UROREC 4 mg 30 kapsül {8699530150013} Zararları
Recordati Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Urorec zararları, Urorec önlemler, Urorec riskler, Urorec uyarılar, Urorec yan etkisi, Urorec istenmeyen etkiler, Urorec cinsel, Urorec etkileri, Urorec tedavi dozu, Urorec aç mı tok mu, Urorec hamilelik, Urorec emzirme, Urorec alkol, Urorec kullanımı bilgilerini içerir.
İstenmeyen etkiler
Dört çift kör kontrollü klinik çalışmada (günde bir defa 8 mg silodosin alan 931 hasta ve plasebo alan 733 hasta ile) ve iki uzun dönem açık etiketli uzatma faz çalışmasında UROREC’in güvenilirliği değerlendirilmiştir. Toplamda en az 6 ay maruz kalan 961 hasta ve bir yıl maruz kalan 384 hasta dahil olmak üzere 1581 hasta günde bir kez 8 mg dozunda UROREC almıştır.
Plasebo kontrollü klinik denemelerde ve uzun süre kullanımı boyunca UROREC ile ilgili en sık rapor edilen advers reaksiyonlar %23 sıklıkla retrograd ejakülasyon ve anejakülasyon (ejakülasyon hacmi azalmış ya da yoktur) gibi ejakülatör bozukluklardı. Bu, erkek fertilitesini geçici olarak etkileyebilir. İlacın kesilmesinden sonra birkaç gün içinde eski haline geri döner (bölüm 4.4’e bakınız).
Aşağıda bütün klinik çalışmalarda rapor edilen advers etkiler MedDRA sistem organ sınıfı ve sıklık sıralamalarına göre listelenmiştir.
Advers etkilerin sıklık gruplandırması şöyledir: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1,000 ila <1/100); seyrek (>1/10,000 ila <1/1,000); çok seyrek (<1/10,000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).
Psikiyatrik hastalıklar
Yaygın olmayan: Libido azalması
Sinir sistemi hastalıkları
Yaygın: Baş Dönmesi Bilinmiyor: Senkop
Vasküler hastalıklar
Yaygın: Ortostatik hipotansiyon
Solunum, göğüs hastalıkları ve mediastinal hastalıklar
Yaygın: Nazal konjestiyon
Gastrointestinal hastalıklar
Yaygın: Diyare
Yaygın olmayan: Bulantı, ağız kuruluğu
Üreme sistemi hastalıkları
Çok yaygın: Retrograd ejakülasyon, anejakülasyon Yaygın olmayan: Sertleşme bozukluğu
Cerrahi ve tıbbi prosedürler
Bilinmiyor: Intraoperatif gevşek iris sendromu
Ortostatik hipotansiyon: Plasebo kontrollü klinik denemelerde ortostatik hipotansiyon insidansı silodosinle % 1.2 ve plaseboyla % 1’ dir. Ortostatik hipotansiyon zaman zaman senkopa neden olabilir (bölüm 4.4’ e bakınız).
Urorec ile ilgili diğer bilgiler
- Urorec Genel
- Urorec Fiyat
- Urorec Prospektüs
- Urorec Kullananlar
- Urorec Nedir
- Urorec Kullanımı
- Urorec Yan Etkileri
- Urorec Etkileşimi
- Urorec Gebelik
- Urorec Saklanması
- Urorec Muadili
- Urorec Uyarılar
- Urorec Endikasyon
- Urorec Kontrendikasyon
- Urorec İçeriği
- Urorec Dozu
- Zararları
- Urorec Formu
- Urorec Farmakolojik Özellikler
- Urorec Farmasötik Özellikler
- Urorec Ruhsat Bilgileri