BITIRON 100 tablet Uyarılar
Abdi İbrahim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Bitiron uyarılar, Bitiron zararları, Bitiron önlemler, Bitiron riskler, Bitiron yan etkisi, Bitiron alerji, Bitiron alkol, Bitiron hamileler, Bitiron emzirme, Bitiron araç kullanımı, Bitiron fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
Tiroid hormonu aktivitesine sahip ilaçlar yalnız başlarına ya da diğer ilaçlarla kombine obezite tedavisinde kullanılmıştır. Tiroid hormonları yüksek dozlarda kullanıldığında (özellikle sempatomimetik aminlerle birlikte) hayatı tehdit eden toksisite belirtileri sergiler. Bu nedenle obezite tedavisinde kullanılmamalıdırlar. Ayrıca etkilide değillerdir.
Miksödem tedavisinde, ilave olarak glukokortikoidler kullanılabilir. Özellikle koroner arterlere ilişkin kardiyovasküler sistem rahatsızlıklarında kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Angina pektoris ve gizli kardiyak hastalık olarak bilinen bu tip rahatsızlıklarda tedaviye 25 - 50 mikrogram Levotiroksin (T4) ile başlanmalıdır.
Kardiyovasküler hastalığı bulunanlarda, tiroid hormon dozajı azaltılmalıdır. Tiroid hormonu ile idame tedavisi (geçici hipotiroidizm dışında) ömür boyu sürecektir. Kişide tiroid hormonu toksisitesine ilişkin herhangi bir belirti görüldüğünde (göğüs ağrısı, hızlı nabız, aşın terleme, sinirlilik) derhal hekime başvurulmalıdır. Tiroid hormonu alan kişilerde periyodik olarak tiroid durumu kontrol edilmelidir. Kolestiramin’le birlikte kullanılırken; iki ilaç arasında 4-5 saat lik bir süre olmalıdır.
Diabetes mellitus, diabetes insipidus ve adrenokortikal yetmezliği olanlarda hastalık belirtilerinin şiddetlenmesine yol açar.
Normal tiroid bezi fonksiyonu bulunmadığı için tiroid hormonu ile idame tedavisi gören hastalar, aynı zamanda östrojen veya oral kontraseptif kullanıyorlarsa tiroid hormonu dozajının yeniden ayarlanarak arttırılması gerekebilir. Tiroid hormonu, androjenler, kortikosteroidler, östrojenler, östrojen içeren kontraseptıfler, iyod içeren bileşikler ve salisilatlı bileşiklere ilişkin laboratuar testlerini etkileyebilir.
Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.
Çocuklarda kullanım:
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Bildirilmemiştir.
Bitiron ile ilgili diğer bilgiler
- Bitiron Genel
- Bitiron Fiyat
- Bitiron Prospektüs
- Bitiron Kullananlar
- Bitiron Nedir
- Bitiron Kullanımı
- Bitiron Yan Etkileri
- Bitiron Etkileşimi
- Bitiron Gebelik
- Bitiron Saklanması
- Uyarılar
- Bitiron Endikasyon
- Bitiron Kontrendikasyon
- Bitiron İçeriği
- Bitiron Dozu
- Bitiron Zararları
- Bitiron Formu
- Bitiron Farmakolojik Özellikler
- Bitiron Farmasötik Özellikler
- Bitiron Ruhsat Bilgileri