ELOXATIN 200 mg (5 mg/ml) IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cataflam gebelik kategorisi D'dir. Cataflam hamilelik kategorisi, Cataflam gebelik kategorisi, Cataflam emzirme, Cataflam anne sütüne geçer mi, Cataflam laktasyon, Cataflam hamilelerde kullanımı, Cataflam ve bebek, Cataflam kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Aşağıdaki belirtilen akut durumlarda kısa süreli tedavi için Cataflam uygundur: Ağrılı ve/veya enflamasyonlu jinekolojik hastalıklar (örn: primer dismenore veya adneksit); Non-artiküler romatizma; Vertebral kolonun yani iskeletin gövdeyi taşlıyan ekseninindeki ağrılı sendromları; Travma sonrası ağrı, enflamasyon ve şişlik (burkulmaya bağlı rahatsızlıklar örnek olarak gösterilebilir); Ameliyat sonrası ağrı, enflamasyon ve şişlik (örneğin diş veya ortopedik cerrahi girişim sonrası yaşanan ağrılar); Akut migren atakları; Aşırı derecede ağrılı enflamatuvar kulak, burun veya boğaz enfeksiyonlarında (örn: faringotonsillit, otit) yardımcı tedavi olarak. Asıl hastalığın genel tedavi prensiplerine göre tedavi edilmesi gerekir. Ateş tek başına bir endikasyon değildir.

İlaç Sınıfı

Diklofenak > Antienflamatuar ve Antiromatikler > Non-steroid > Asetik Asit Türevi İlaçlar > Diklofenak

ATC Kodu

M01AB05

Etkin Madde

Diklofenak potasyum 50 mg

Barkodu

8699504120097

Geri Ödeme Kodu

A01676

Satış Fiyatı

12.47 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

39

Alternatif İlaç Sayısı

20

Sağlık Konuları

Kas Ağrısı , Diz ve Eklem Ağrıları , Romatoid Artrit , Osteoartrit

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEXV

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

ABA

Eşd. ilaç grubu

E014C

Damga

CATAFLAM 50

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Draje

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi D.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü(Kontrasepsiyon)

Diğer sitotoksik ajanlarda da olduğu gibi, doğurganlık çağında olan hastalarda, ELOXATIN ile tedaviye başlamadan önce, etkin doğum kontrol yöntemlerinin uygulandığından emin olunmalıdır.

Tedavi sırasında ve tedavinin kesilmesinden kadınlarda 4 ay, erkeklerde 6 ay sonrasına kadar çocuk sahibi olmamak için uygun korunma önlemleri alınmalıdır.

Gebelik dönemi

Bugüne kadar gebe kadınlarda ELOXATIN kullanımının emniyetine ilişkin bilgi bulunmamaktadır. Hayvan çalışmalannda üreme toksisitesi gözlenmiştir (bkz, bölüm 5.3). Dolayısıyla gebelik sırasında ve korunma önlemleri almayan ve gebe kalma potansiyeli olan kadınlarda ELOXATIN kullanılmamalıdır. ELOXATIN kullanımı ancak fötusa yönelik risk bakımından hastanın uygun bir şekilde bilgilendirilmesi ve rızası ile düşünülmelidir.

Laktasyon dönemi

ELOXATIN’in insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur. ELOXATIN,in süt ile atılmasına yönelik fızİkokimyasal ve eldeki farmakodinamik/toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. ELOXATIN emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği /Fertilite