IRPRESTAN PLUS 150 mg/12.5 mg 28 film tablet Gebelik

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bridion gebelik kategorisi D'dir. Bridion hamilelik kategorisi, Bridion gebelik kategorisi, Bridion emzirme, Bridion anne sütüne geçer mi, Bridion laktasyon, Bridion hamilelerde kullanımı, Bridion ve bebek, Bridion kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Sugammadeks > Diğer Tüm Terapötik İlaçlar > Diğer Tüm İlaçlar > Antidot İlaçlar > Sugammadeks

ATC Kodu

V03AB35

Etkin Madde

Sugammadeks 100 mg/ml

Barkodu

8699517092411

Geri Ödeme Kodu

A13480

Satış Fiyatı

118.6 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

32

Alternatif İlaç Sayısı

212

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon

SGK Kodu

SGKF6R

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E374A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye
Gebelik Kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Gebelik planlanan hastalarda önceden uygun alternatif tedaviye geçilmelidir. Gebelik teşhis edildiği zaman İRPRESTAN PLUS mümkün olan en kısa zamanda kesilmeli, kafatası ve renal fonksiyon ekografı ile kontrol edilmeli ve tedavi uzun bir süre için durdurulmalıdır.

Gebelik dönemi:

Tiyazidler plasenta bariyerini aşarak kordon kanına geçerler. Plasenta perfüzyonunda azalmaya, fetusva elektrolit dengesizliğine ve erişkinlerde görülen diğer reaksiyonlara yol açabilirler. Maternal tiyazid tedavisinde neonatal trombositopeni ya da fötal veya neonatal sarılık olguları bildirilmiştir. Planlanan gebeliklerde önceden uygun alternatif bir tedaviye geçilmelidir.

İRPRESTAN PLUS gebelikte kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3). Gebeliğin 2. ve 3. trimesterlerinde renin-anjiyotensin sistemine direk etki eden maddeler fötal ve neonatal böbrek yetmezliğine, fötal kafatası hipoplazisine ve hatta fötal ölümlere sebep olabilir.

Uzun dönemli İRPRESTAN PLUS tedavisi sırasında gebelik tanısı konulur ise, tedavi en kısa sürede kesilmeli, eğer tedavi (yanlışlıkla) uzun süre devam ettirilirse kafatası ve böbrek fonksiyonları ekografı ile kontrol edilmelidir.

Laktasyon dönemi:

İRPRESTAN PLUS, laktasyon döneminde kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3). İrbesartanın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emziren sıçanlarda süte geçer. Tiyazidler anne sütüne geçerek laktasyonu baskılayabilir.

Üreme yeteneği/ Fertilite