VOLTAREN IM 75 mg 3 ml 10 ampül Dozu
Novartis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Tetaquintetatus dozu, Tetaquintetatus dozaj, Tetaquintetatus doz aşımı, Tetaquintetatus uygulama, Tetaquintetatus kullanım şekli, Tetaquintetatus kullanımı, Tetaquintetatus kullanım süresi, Tetaquintetatus açmı tokmu, Tetaquintetatus nedir, Tetaquintetatus ne için kullanılır, Tetaquintetatus nasıl kullanılır, Tetaquintetatus faydaları, Tetaquintetatus etkileri, Tetaquintetatus günde kaç kez, Tetaquintetatus sabah mı akşam mı, Tetaquintetatus fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji:
Genel bir öneri olarak, doz kişiye göre ayarlanmalı ve olası en kısa süreyle en düşük etkin doz verilmelidir.
Doz, genellikle günde 75 mg’ lık bir ampuldür, üst dış kadrana intragluteal enjeksiyon olarak derine uygulanır. Ciddi durumlarda (örneğin; kolik) günlük doz istisnai olarak birkaç saat ara ile 75 mg’lık iki enjeksiyona (her bir kalçaya birer tane) çıkarılabilir. Alternatif olarak, günde en fazla 150 mg vermek koşuluyla, günde 75 mg’lık 1 ampul, VOLTAREN’ in diğer formlarıyla (tablet, süpozituvar) kombine edilebilir.
Uygulama sıklığı ve süresi:
VOLTAREN ampul, 2 günden daha uzun süre uygulanmamalıdır. Gerekirse, tedaviye VOLTAREN tablet veya süpozituvar ile devam edilebilir.
Uygulama şekli:
İntramüsküler enjeksiyon, üst dış kadrana intragluteal enjeksiyon olarak derine uygulanır.
1 / 14
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
) kullanılmamalıdır.
Pediyatrik popülasyon:
Doz gücünden dolayı, VOLTAREN® ampul çocuklar için uygun değildir (bkz. bölüm 5.2).
VOLTAREN prematüre bebeklere ve yeni doğanlara verilmemelidir. Benzil alkol bebekler ve 3 yaşa kadar olan çocuklarda toksik ve anafilaktoid reaksiyonlara neden olabilir.
Doz aşımı ve tedavisi
Semptomlar
Diklofenak doz aşımına bağlı tipik bir klinik tablo yoktur. Doz aşımı, kusma, gastrointestinal kanama, diyare, baş dönmesi, kulak çınlaması ya da konvülsiyon gibi semptomlara neden olabilir. Ciddi zehirlenme durumunda, akut böbrek yetmezliği ve karaciğer hasarı mümkündür.
Terapötik önlemler
Diklofenak dahil NSAİ ilaçlarla akut zehirlenmenin tedavisi, esas olarak destekleyici önlemler ve semptomatik tedaviden ibarettir. Hipotansiyon, böbrek yetmezliği, konvülsiyon, gastrointestinal bozukluk ve solunum depresyonu gibi komplikasyonlara karşı destekleyici önlemler ve semptomatik tedavi uygulanır.
Proteinlere yüksek oranda bağlanmaları ve yaygın metabolizmaları nedeniyle diklofenak dahil NSAİ ilaçların eliminasyonunda muhtemelen zorlu diürez, diyaliz veya hemoperfüzyon gibi özel önlemler yardımcı değildir.
Voltaren ile ilgili diğer bilgiler
- Genel
- Voltaren Fiyat
- Voltaren Prospektüs
- Voltaren Kullananlar
- Voltaren Nedir
- Voltaren Kullanımı
- Voltaren Yan Etkileri
- Voltaren Etkileşimi
- Voltaren Gebelik
- Voltaren Saklanması
- Voltaren Muadili
- Voltaren Uyarılar
- Voltaren Endikasyon
- Voltaren Kontrendikasyon
- Voltaren İçeriği
- Dozu
- Voltaren Zararları
- Voltaren Formu
- Voltaren Farmakolojik Özellikler
- Voltaren Farmasötik Özellikler
- Voltaren Ruhsat Bilgileri