CETROTIDE 0.25 mg 7 flakon Kullanımı
Serono Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
3.CETROTIDE nasıl kullanılır ?
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar
CETROTIDE'ı daima doktorunuzun size tam olarak söylediği şekilde kullanınız. Emin değilseniz doktorunuzla kontrol etmelisiniz. Doktorunuz tarafından başka şekilde reçetelenmedikçe, CETROTIDE'ın uygulanması aşağıdaki gibidir. Lütfen kullanım talimatlarını izleyiniz, aksi taktirde CETROTIDE 'dan tam fayda sağlayamazsınız.
Bir flakon içeriği (0,25 mg setroreliks) sabah ya da akşam olmak üzere 24 saat aralıklarla, günde bir defa uygulanır.
Sabah uygulaması: CETROTIDE ile tedaviye yumurtalık uyarılmasının 5. veya 6. gününde (yumurtalık uyarısı başladıktan 96 ila 120 saat sonra) üriner veya rekombinant gonadotropin ile birlikte başlanmalı ve yumurtalık uyarılmasının günü dahil gonadotropin tedavisi boyunca devam edilmelidir.
Akşam uygulaması: CETROTIDE ile tedaviye yumurtalık uyarılmasının 5. gününde (yumurtalık uyarısı başladıktan 96 ila 108 saat sonra) üriner veya rekombinant gonadotropini ile birlikte başlanmalı ve yumurtalık uyarılması gününden bir gece öncesine kadar gonadotropin tedavisi boyunca devam edilmelidir.
Uygulama yolu ve metodu
CETROTIDE enjeksiyon yoluyla deri altına uygulanır. Sadece tek kullanım içindir.
İlk CETROTIDE uygulaması bir hekimin gözetimi altında yapılmalıdır. Aşırı duyarlılık reaksiyonu sonucu oluşan semptom ve belirtiler konusunda hastanın bilgilendirilmesi ve hastanın bu olayların acil tıbbi girişim gerektireceğini anlaması durumunda, sonraki enjeksiyonlar hasta tarafından kendi kendisine uygulanabilir.
CETROTIDE alt karın duvarı deri altına, tercihen göbek çevresine enjekte edilir. Bölgesel tahrişi azaltmak için, enjeksiyon yeri günlük değiştirilmelidir.
CETROTIDE yalnızca birlikte verilmiş olan kullanıma hazır şırıngadaki çözücü ile hazırlanmalıdır. CETROTIDE çözeltisi berrak değilse veya partiküller içeriyorsa kullanılmamalıdır.
CETROTIDE'ı kendinize uygulamadan önce, lütfen aşağıdaki talimatları dikkatlice
okuyunuz:
1.Ellerinizi yıkayınız. Ellerinizin ve kullandığınız araçların olabildiğince temiz olması önemlidir.
2.İhtiyacınız olan her şeyi temiz bir alan üzerine koyunuz (1 flakon, 1 kullanıma hazır şırınga, 1 sarı renk işaretli enjeksiyon iğnesi, 1 gri renk işaretli enjeksiyon iğnesi ve 2 alkollü pamuk).
3.Flakonun plastik kapağını çıkarınız. Aluminyum halka ve kauçuk tıpasını alkollu pamukla siliniz.
4.Sarı renk işaretli enjeksiyon iğnesini alınız ve koruyucusunu çıkarınız. Kullanıma hazır şırıngayı alınız ve kapağını çıkarınız. Şırıngaya iğnesini takınız ve iğne kapağını çıkarınız.
5.İğneyi flakonun kauçuk tıpasının merkezinden içeri itiniz. Şırınga pistonunu yavaşça iterek flakonun içine suyu enjekte ediniz.
6.Şırıngayı flakonda bırakınız. Çözelti berrak oluncaya ve artık kalmayıncaya kadar yavaşça karıştırılmalıdır. Çözülme esnasında kabarcık oluşmasından sakınılmalıdır.
