BELOGENT 15 gr merhem Dozu
Farma-Tek Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Belogent dozu, Belogent dozaj, Belogent doz aşımı, Belogent uygulama, Belogent kullanım şekli, Belogent kullanımı, Belogent kullanım süresi, Belogent açmı tokmu, Belogent nedir, Belogent ne için kullanılır, Belogent nasıl kullanılır, Belogent faydaları, Belogent etkileri, Belogent günde kaç kez, Belogent sabah mı akşam mı, Belogent fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji ve uygulama şekli
Pozoloji: Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde yeterli miktarda BELOGENT günde iki kez (sabah ve akşam) ince bir tabaka halinde dikkatli bir şekilde enfekte cilt bölgesine sürülür. Uygulama sıklığı ve süresi: BELOGENT günde iki kez uygulanır. Tedavi süresi 3 haftayı geçmemelidir. Uygulama şekli: Sadece topikal olarak uygulanır. Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez. Karaciğer yetmezliği olan hastalarda hipotalamik-hipofizer-adrenal (HPA) aks fonksiyonları düzenli olarak takip edilmelidir (idrar testi ve plazma serbest kortizol ve ACTH stimülasyon testi). Dozun azaltılması veya BELOGENT tedavisinin kesilmesi gerekebilir. Pediyatrik popülasyon: BELOGENT pediyatrik hastalarda kullanılırken HPA aks fonksiyonları düzenli olarak takip edilmeli (idrar testi ve plazma serbest kortizol ve ACTH stimülasyon testi) ve uzun süreli kullanımından kaçınılmalıdır. Dozun azaltılması veya BELOGENT tedavisinin kesilmesi gerekebilir. Geriyatrik popülasyon: BELOGENT’in yaşlı hastalardaki güvenlilik ve etkinliği incelenmemiştir.
Doz aşımı ve tedavisi
Betametazon, karaciğer yetmezliği olan hastalara, cilt yüzeyi hasar görmüş ve dolayısıyla geçirgenliği artmış geniş cilt yüzeylerine veya çocuklara uzun süreyle (>3 hafta) uygulandığında ya da kapalı pansuman yapıldığında sistemik dolaşıma geçen miktarında artış ve dolayısıyla sistemik etkiler oluşabilir.
Bu etkiler büyüme geriliği ile HPA aks süpresyonu, intrakraniyal hipertansiyon (yalnız çocuklarda), Cushing sendromu, hiperglisemi ve glukozüridir.
Çocuklarda HPA aksın baskılanmasının göstergesi büyümede yavaşlama, kilo kaybı, plazma ve üre kortizol konsantrasyonunda azalma ve ACTH uyarı testine duyarsızlıktır.
İntrakraniyal hipotansiyon, bıngıldak çıkması, baş ağrısı ve papilleada çift taraflı ödem oluşması ile kendini gösterir.
Gentamisin aşırı dozda veya uzun süreli kullanımı mantar veya duyarlı olmayan bakterilerin aşırı yayılmasına bağlı olarak lezyonun şiddetlenmesine neden olabilir.
Bu nedenle uygun antifungal veya antibakteriyel tedaviye ihtiyaç duyulabilir.
Tedavi: Semptomatik tedavi uygulanır.
Tedavi hemen kesilmelidir.
Tedavinin kesilmesiyle çok nadiren ateş, kas ağrısı, eklem ağrısı, zayıflama gibi cilt yoksunluk semptomları oluşabilir.
Eğer bu semptomlar oluşursa sistemik kortikosteroid kullanımına geçilebilir.
Belogent ile ilgili diğer bilgiler
- Belogent Genel
- Belogent Fiyat
- Belogent Prospektüs
- Belogent Kullananlar
- Belogent Nedir
- Belogent Kullanımı
- Belogent Yan Etkileri
- Belogent Etkileşimi
- Belogent Gebelik
- Belogent Saklanması
- Belogent Muadili
- Belogent Uyarılar
- Belogent Endikasyon
- Belogent Kontrendikasyon
- Belogent İçeriği
- Dozu
- Belogent Zararları
- Belogent Formu
- Belogent Farmakolojik Özellikler
- Belogent Farmasötik Özellikler
- Belogent Ruhsat Bilgileri