ESTER-VIT 50 tablet Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ester-Vit gebelik kategorisi C'dir. Ester-Vit hamilelik kategorisi, Ester-Vit gebelik kategorisi, Ester-Vit emzirme, Ester-Vit anne sütüne geçer mi, Ester-Vit laktasyon, Ester-Vit hamilelerde kullanımı, Ester-Vit ve bebek, Ester-Vit kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Ester C 50 Tablet; Echinacea vücudun doğal savunma mekanizmasını güçlendiren bir bitkidir. Tek başına vücut direncini artırmak için, bilhassa solunum yolu rahatsızlıklannda geniş bir şekilde kullanılır. Natrol Ester-C, Echinacea ile kombine edilerek vücudun hastalıklara karşı direncinin arttırılması amaçlanmıştır.

İlaç Sınıfı

C Vitamini (Askorbik Asit) ve Kombinasyonları > Vitamin İlaçları > C Vitamini (Askorbik Asit) ve Kombinasyonları > Askorbik Asit (C Vitamini) > C Vitamini

ATC Kodu

A11GA01

Etkin Madde

Vitamin C 500 mg

Barkodu

8699569090427

Satış Fiyatı

4.47 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Reçetesiz

Eşdeğer İlaç Sayısı

29

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Gripte Semptomatik Tedavi , İskorbüt , Bağışıklık Sistemi Uyarımı , Vitamin

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Vitamin C’nin yüksek dozları ile etinilestradiol içeren kontraseptiflerle birlikte kullanıldıktan sonra kontrasepsiyonda bozulma olabilir.

Gebelik dönemi

ESTER-VİT’ in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalımalar, gebelik / ve-veya / embriyonal / fetal gelişim / ve-veya / doğum /ve-veya / doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir ve insanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir. ESTER-VİT gerekli olmadıkça gebelik dönemindekullanılmamalıdır.

Askorbik asit plasentadan geçer. Gebelik sırasında yüksek doz alımıyla fetüs buna adapte olabilir ve doğum sonrası yoksunluk sendromu şeklinde askorbik asit eksikliği gelişebilir. Bunedenle ilacın yüksek dozları (örn; 1 gramın üzerindeki dozlar) beklenen yararlar potansiyelriskten fazla olmadıkça gebelerde veya gebe kalma olasılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Vitamin C’nin süt ile atıldığı gösterilmiştir. Yüksek dozda alınmasının bebeğe zarar verici etkisi olup olmadığı bilinmemektedir. Bu nedenle, emziren annelerin beklenen yararpotansiyel riskten fazla olmadıkça maksimum günlük gereksinimi aşmamaları önerilmektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite

ESTER-VİT’in üreme yeteneği/fertilite üzerine etkisi ile ilgili yeterli bilgi mevcut değildir.