TOBRASED GOZ % 0.3 5 gr merhem Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Meteospasmyl gebelik kategorisi B'dir. Meteospasmyl hamilelik kategorisi, Meteospasmyl gebelik kategorisi, Meteospasmyl emzirme, Meteospasmyl anne sütüne geçer mi, Meteospasmyl laktasyon, Meteospasmyl hamilelerde kullanımı, Meteospasmyl ve bebek, Meteospasmyl kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Meteospasmyl 40 Kapsül gaz, şişkinlik ve fonksiyonel bağırsak hastalıkları ile oluşan semptomların tedavi edilmesi için kullanılır. Meteospasmyl ilacı içerisnde alverin sitrat ve simetikon etken maddeleri bulunur.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Gastrointestinal Fonksiyonel Hastalıklar > Bağırsak Hastalıkları > Diğer > Alverin Kombinasyonları

ATC Kodu

S01AA12

Etkin Madde

Tobramisin 3 mg/g

Barkodu

8699569440024

Geri Ödeme Kodu

A07939

Satış Fiyatı

17.48 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Sağlık Konuları

Göz Enfeksiyonları

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFTC

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

NSA

Eşd. ilaç grubu

E233B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Merhem

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Gebelik ve emzirme sırasında kullanım güvenliği belirlenmemiştir.

Gebelik dönemi

Tobramisinin gebe kadınlar üzerinde yeterli ve iyi kontrol edilmiş çalışmaları bulunmamaktadır. Gebe kadınlar için yapılan oral ve parenteral olarak aminoglikozit (tobramisin içeren) uygulama çalışmaları, fetüsün fark edilebilir bir risk taşımadığını göstermiştir. Yine de, eğer aminoglikozit gebelik sırasında uygulanmışsa, plasentaya geçebileceği ve fetüs üzerinde ya da yeni doğmuş bebek üzerinde etkisi olabileceği dikkate alınmalıdır. Aminoglikozitlerin teratojenik, ototoksik ve nefrotoksik olduğu konusunda hiçbir kesin kanıt olmamasına rağmen, bu etkilerin fetüs için

olası olduğu varsayılmalıdır.

Gebe hayvanlarla ilgili çalışmalar, bkz. Bölüm 5.3.

TOBRASED gebelik sırasında, sadece, potansiyel yararı, potansiyel fötal riskten fazlaysa

kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sistematik tedavide, tobramisin çocuğu etkileme riski taşıyacak miktarlarda insan sütüne geçer. TOBRASED’in topikal uygulamasının insan sütünde fark edilebilir miktarlarda tobramisin salınımına yetecek sistemik emiliminin olup olmadığı bilinmemektedir. Topikal olarak uygulandığında, sistemik maruziyeti düşüktür. TOBRASED kullanımında riskin düşük olduğu tahmin edilmektedir, ancak emziren kadınlara bu ürün reçetelenmeden önce bu durum dikkate alınmalıdır.