YOMESAN 500 mg 4 tablet Yan Etkileri
Bayer Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Yomesan yan etkileri, Yomesan etkileri, Yomesan zararları, Yomesan belirtileri, Yomesan uyarılar, Yomesan önlemler, Yomesan kilo aldırırmı, Yomesan zayıflatırmı, Yomesan zehirlenmesi, Yomesan cinsellik, Yomesan sorunlar, Yomesan uykusuzluk, Yomesan bağımlılık, Yomesan bırakma bilgilerini içerir.
4.Olası yan etkiler nelerdir ?
Tüm ilaçlar gibi YOMESAN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Çok yaygın: 10 hastanın en az l'inde görülebilir.
Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az görülebilir.
Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.
Sıklığı bilinmeyen: Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.
Aşağıdakilerden biri olursa YOMESAN’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin YOMESAN’a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:Bunlar YOMESAN’ın hafif ve sıklığı bilinmeyen yan etkileridir.
Genel olarak bulantı, kusma, karın ağrısı, iştah kaybı, ishal, yorgunluk, uyuşukluk, baş ağrısı ve deri döküntüleri görülebilir. Nadir olarak ateş, rektal kanama, kuvvetsizlik, ağızda kötü tat, terleme, çarpıntı ve sırt ağrısı olabilir. Genellikle bu yan etkiler hafif ve geçici olup, görüldüğünde ilaç kullanımı bırakılmamalıdır. Ayrıca kan SGOT seviyesinde yükselme olabilir; test yapıldığında dikkate alınmalıdır.