7.Flakonun tüm içeriğini şırıngaya çekiniz. Flakonun içinde çözelti kalmışsa, flakonu ters çeviriniz, tıpanın tam içinde iğne açılana kadar iğneyi geri çekiniz. Tıpadaki yarık taraftan bakarsanız, iğnenin ve sıvının hareketini kontrol adebilirsiniz. Flakonun tüm içeriğini geri çekmek önemlidir.
8.Şırıngayı iğneden ayırınız ve şırıngayı bırakınız. Gri işaretli enjeksiyon iğnesini alınız ve kağıdından/koruyucusundan ambalajından çıkarınız. İğneyi şırıngaya takınız ve iğne kapağını çıkarınız.
9.Şırıngayı ters çeviriniz ve pistonu hava kabarcıkları atılana kadar itiniz. İğneye dokunmayınız ya da herhangi bir yüzeye temasına izin vermeyiniz.
10.Alt karın duvarında tercihen göbek çevresinde enjeksiyon yerinizi seçiniz. İkinci alkollu pamuğu alınız ve enjeksiyon yerindeki deriyi temizleyiniz. Şırıngayı bir elinizde tutunuz. Diğer elinizle enjeksiyon yerinin etrafından deriyi hafifçe sıkıştırınız ve sıkıca tutunuz.
11.Şırıngayı kalem tutar gibi tutunuz, yaklaşık 45°'lik bir açıyla, derinin içine iğneyi tamamıyla batırınız.
12.Bir kere iğne tam olarak batınlmalıdır, sonra tutulan deri bırakılmalıdır.
13.Şırınga pistonunu yavaşça geri çekiniz. Şayet kan görülürse, 14. adımda tarif edildiği gibi devam ediniz. Kan görülmezse, pistonu hafifçe ileri iterek çözeltiyi yavaşça enjekte ediniz. Tüm çözelti enjekte edildikten sonra, iğnenin batırıldığı derinin üzerine alkollu pamuk ile yavaşça basınç uygulanarak, iğne yavaşça çekilir. İğne batırıldığı gibi aynı açıdan çekilir.
14.Kan görülürse, iğne şırınga ile çekilir ve enjeksiyon yerine hafifçe basınç uygulanır. Bu çözeltiyi kullanmayınız, şırıngayı lavaboya boşaltınız. 1. adımla tekrar başlayınız.
15.Şırınga ve iğneleri sadece bir kez kullanınız. Kullandıktan hemen sonra şırınga ve iğneleri atınız (kazalardan sakınmak için iğnelerin üzerine kapaklarını takınız).
Eğer CETROTIDE'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.
Özel kullanım durumları
Özel kullanımı yoktur.
Kullanmanız gerekenden daha fazla CETROTIDE kullanırsanız
CETROTIDE'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmış sanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
CETROTIDE'ın doz aşımı, etki süresinin uzaması ile sonuçlanabilir. Ancak akut toksik etkilerin gelişme olasılığı bulunmamaktadır.
CETROTIDE'i kullanmayı unuttuysanız
Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız, lütfen doktorunuza danışınız.
İdeal olarak CETROTIDE , 24 saat aralıklarda uygulanmalıdır. Fakat CETROTIDE 'ı doğru zamanda uygulamayı unutmuşsanız, bu dozu aynı gün farklı zamanda uygulamanız problem değildir.
Cetrotide ile ilgili diğer bilgiler
- Cetrotide Genel
- Cetrotide Fiyat
- Cetrotide Prospektüs
- Cetrotide Kullananlar
- Cetrotide Nedir
- Kullanımı
- Cetrotide Yan Etkileri
- Cetrotide Etkileşimi
- Cetrotide Gebelik
- Cetrotide Saklanması
- Cetrotide Muadili
- Cetrotide Uyarılar
- Cetrotide Endikasyon
- Cetrotide Kontrendikasyon
- Cetrotide İçeriği
- Cetrotide Dozu
- Cetrotide Zararları
- Cetrotide Formu
- Cetrotide Farmakolojik Özellikler
- Cetrotide Farmasötik Özellikler
- Cetrotide Ruhsat Bilgileri