ANTI-POTASIUM 20 granül poşet Uyarılar
Assos Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Anti Potasium uyarılar, Anti Potasium zararları, Anti Potasium önlemler, Anti Potasium riskler, Anti Potasium yan etkisi, Anti Potasium alerji, Anti Potasium alkol, Anti Potasium hamileler, Anti Potasium emzirme, Anti Potasium araç kullanımı, Anti Potasium fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
Serum potasyum düzeyi ile kalsiyum düzeylerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.
Sorbitol ile birlikte kullanılmamalıdır. Birlikte kullanıldığında Ölümcül olabilen İntestinal nekroz bildirilmiştir.
Hipopotasemi (serum potasyum seviyesinin 4,1 mmol/1 altına düşmesi) oluşumunu önlemek için serum potasyum seviyesinin günlük takibi önerilmektedir. Tedavi süresince özellikle de dijitalis preparatlan kullanan hastalarda serum potasyum düşüklüğü göz önünde bulundurulmalı ve tedavi süresince gerekli klinik ve biyokimyasal kontroller yapılmalıdır. Serum potasyum seviyesi 5 mmol/L’nin altına düştüğünde ANTI-POTASIUM kullanımı durdurulmalıdır.
Diğer elektrolit bozukluklar: Tüm katyon değiştirici reçinelerde olduğu gibi, kalsiyum polistiren sülfonat da, potasyum için tam anlamıyla seçici değildir. Hipomagnesemi ve/veya hiperkalsemi oluşabilir. Uzun dönemli tedavi sırasında yüksek kalsiyumlu diyet alınması veya kalsiyum içeren diğer ilaçların alınması durumunda yüksek serum kalsiyum (hiperkalsemi) riski nedeniyle hasta kontrol altında tutulmalıdır. Buna bağlı olarak hastalar tüm muhtemel elektrolit bozukluklar açısından izlenmelidir.
Hiperkalsemi gelişimini erkenden belirlemek açısından serum kalsiyum seviyeleri, haftalık aralıklarla hesaplanmalıdır (normal serum kalsiyum seviyesi 2,1 - 2,8 mmol/rdir), reçine dozu hiperkalsemi ve hipopotasemi seviyelerine göre ayarlanır.
Diğer riskler: Klinik olarak anlamlı konstipasyon gelişimi durumunda, normal bağırsak hareketleri sağlanana kadar tedaviye ara verilir. Magnezyum İçerikli laksatifler ile birlikte kullanılmamalıdır (bakınız bölüm 4.5).
Aspirasyon oluşmaması İçin oral yolla kullanımda dikkatli olunmalıdır. Bronkopulmoner komplikasyonlara sebep olabilecek aspirasyondan kaçınmak için, reçine uygulanan hastalar dikkatlice konumlandırılmalıdır.
Çocuklar: Çocuklarda rektal uygulama, uygun olmayan dilüsyon veya doz aşımı sebebiyle reçinenin birikmesine yol açabileceğinden özel dikkat gerektirir.
ANTI-POTASIUM 1 gramında 13 mg Sodyum siklamat ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gözönünde bulundurulmalıdır.
ANTI-POTASIUM tetrasiklin ve demir içeren ilaçların etkinliğini azaltır. Bu ilaçlardan herhangi biri ile beraber ANTI-POTASIUM kullanılıyorsa en az 2 saat ara ile alınmalıdır.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Bilinen bir etkisi yoktur.
Anti Potasium ile ilgili diğer bilgiler
- Anti Potasium Genel
- Anti Potasium Fiyat
- Anti Potasium Prospektüs
- Anti Potasium Kullananlar
- Anti Potasium Nedir
- Anti Potasium Kullanımı
- Anti Potasium Yan Etkileri
- Anti Potasium Etkileşimi
- Anti Potasium Gebelik
- Anti Potasium Saklanması
- Anti Potasium Muadili
- Uyarılar
- Anti Potasium Endikasyon
- Anti Potasium Kontrendikasyon
- Anti Potasium İçeriği
- Anti Potasium Dozu
- Anti Potasium Zararları
- Anti Potasium Formu
- Anti Potasium Farmakolojik Özellikler
- Anti Potasium Farmasötik Özellikler
- Anti Potasium Ruhsat Bilgileri