CAL-D-VITA 30 efervesan tablet Dozu
Bayer Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Cal-D-Vita dozu, Cal-D-Vita dozaj, Cal-D-Vita doz aşımı, Cal-D-Vita uygulama, Cal-D-Vita kullanım şekli, Cal-D-Vita kullanımı, Cal-D-Vita kullanım süresi, Cal-D-Vita açmı tokmu, Cal-D-Vita nedir, Cal-D-Vita ne için kullanılır, Cal-D-Vita nasıl kullanılır, Cal-D-Vita faydaları, Cal-D-Vita etkileri, Cal-D-Vita günde kaç kez, Cal-D-Vita sabah mı akşam mı, Cal-D-Vita fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; Adölesanlar ve yetişkinler: Günde 1-2 efervesan tablet
Uygulama şekli
Efervesan tabletler bir bardak (200 ml) su içinde eritilerek, yemeklerden yarım saat önce veya sonra alınır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek / Karaciğer yetmezliği:
Böbrek fonksiyon bozukluğu ve/veya böbrek taşı ile birlikte veya tek başına ciddi hiperkalsiüri olanlarda kontrendikedir.
Hafif ve orta derecede böbrek yetmezliği, hafif hiperkalsiüri si veya böbrek taşı hikayesi olan hastalarda dikkatli kullanılması, idrar ve plazma kalsiyum düzeylerinin düzenli olarak izlenmesi önemli olabilir.
Kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda alüminyum veya magnezyum içeren antiasitlerin birlikte kullanılması, alüminyum veya magnezyumun kan düzeylerini artırabilir.
Karaciğer yetmezliği olanlarda yalnız doktor tavsiyesi ile kullanılabilir.
Pediyatrik popülasyon: Çocuklarda kullanım ile ilgili deneyim yoktur.
Geriyatrik popülasyonf Geriyatrik hastalar için ayrı bir doz ayarlamasına gerek yoktur.
Diyabetik popülasyon: Aspartam ve sorbitol ile tatlandırılmış olduğundan diyabetik hastalar tarafından kullanılabilir.
Doz aşımı ve tedavisi
CAL-D-VİTA’nın, tavsiye edildiği gibi kullanıldığında aşırı doz durumuna yol açabildiğine ilişkin herhangi bir kanıt bulunmamaktadır.
Aşırı dozla ilgili raporların büyük bir çoğunluğu, yüksek dozlu tek vitamin ve/veya multivitamin preparatlarının eşzamanlı alımıyla ilişkilidir.
Kalsiyum ve D vitamininin toplam aliminin, Kalsiyumun 2500 mg’ı ve D vitamininin 4000 IU/gün’ü aşacak şekilde olması toksisiteye neden olabilir.
Hiperkalsemili hastalar veya hiperkalsemi, böbrek yetmezliği ve/veya nefrolitiyazis eğilimi ile ilişkili durumlara sahip hastalar, düşük dozlarda kalsiyum ve D vitamini toksisitesine daha duyarlıdır. Ürünün, bu hasta popülasyonlarında kullanılmasından kaçınılmalıdır.
Özellikle duyarlı hastalarda, akut veya uzun süreli kalsiyum ve D vitamini doz aşımı, D vitamini hipervitaminozu, hiperkalsemi, hiperkalsiüri ve hiperfosfatemiye sebep olan böbrek yetmezliği, süt-alkali sendromu, vasküler ve yumuşak doku kalsifıkasyonuna, örneğin nefrolitiyazise yol açan kalsinoza neden olabilir.
Aniden başlayan baş ağrısı, konfüzyon gibi karakteristik olmayan başlangıç semptomları ve kabızlık, ishal, mide bulantısı ve kusma gibi gastrointestinal rahatsızlıklar akut aşırı doz belirtisi olabilir.
Bu semptomların ortaya çıkması halinde tedavi kesilmeli ve bir sağlık uzmanına danışılmalıdır.
Toksisitenin ve hiperkalseminin laboratuvar ve klinik belirtileri çok çeşitlidir ve hastanın duyarlılığına ve çevre koşullarına bağlıdır. Semptomlar, anoreksi, kilo kaybı, susuzluk, poliüri ve diğer minerallerin absorpsiyonuyla karışmayı kapsayabilir. Laboratuvar bulgularındaki değişiklikler, aspartat aminotransferaz ve alanin aminotransferaz kan konsantrasyonlarında artışları kapsayabilir.
Kronik aşırı doz, hiperkal semiye ikincil olarak damarlar ve organların kalsifıkasyonuna neden olabilir. Aşırı hiperkalsemi, koma ve ölümle sonuçlanabilir.
Hiperkalsemi tedavisi :
Kalsiyum ve D vitamini tedavisi kesilmelidir. Tiazid diüretikler ve kardiyak glikozitlerle tedavi de durdurulmalıdır. Bilinç bozukluğu olan hastaların mideleri boşaltılmalıdır. Rehidrasyon ve şiddetine göre diüretikler, bifosfonatlar, kalsitonin ve kortikosteroidler ile izole ya da kombine tedavi başlatılmalıdır. Serum elektrolitleri, böbrek fonksiyonları ve diürez takip edilmelidir. Ağır vakalarda EKG ve Santral Venöz Basınç (CVP) takip edilmelidir.
Cal-D-Vita ile ilgili diğer bilgiler
- Cal-D-Vita Genel
- Cal-D-Vita Fiyat
- Cal-D-Vita Prospektüs
- Cal-D-Vita Kullananlar
- Cal-D-Vita Nedir
- Cal-D-Vita Kullanımı
- Cal-D-Vita Yan Etkileri
- Cal-D-Vita Etkileşimi
- Cal-D-Vita Gebelik
- Cal-D-Vita Saklanması
- Cal-D-Vita Muadili
- Cal-D-Vita Uyarılar
- Cal-D-Vita Endikasyon
- Cal-D-Vita Kontrendikasyon
- Cal-D-Vita İçeriği
- Dozu
- Cal-D-Vita Zararları
- Cal-D-Vita Formu
- Cal-D-Vita Farmakolojik Özellikler
- Cal-D-Vita Farmasötik Özellikler
- Cal-D-Vita Ruhsat Bilgileri