VIRGAN 1.5 mg/G oftalmik jel Gebelik
Theapharma Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Virgan gebelik kategorisi C'dir. Virgan hamilelik kategorisi, Virgan gebelik kategorisi, Virgan emzirme, Virgan anne sütüne geçer mi, Virgan laktasyon, Virgan hamilelerde kullanımı, Virgan ve bebek, Virgan kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik kategorisi: C
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Hayvanlarda yapılan araştırmalarda gözlenen genotoksisite olgularından dolayı, çocuk sahibi olma potansiyeline sahip kadınlar tedavi sırasında etkin bir doğum kontrol yöntemi kullanmaları konusunda uyarılmalıdır. Erkek hastalara, tedavi sırasında ve tedavi sonlandıktan sonra 3 ay boyunca, lokal doğum kontrol önlemi almaları (prezervatif kullanımı gibi) önerilmektedir.
Gebelik dönemi
VIRGAN’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.
Sistemik gansiklovir ile hayvan çalışmalarında teratojenisite gözlemlenmiştir. VİRGAN göz jelinin insan gebeliği ve laktasyonundaki güvenliliğine ilişkin herhangi bir deneyim mevcut değildir. Dolayısıyla, kullanımları için güçlü nedenler bulunmadıkça, gebelik ve laktasyon sırasında uygulanması önerilmemektedir.
Laktasyon dönemi
Gansikolvirin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Gansiklovirin süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Ancak pek çok ilaç anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle alternatif bir tedavi bulunamaması dışında VİRGAN’ın emziren annelerde kullanımı önerilmemektedir.
Üreme yeteneği/Fertilite
Virgan ile ilgili diğer bilgiler
- Virgan Genel
- Virgan Fiyat
- Virgan Prospektüs
- Virgan Kullananlar
- Virgan Nedir
- Virgan Kullanımı
- Virgan Yan Etkileri
- Virgan Etkileşimi
- Gebelik
- Virgan Saklanması
- Virgan Muadili
- Virgan Uyarılar
- Virgan Endikasyon
- Virgan Kontrendikasyon
- Virgan İçeriği
- Virgan Dozu
- Virgan Zararları
- Virgan Formu
- Virgan Farmakolojik Özellikler
- Virgan Farmasötik Özellikler
- Virgan Ruhsat Bilgileri