RAVIVO 750 mg 7 film tablet Gebelik

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ravivo gebelik kategorisi C'dir. Ravivo hamilelik kategorisi, Ravivo gebelik kategorisi, Ravivo emzirme, Ravivo anne sütüne geçer mi, Ravivo laktasyon, Ravivo hamilelerde kullanımı, Ravivo ve bebek, Ravivo kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Ravivo 750 mg; - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (apse, çıban, kıl kökü iltihaplanması, yara enfeksiyonları gibi), - Solunum yolu enfeksiyonları (sinüzit, bronşit, toplum kökenli zatürre, hastane kaynaklı zatürre gibi), - İdrar yolu enfeksiyonları (böbrek iltihaplanması gibi), - Prostat iltihaplanması rahatsızlıklarının tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > RİFAMPİSİN/RİFAMİSİN > Fluorokinolonlar > Levofloksasin

ATC Kodu

J01MA12

Etkin Madde

Levofloksasin 750 mg

Barkodu

8699580090390

Geri Ödeme Kodu

A10749

Satış Fiyatı

41.23 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

38

Alternatif İlaç Sayısı

44

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFB2

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E257C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

da kullanım Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

RAVİVO’nun gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar üreme toksi sitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Laktasyon dönemi

RAVİVO anne sütünde ölçülmemiştir. Ofloksasinle ilgili verilere dayanarak RAVİVO’nun da anne sütüne geçebileceği öngörülebilir. RAVİVO tablet emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

RAVİVO’nun fertilite, embriyotoksisite ve peri / post natal fonksiyonlar üzerine olan toksisite potansiyeli, oral uygulama ile sıçanlar üzerinde, ayrıca tavşanlar üzerinde de embriyotoksisite potansiyeli ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.