GASTREN DUO süspansiyon 100 ml Dozu

Pharmactive Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Venofer dozu, Venofer dozaj, Venofer doz aşımı, Venofer uygulama, Venofer kullanım şekli, Venofer kullanımı, Venofer kullanım süresi, Venofer açmı tokmu, Venofer nedir, Venofer ne için kullanılır, Venofer nasıl kullanılır, Venofer faydaları, Venofer etkileri, Venofer günde kaç kez, Venofer sabah mı akşam mı, Venofer fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Standart doz 10 ml - 2 ölçektir (1 ölçek = 5ml).

Yetişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda; standart dozun (2 ölçek) ana öğünlerden bir saat sonra ve gece yatarken alınması önerilir.

Mide ve/veya göğüste hissedilen yanma durumunda aralarda ilave bir doz (2 ölçek) alınabilir.

Maksimum günlük 8 gram kalsiyum karbonat dozu (60 ml süspansiyona karşılık gelir) aşılmamalıdır.

Tüm antiasitlerde olduğu gibi, tedaviye rağmen semptomların devam etmesi halinde, daha ciddi bir hastalık olasılığını ekarte etmek için tanısal tetkiklerin yapılması şiddetle tavsiyeedilir.

Uygulama şekli:

Oral yoldan kullanılır. Kullanmadan önce iyice çalkalanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği:

Temel antiasit etki mide asidinin nötralizasyonu yoluyla elde edilen lokal bir etki olduğundan uygulanabilir değildir. Kalsiyum ve magnezyum karaciğerde metabolize edilmezler.

Pediyatrik popülasyon:

12 yaşın altındaki çocuklar için önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Antiasit etkinin lokal bir etki olması sebebiyle geriyatrik popülasyona özel pozoloji geçerli değildir.

Doz aşımı ve tedavisi

Özellikle böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda, yüksek dozlarda kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonatın uzun süreli kullanımı böbrek yetmezliğine, hipermagnezemiye vehiperkalsemiye neden olabileceği gibi, gastrointestinal semptomlara (mide bulantısı, kusmave kabızlık) ve adele zayıflığına yol açabilen alkaloza da neden olabilir. Böyle durumlarda, builacın alımı durdurulmalı ve hastanın yeterli miktarda sıvı alması teşvik edilmelidir. Şiddetlidoz aşımı durumlarında (örneğin, süt-alkali sendromunda), başka rehidrasyon önlemlerine(örneğin, infıizyonlar) gerek duyulabileceğinden, bir sağlık profesyoneline danışmakgereklidir.