APIDRA 100 U/ml SOLOSTAR SC kullanım için enjeksiyonluk çözelti(5 enjeksiyon kalemi) Dozu
Sanofi Aventis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Apidra dozu, Apidra dozaj, Apidra doz aşımı, Apidra uygulama, Apidra kullanım şekli, Apidra kullanımı, Apidra kullanım süresi, Apidra açmı tokmu, Apidra nedir, Apidra ne için kullanılır, Apidra nasıl kullanılır, Apidra faydaları, Apidra etkileri, Apidra günde kaç kez, Apidra sabah mı akşam mı, Apidra fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji:
Bu preparatın potensi ünitelerle ifade edilir. Bu üniteler APİDRA®’ya özeldir ve diğer insülin analoglarının potensini belirtmek için kullanılan üniteler veya IU ile aynı değildir. Bkz. Bölüm 5.1. Farmakodinamik Özellikler.
Uygulama sıklığı ve süresi:
Öğünlerden kısa süre (0-15 dakika) önce ya da hemen sonra verilmelidir.
Orta veya uzun etkili bir insülin ya da bazal insülin analogu içeren rejimlerde kullanılmalıdır ve oral hipoglisemik ajanlarla birlikte kullanılabilir.
APİDRA® dozajı her bir hasta için bireysel olarak ayarlanmalıdır.
Uygulama şekli:
®
APİDRA®, subkutan enjeksiyonla ya da devamlı subkutan pompa infüzyonuyla verilmelidir.
®
APİDRA®, karın duvarı, uyluk bölgesi veya deltoide subkutan olarak veya karın duvarına devamlı infüzyon yoluyla uygulanmalıdır. Tüm insülinlerde olduğu gibi, bir enjeksiyon bölgesi içindeki (karın, uyluk bölgesi veya deltoid) enjeksiyon yerleri her enjeksiyonda dönüşümlü olarak kullanılmalıdır. Tüm insülinlerde olduğu gibi, emilim hızı ve dolayısıyla etki başlangıcı ve süresi, enjeksiyon yeri, egzersiz ve diğer değişkenlerden etkilenebilir. Karın duvarına yapılan subkutan enjeksiyon, diğer bölgelere göre daha hızlı emilir. (Bkz. Bölüm
5.2.)
Kan damarına girilmediğine dikkat edilmelidir. Enjeksiyondan sonra, enjeksiyon yerine masaj yapılmamalıdır. Hasta uygun enjeksiyon tekniklerinin kullanımı konusunda eğitilmelidir.
İnsülinlerle karıştırma:
®
Geçimlilik çalışmalarının yokluğundan dolayı, APIDRA , NPH (Neutral Protamin Hagedorn)
insan insülininden başka preparatlarla karıştırılmamalıdır.
®
SoloStar ’ı kullanmadan önce Kullanma Talimatındaki kalemin kullanımı dikkatlice okunmalıdır. (Bkz. Bölüm 6.6)
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği
Böbrek yetmezliği olan hastalarda insülin glulisinin farmakokinetik özellikleri genel olarak aynı kalmıştır. Ancak, böbrek yetmezliğinin varlığında insülin gereksinimi azalabilir. (Bkz. Bölüm 5.2)
Karaciğer yetmezliği
Karaciğer fonksiyon düşüklüğü olan hastalarda insülin glulisinin farmakokinetik özellikleri araştırılmamıştır. Karaciğer yetmezliği olan hastalarda, azalan insülin metabolizması ve azalan glikojen kapasitesi nedeniyle insülin gereksinimi azalabilir.
Pediyatrik Popülasyon
APlDRA®’nın 6 yaşından küçük çocuklarda kullanımıyla ilgili yetersiz klinik bilgi mevcuttur.
Geriyatrik Popülasyon
Doz aşımı ve tedavisi
Hipoglisemi, gıda alımmı ve enerji tüketimine oranla fazla insülin etkinliğinin bir sonucu olarak meydana gelebilir.
Insülin glulisin doz aşımına ait spesifik veri mevcut değildir. Ancak takip eden aşamalar sonrasında hipoglisemi gelişebilir:
Hafif dereceli hipoglisemi epizodları genellikle glukoz ve şekerli ürünlerin oral olarak uygulanması ile tedavi edilebilir. Bu nedenle diyabet hastalarının yanlarında şeker, tatlı besin, bisküvi veya şekerli meyve suyu bulundurmaları tavsiye edilir.
Hastanın bilinç kaybına neden olan ciddi hipoglisemi epizodları eğitimli bir kişi tarafından intramüsküler veya subkutan olarak verilen glukagon (0.5 - 1 mg) ile veya bir sağlık mesleği mensubu tarafından intravenöz olarak verilen glukoz ile de tedavi edilir. Eğer hasta glukagona 10-15 dakika içinde tepki vermez ise intravenöz olarak glukoz da uygulanmalıdır. Bilincin geri gelmesinden sonra, nüksü engellemek için oral karbonhidrat uygulaması tavsiye edilmektedir.
Glukagon enjeksiyonundan sonra, hastanın ciddi hipoglisemi nedenlerini tespit etmek ve benzer epizodları engelleyebilmek için, hasta bir hastanede gözetim altına alınmalıdır.
Apidra ile ilgili diğer bilgiler
- Apidra Genel
- Apidra Fiyat
- Apidra Prospektüs
- Apidra Kullananlar
- Apidra Nedir
- Apidra Kullanımı
- Apidra Yan Etkileri
- Apidra Etkileşimi
- Apidra Gebelik
- Apidra Saklanması
- Apidra Uyarılar
- Apidra Endikasyon
- Apidra Kontrendikasyon
- Apidra İçeriği
- Dozu
- Apidra Zararları
- Apidra Formu
- Apidra Farmakolojik Özellikler
- Apidra Farmasötik Özellikler
- Apidra Ruhsat Bilgileri