SEVOPEL MR 2.5/120 mg 28 kapsül Gebelik

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Losefar gebelik kategorisi C'dir. Losefar hamilelik kategorisi, Losefar gebelik kategorisi, Losefar emzirme, Losefar anne sütüne geçer mi, Losefar laktasyon, Losefar hamilelerde kullanımı, Losefar ve bebek, Losefar kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Losefar 500 mg 21 Kapsül; - İdrar yolu enfeksiyonları [sistit (idrar kesesi iltihaplanması), idrar kanalı iltihaplanması, böbrek iltihaplanması gibi], - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, - Alt solunum yolu enfeksiyonları (bronşit, zatürre gibi), - Üst solunum yolu enfeksiyonları (bademcik iltihabı, sinüzit, orta kulak iltihabı, farenjit gibi) gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > İkinci Kuşak Sefalosporinler > Sefaklor Monohidrat

ATC Kodu

J01DC04

Etkin Madde

Sefaklor 500 mg

Barkodu

8699502151437

Geri Ödeme Kodu

A11129

Satış Fiyatı

22.85 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

14

Alternatif İlaç Sayısı

10

Sağlık Konuları

Antibiyotik

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi "C"’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar SEVOPEL MR ile tedavi edilebilir ancak hamilelik teşhis edildi ise tedavi kesilmelidir.

SEVOPEL MR’ın oral kontraseptifler ile eş zamanlı kullanımının, kontrasepsiyonun etkinliğini azaltması beklenmez.

Gebelik dönemi

Hamile kadınlarda, levosetirizin/psödoefedrin kombinasyonunun kullanımına yönelik veri bulunmamaktadır. Psödoefedrin’in hamileliğin ilk 3 ayında kullanımına, gastroşizi (barsak fıtığı ile birlikte karın duvarında gelişimsel bir kusur) sıklığında artış eşlik eder. Psödoefedrin uzun süreden beri istenmeyen etkiler görülmeden yaygm bir şekilde kullanılmaktaysa da, gebelik sırasında güvenli kullanımı saptanmamıştır.

Psödoefedrin vazokonstriktif etkilerine bağlı olarak, uteroplasental dolaşımda azalmayı indükleyebileceğinden, hamileliğin ilk 3 ayında SEVOPEL MR kullanılmamalıdır. Hamilelikte yapılan sınırlı sayıda uygulamadan elde edilen veriler, setirizinin hamilelik veya fetus/yeni doğan bebeğin sağlığı üzerinde istenmeyen bir etki oluşturmadığını göstermektedir. Hayvanlarda yapılan çalışmalarda, gebelik, embriyonal/fötal gelişim, doğum ya da doğum-sonrası gelişim ile ilgili yeterli veri ortaya konmamıştır (Bkz. Bölüm5.3 “Klinik öncesi güvenlilik verileri”).

Hamilelik boyunca SEVOPEL MR kullanılmamalıdır. SEVOPEL MR’ın gebe kadına sağlayacağı yararı, fötüs üzerindeki riski değerlendirilerek dikkatli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Setirizin/psödoefedrin kombinasyonu anne sütüne geçer; bu nedenle, emziren kadınlarda SEVOPEL MR kullanılmamalıdır.

üreme yeteneği / Fertilite

Hayvanlarda yapılan bir çalışma ile, önerilen dozun 10 katma çıkan bir dozda setirizin/psödoefedrin (1/24) kombinasyonunun fertilite üzerine etkili olmadığı gösterilmiştir. Oral yolla verilen psödoefedrinin, dişi sıçanlarda 20 mg/kg/gün dozu ve erkek sıçanlarda 100
mg/kg/gün dozu, üremeyi bozmamakta veya morfolojik gelişimi ve yaşamı değiştirmemektedir.