücünü ve süresini hafifçe artırdığı gözlenmiştir. Amoksisilinin insanlarda doğum sırasında ani veya gecikmiş istenmeyen etkilere neden olup olmadığı veya forseps ya da diğer obstetrik girişim olasılığım ya da yeni doğanın resüsitasyon gereksinimini artırıp artırmadığı bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Penisilinlerin insan sütüne geçtiği gösterilmiştir. Emziren annelerde amoksisilin kullanımı bebekte duyarlılığa yol açabilir. Emziren annelerde kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.

Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da REMOXİL tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/ tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve REMOXİL tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite