ANTI-POTASIUM 20 granül poşet Dozu
Assos Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Anti Potasium dozu, Anti Potasium dozaj, Anti Potasium doz aşımı, Anti Potasium uygulama, Anti Potasium kullanım şekli, Anti Potasium kullanımı, Anti Potasium kullanım süresi, Anti Potasium açmı tokmu, Anti Potasium nedir, Anti Potasium ne için kullanılır, Anti Potasium nasıl kullanılır, Anti Potasium faydaları, Anti Potasium etkileri, Anti Potasium günde kaç kez, Anti Potasium sabah mı akşam mı, Anti Potasium fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji:
ANT I -P O T A SIU M oral yolla veya rektal yolla uygulanabilir.
Uygulama sıklığı ve süresi;
Oral Yolla
Yetişkinlerde: Yetişkinlerde teşhis edilmiş hiperpotasemlnin tedavisi için 2-4 x 1 poşet (15 gram) ANTI-POTASIUM bir miktar sıvı içinde veya yiyeceklere kanştırılarak uygulanır.
Rektal Yolla
Ortalama günlük doz, 1-2x2 poşet (30 gram’ın retansiyon lavmanı şeklinde uygulanması ile gerçekleştirilir.
Tedavinin süresi, potasyum seviyesine bağlıdır. Potasyum seviyesi düzenli olarak kontrol edilmelidir: Serum potasyum seviyesi 4-5 mmol/L seviyesine düşünce tedavi kesilmelidir. Tedavi süresince düşük potasyum içerikli bir diyet tavsiye edilir.
Uygulama şekli:
Oral Yolla: 1 poşet (15 gram) ANTI-POTASIUM , 100 ml su, süt, çay veya kahve içinde veya yiyeceklerle kanştırılarak hemen içilmelidir (grandilerin dış kaplamaları bozulmadan önce). Meyve suyu fazla miktarda potasyum içerdiği için hazırlık amacıyla kullanılmamalıdır ve uygulama sonrasında tüketilmemelidir. Tadı iyileştirmek için bal, şurup, şeker, tatlandırıcı ilave edilebilir.
Rektal Yolla: 2 poşet (30 gram) ANTI-POTASIUM 100 - 200 ml sıvı (su veya %5 glukoz solüsyonu) içinde çözünmeli ve vücut ısısına getirilerek rektal yolla, lavman olarak uygulanmalıdır. Lavman ile uygulanan sıvı en azından 4 saat içeride tutulmalıdır.
Daha fazla etkinlik nedeniyle oral yol tercih edilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler
Bobrek/Karacığer yetmezliği:
ANTI-POTASIUM böbrek yetmezliği
durumunda özellikle kullanılan bir ilaçtır.
Pediyatrik popülasyon:
Çocuklarda kullanımı şu şekildedir:
Oral Yolla
Gün içinde birkaç parçaya bölünmüş halde 0.5-1 gram/kg vücut ağırlığı şeklinde hesaplanarak uygulanır.
Geriatrik popülasyon:
Gerİatrik popülasyon kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.
Doz aşımı ve tedavisi
İntoksikasyon semptomları: ANTI-POTASIUM aşırı dozundan sonra tipik olarak hipopotasemi oluşur. Bu da kendini yorgunluk, kas güçsüzlüğü, gastroiliak atoni, ileum paralizi, metabolik asidoz, irritabilite, konfüzyon, düşünsel proseslerde yavaşlama, hiporefieksi ve son olarak paraliz ile belli eder.
Apne, bu gelişmenin ciddi bir sonucudur. Çok şiddetli vakalarda hipopotasemiye bağlı koma oluşabilir. Elektrokardiyografık değişiklikler hipopotasemi veya hiperkalsemi ile uyumlu olabilir; kardiyak aritmi meydana gelebilir. Potasyumun şiddetli eksikliği EKG’de T dalgalarının yassılaşması, ST çökmesi, T negatifleşmesi ve U dalgalarına rastlanması şeklinde tanınabilir. Mevcut böbrek haşan olan hastalarda hipeıpotasemiye ait şiddetli böbrek yetersizliği bulgulan klinik tabloyu maskeleyebilir.
Tedavi: Serum elektrolitlerini düzeltmek için uygun önlemler alınmalıdır. Lavman veya laksatiflerin uygun kullanımı ile reçine sindirim sisteminden uzaklaştırılmalıdır. Fazla dozun uygulanmasına ilişkin intoksikasyonun erken dönemlerinde tedavi, toksinin gastrik lavaj ile alınmasıdır (veya ipeka şurubu kullanılmasıdır). Sonrasında lavman uygulanmalıdır. Serum Kalsiyum ve Potasyum seviyelerinin sıkıca takibi ile hipopotaseminin semptomatik tedavisi de yapılır.
İntoksİkasyon durumunda hemodiyaliz uygulanması ile beraber, kalsiyum kaybını azaltmak İçin kortikosteroidlcr de kullanılabilir.
Anti Potasium ile ilgili diğer bilgiler
- Anti Potasium Genel
- Anti Potasium Fiyat
- Anti Potasium Prospektüs
- Anti Potasium Kullananlar
- Anti Potasium Nedir
- Anti Potasium Kullanımı
- Anti Potasium Yan Etkileri
- Anti Potasium Etkileşimi
- Anti Potasium Gebelik
- Anti Potasium Saklanması
- Anti Potasium Muadili
- Anti Potasium Uyarılar
- Anti Potasium Endikasyon
- Anti Potasium Kontrendikasyon
- Anti Potasium İçeriği
- Dozu
- Anti Potasium Zararları
- Anti Potasium Formu
- Anti Potasium Farmakolojik Özellikler
- Anti Potasium Farmasötik Özellikler
- Anti Potasium Ruhsat Bilgileri