VENOFER IV ampül 2700 mg 5 flakon Dozu
Abdi İbrahim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Venofer dozu, Venofer dozaj, Venofer doz aşımı, Venofer uygulama, Venofer kullanım şekli, Venofer kullanımı, Venofer kullanım süresi, Venofer açmı tokmu, Venofer nedir, Venofer ne için kullanılır, Venofer nasıl kullanılır, Venofer faydaları, Venofer etkileri, Venofer günde kaç kez, Venofer sabah mı akşam mı, Venofer fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:
Erişkinlerde; 1-2 ampul (100-200 mg demir) VENOFER, hemoglobin düzeylerine göre haftada 1-3 kez şeklinde uygulanır. Hemodiyaliz hastalannda toplam doz, 10 dozda uygulanacak şekilde 1000 mg’dır. Gerektiğinde önerilen doz tekrarlanabilir. Doz uygulama sıklığı haftada 3 defadan fazla olmamalıdır.
Uygulama şekli:
VENOFER, sadece intravenöz yoldan (yavaş enjeksiyon veya infüzyon şeklinde) uygulanması gereken bir üründür, intramüsküler veya bolus intravenöz enjeksiyonla uygulanmamalıdır.
VENOFER’in ilk tedavi dozundan Önce bir test dozu uygulanmalıdır. Eğer uygulama sırasında hertıangi bir aleıjik reaksiyon ya da İntolerans ortaya çıkarsa tedavi hemen kesilmelidir.
İntravenöz enjeksiyon: VENOFER yavaş intravenöz enjeksiyon olarak dilüe edilmeden de uygulanabilir, önerilen miktar dakikada 1 ml VENOFER (20 mg demir) şeklinde (5 ml VENOFER en az beş dakikada uygulanmalıdır. Bir enjeksiyonda, en fazla 200 mg VENOFER uygulanabilir, daha fazla uygulama yapılmamalıdır. Kullanılmayan VENOFER ampul içeriği atılmalıdır.
Yeni bir hastaya tedaviye başlarken erişkinde 1 ml VENOFER (20 mg demir) test dozu olarak uygulanır. 15 dakika içinde bir yan etki görülmezse geri kalan dozda uygun sürede verilir.
İnfilzyon olarak: VENOFER ampul hipotansiyon ve paravenöz enjeksiyon riskini azaltmak amacıyla tercihen infüzyon şeklinde uygulanmalıdır. Bu amaçla 5 mi ampul (100 mg demir) en fazla 100 mİ %0.9 NaCl ile dilüe edilmelidir. Uygulama süresi 100 mg demir için en az 15 dakika, 200 mg demir için en az 30 dakika, 300 mg demir için en az 1,5 saat, 400 mg demir için en az 2,5 saat, 500 mg demir için en az 3,5 saat olmalıdır. Bir kerede uygulanacak maksimum demir dozu 7 mg demir/kg vücut ağırlığım, 500 mg demiri aşmamah ve dozdan bağımsız olarak en az 3,5 saatte uygulanmalıdır.
Yeni bir hastaya tedaviye başlarken erişkinde ve 14 kg’ın üstündeki çocuklarda 1 ml VENOFER (20 mg demir) test dozu olarak uygulamr. 14 kg’ın altındaki çocuklarda ise günlük dozun yarısı (1,5 mg demir/kg) test dozu şeklinde uygulanır. 15 dakika içinde bir yan etki görülmezse geri kalan dozda uygun sürede verilir.
Kullanılmayan VENOFER ampul içeriği atılmalıdır.
VENOFER hemodiyaliz esnasında diyalizöriin venöz tarafına doğrudan uygulanabilir. Uygulama intravenöz uygulama gibi yapılmalıdır.
özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek / karaciğer yetmezliği: Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda doz ayarlamasına gerek yoktur.
Pediyatrik popülasyon: Çocuklardaki güvenliliğine ve etkililiğine ilişkin yeterli veri yoktur. Geriyatrik popülasyon: Yaşlı hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.
Doz aşımı ve tedavisi
VENOFER ile doz aşımı durumunda, demirin vücutta depolanmasına bağlı olarak hemosideroz tablosu gelişebilir. Söz konusu tablonun tanısı açısından, serum ferritin düzeyinin ve transferlin sattirasyonunun periyodik olarak izlenmesi yardımcı olabilir. VENOFER demir yüklenmesi olan hastalara uygulanmamalı ve serum ferritin düzeyleri normal ya da normalin üzeri değerlere ulaştığında tedavi sonlandınlmahdır. Tedaviye yanıt vermeyen bir aneminin yanlışlıkla demir eksikliği anemisi olarak teşhis edildiği durumlarda demir yüklenmesini önlemek için özel bir dikkat gösterilmelidir.
VENOFER ile doz aşımı durumunda ya da VENOFER’in çok hızlı biçimde infüzyon yolu ile uygulanması halinde hipotansiyon, baş ağnsı, kusma, bulantı, baş dönmesi, eklem ağnlan, parestezi, kann ve kas ağnsı, ödem ve kardiyovasküler kollaps gibi semptomlar ortaya çıkar. Söz konusu semptomlann çoğu iv. yoldan sıvı, hidrokortizon ve/veya antihistaminik uygulanması ile başanlı bir şekilde ortadan kaldınlabilir. VENOFER’in önerilen hızda ya da daha yavaş bir şekilde uygulanması ile semptomlar hafifleyebilir.
Venofer ile ilgili diğer bilgiler
- Venofer Genel
- Venofer Fiyat
- Venofer Prospektüs
- Venofer Kullananlar
- Venofer Nedir
- Venofer Kullanımı
- Venofer Yan Etkileri
- Venofer Etkileşimi
- Venofer Gebelik
- Venofer Saklanması
- Venofer Muadili
- Venofer Uyarılar
- Venofer Endikasyon
- Venofer Kontrendikasyon
- Venofer İçeriği
- Dozu
- Venofer Zararları
- Venofer Formu
- Venofer Farmakolojik Özellikler
- Venofer Farmasötik Özellikler
- Venofer Ruhsat Bilgileri