ALDACTONE 100 mg 16 tablet Dozu
Aris Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Aldactone dozu, Aldactone dozaj, Aldactone doz aşımı, Aldactone uygulama, Aldactone kullanım şekli, Aldactone kullanımı, Aldactone kullanım süresi, Aldactone açmı tokmu, Aldactone nedir, Aldactone ne için kullanılır, Aldactone nasıl kullanılır, Aldactone faydaları, Aldactone etkileri, Aldactone günde kaç kez, Aldactone sabah mı akşam mı, Aldactone fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/ uygulama sıklığı ve sûresi:
Konjestif kalp yetersizliği:
Başlangıç günlük doz tek ya da bölünmüş halde
1
00 mg olarak tavsiye edilir, fakat günlük 25 ile
200
mg arasında değişebilir. İdame doz bireysel olarak ayarlanmalıdır.
Şiddetli kalp yetmezliği (NYHA Sınıf U1-1V) için standart tedavi ile bağlantılı olarak:
Randomize ALDACTONE® Değerlendirme Çalışmasında, standart tedaviye ek olarak; serum potasyumu < 5,0 mEq/L ve serum kreatinini < 2,5 mg/dL olan hastalarda günlük spirinolakton başlangıç dozu günde bir kez 25 mg’dır. 25 mg’ı tolere edebilen hastalarda,
günlük doz klinik olarak endike ise günde bir kez 50 mg’a yükseltilebilir. Günde bir kez 25 mg’ı tolere edemeyen hastalarda doz gün aşın 25 mg’a düşürülebilir.
Assit ve ödemli karaciğer sirozu:
Eğer idrar Na+ / K+ oranı 1.0’ dan yüksek ise günlük doz 100 mg olmalıdır.
Eğer idrar Na+ / K+ oranı 1.0’ dan düşük ise günlük doz 200- 400 mg olmalıdır. İdame dozu kişiye özel belirlenmelidir.
Malisn assit:
Başlangıç dozu genel olarak günlük 100-200mg’dır. Ciddi veya zor vakalarda dozaj kademeli olarak günlük 400 mg’a arttınlabilir. Ödem kontrol altına alındığında, olağan idame dozu kişiye özel belirlenmelidir.
Nefrotik sendrom:
Günlük erişkin dozu 100-200 mg’dır. Spironolakton’un temel patalojik süreci etkilediği gösterilmemiştir. ALDACTONE® diğer tedavilerin etkin olmadığı durumlarda Önerilmektedir.
Primer hiperaldosteronizm tanısı ve tedavisinde:
ALDACTONE® normal diyet alan hastalarda primer hiperaldosteronizmin muhtemel kanıtlannı sağlamak için ilk teşhis ölçütü olarak kullanılabilir.
Uzun test: ALDACTONE® üç ila dört hafta 400 mg günlük doz olarak uygulanır. Hipokalemi ve hipertansiyonun düzelmesi primer hiperaldosteronizmin tanısında muhtemel bir kanıttır. Kısa test: ALDACTONE® dört gün 400mg günlük doz olarak uygulanır. Uygulama sırasında eğer serum potasyumu artar, spironolakton kesildiğinde düşer İse muhtemel tanının primer hiperaldosteronizm olduğu düşünülebilir.
Daha detaylı testler ile primer hiperaldosteronizm tanısı kesinleştikten sonra, hastanın cerrahiye hazırlanması için günlük doz olarak 100-400 mg uygulanabilir. Cerrahi müdahalenin uygun olmadığı hastalarda, uzun süreli İdame tedavi için, spironolaktonun etkili olan en düşük dozu, bireye uygun belirlenerek uygulanır.
Uygulama şekli:
Oral olarak alınmalıdır.
ALDACTONE® un yemeklerle birlikte alınması önerilmektedir. Yetişkinler için günlük doz günde bir kez ya da bölünmüş olarak alınabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği:
Akut renal yetmezlik, böbrek fonksiyonlarının gerilemesi veya ciddi böbrek fonksiyon bozukluğu durumunda kullanılmamalıdır.
Karaciğer yetmezliği:
İlaç metabolizmasını ve atılımmı değiştirebilecek şiddetli karaciğer yetmezliğinde dikkatli olunmalıdır.
Pediyatrik popülasyon:
Günlük başlangıç dozu, vücut ağırlığının her bir kilogramı için 3 mg spironolakton olmalıdır ve bölünmüş dozlarda verilmelidir. Doz alman yanıta ve toleransa göre ayarlanmalıdır. Eğer gerekirse, ALDACTONE® tabletler toz haline getirildikten sonra süspansiyon hazırlanabilir. Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Akut doz aşımı halsizlik, zihin kanşıklığı, mide bulantısı, kusma, uyuşukluk, makülopapüler veya eritematöz döküntü veya diyare şeklinde kendisini gösterebilir. Hiponatremi veya hiperkalemi gelişebilir, fakat bu etkiler akut doz aşımı ile pek ilişkilendirilmemektedir. Hiperkalemi semptomlan parestezİ, güçsüzlük, gevşek paralizi veya kas spazmı şeklinde ortaya çıkar ve klinik açıdan hipokalemiden ayırd edilmesi zor olabilmektedir. Şiddetli karaciğer yetmezliği görülen hastalarda hepatik koma, hiponatremi yada hiperkalemi nadiren görülebilir, ancak bu etkilerin doz aşımı sebebiyle oluşup oluşmadığı kuşkuludur. Özellikle bozuk böbrek fonksiyonu olan hastalarda hiperkalemi görülebilir. Elektrokardiyografık değişiklikler potasyum düzensizliklerinin belirgin erken işaretleridir.
Belirli bir antidot tanımlanmamıştır. İlacın bırakılmasından sonra bir iyileşme beklenmektedir. Sıvı ve elektrolit replasmanı genel destekleyici tedavidir. Hiperkalemi için, potasyum alınımı azaltılmalı, potasyum kaybına neden olan diüretikler, intravenöz glukoz ve düzenli insülin veya oral iyon değiştirici reçineler kullanılmalıdır.
Aldactone ile ilgili diğer bilgiler
- Aldactone Genel
- Aldactone Fiyat
- Aldactone Prospektüs
- Aldactone Kullananlar
- Aldactone Nedir
- Aldactone Kullanımı
- Aldactone Yan Etkileri
- Aldactone Etkileşimi
- Aldactone Gebelik
- Aldactone Saklanması
- Aldactone Muadili
- Aldactone Uyarılar
- Aldactone Endikasyon
- Aldactone Kontrendikasyon
- Aldactone İçeriği
- Dozu
- Aldactone Zararları
- Aldactone Formu
- Aldactone Farmakolojik Özellikler
- Aldactone Farmasötik Özellikler
- Aldactone Ruhsat Bilgileri