BIFRIL PLUS 30/12.5 mg 28 film tablet Gebelik
Ulagaylar Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Bifril Plus gebelik kategorisi D'dir. Bifril Plus hamilelik kategorisi, Bifril Plus gebelik kategorisi, Bifril Plus emzirme, Bifril Plus anne sütüne geçer mi, Bifril Plus laktasyon, Bifril Plus hamilelerde kullanımı, Bifril Plus ve bebek, Bifril Plus kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye:
Gebelik kategorisi: Gebeliğin ilk trimesteri için C, ikinci ve üçüncü trimesteri için D
Çocuk Doğurma Potansiyeli Bulunan Kadınlar/Doğum Kontrolü (Kontrasepsiyon)
Gebelik planlandığı veya meydana geldiğinde, ADE inhibitörleri derhal kesilmeli ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde alternatif bir tedaviye geçilmelidir.
Gebelik dönemi
Zofenopril ve hidroklorotiyazid
Bu kombinasyon üründeki ayn ayrı bileşenlerin gebelik üzerindeki etkileri göz önünde bulundurularak, BİFRİL PLUS’ın gebelikte kullanımı kontrendikedir (Bkz Bölüm 4.3 ve 4.4).
Zofenopril
ADE inhibitörü tedavisi devamının gerekli olduğu düşünülmedikçe, gebeliği düşünen hastalar, gebelikte kullanımda kanıtlanmış bir güvenlilik profiline sahip alternatif antihipertansif tedavilere geçirilmelidir. Gebelik teşhis edildiğinde, ADE inhibitörleri ile tedavi hemen kesilmeli ve uygun olduğu durumlarda alternatif bir tedaviye başlanmalıdır. Gebeliğin ikinci ve üçüncü trimestrinde ADE inhibitörleriyle tedavinin insan fetotoksisitesine (böbrek fonksiyonu yetmezliği, oligohidramnios ve kafatası kemikleşmesinde gecikme) ve neonatal toksisiteye (böbrek yetmezliği, hipotansiyon, hiperkalemi) sebep olduğu bilinmektedir (Bkz. Bölüm 5.3). Gebeliğin ikinci trimestrinde ADE inhibitörlerine maruz kalınmışsa, böbrek fonksiyonlarının ve kafatasının ultrasonla kontrolü önerilir. Anneleri ADE inhibitörleri alan bebekler hipotansiyon açısından yakın takibe alınmalıdır (Bkz Bölüm 4.3 ve 4.4).
Hidroklorotiyazid
Gebelik süresince, özellikle ilk trimestr döneminde hidroklorotiyazid kullanımı için sınırlı deneyim vardır. Hayvan çalışmalan yetersizdir.
Hidroklorotiyazid plasentayı geçer. Hidroklorotiyazidin farmakolojik etki mekanizması temelinde ikinci ve üçüncü trimestr döneminde kullanımı fetüs-plasenta perfüzyonunu tehlikeye atabilir ve fetüs ve yeni doğan üzerinde sarılık, elektrolit dengesinin bozulması ve trombositopeni gibi etkilere yol açabilir.
Hidroklorotiyazid, plazma hacmi azalması ve plasental hipoperfüzyon riski sebebiyle gebelik ödemi, gebelik hipertansiyonu veya preeklampsi için hastalığın gidişatı üzerinde faydalı bir etki olmaksızın kullanılmamalıdır.
Hidroklorotiyazid başka bir tedavinin kullanılamadığı nadir durumlar haricinde hamile kadınlarda esansiyei hipertansiyon için kullanılmamalıdır.
Laktasyon dönemi
Emzirme süresince BİFRİL PLUS kullanımı ile ilgili bilgi bulunmadığından, BİFRİL PLUS önerilmemektedir ve emzirme boyunca Özellikle yenidoğan ya da preterm bebek emziriliyorsa güvenlilik profilinin daha iyi olduğu ispatlanmış bir alternatif tedavi tercih edilmelidir.
Üreme yeteneği/ Fertilite
Bifril Plus ile ilgili diğer bilgiler
- Bifril Plus Genel
- Bifril Plus Fiyat
- Bifril Plus Prospektüs
- Bifril Plus Kullananlar
- Bifril Plus Nedir
- Bifril Plus Kullanımı
- Bifril Plus Yan Etkileri
- Bifril Plus Etkileşimi
- Gebelik
- Bifril Plus Saklanması
- Bifril Plus Muadili
- Bifril Plus Uyarılar
- Bifril Plus Endikasyon
- Bifril Plus Kontrendikasyon
- Bifril Plus İçeriği
- Bifril Plus Dozu
- Bifril Plus Zararları
- Bifril Plus Formu
- Bifril Plus Farmakolojik Özellikler
- Bifril Plus Farmasötik Özellikler
- Bifril Plus Ruhsat Bilgileri