ETOL 300 mg 20 film tablet Dozu
Nobel Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Etol dozu, Etol dozaj, Etol doz aşımı, Etol uygulama, Etol kullanım şekli, Etol kullanımı, Etol kullanım süresi, Etol açmı tokmu, Etol nedir, Etol ne için kullanılır, Etol nasıl kullanılır, Etol faydaları, Etol etkileri, Etol günde kaç kez, Etol sabah mı akşam mı, Etol fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi
Diğer NSAİ ilaçlarda olduğu gibi, etodolak ile başlangıç tedavisine hastanın cevabı gözlemlendikten sonra, doz ve sıklık hekimin önerisi ve her bir hastanın gereksinimlerinegöre ayarlanmalıdır.
Erişkin dozu günde 400 -1200 mg arasındadır. Maksimum günlük doz 1200 mg’ı aşmamalıdır. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanılmaktadır.
Uygulama şekli:
Oral yoldan uygulanır. Tercihen yemeklerle birlikte ya da yemeklerden sonra alınmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği:
Hafif ve orta şiddette böbrek yetmezliği bulunan hastalarda yapılan çalışmalarda (kreatinin klerensi 37-88 mL/dak.) toplam ve serbest etodolak metabolizmasında anlamlı farkgörülmemiştir. Hemodiyaliz uygulanan hastalarda, bağlanmamış fraksiyon % 50 daha fazla
olduğundan, toplam etodolak klerensinde %50 artış görülmüş, serbest etodolak klerensi değişmemiştir. Bu da etodolak metabolizmasında proteine bağlanmanın önemini gösterir.Etodolak diyalizle vücuttan uzaklaştınlamaz.
Karaciğer yetmezliği:
Kompanse karaciğer sirozu bulunan hastalarda toplam ve serbest etodolak metabolizması değişmemiştir. Bu hasta grubunda genelde doz ayarlaması gerekli olmamakla beraber,etodolak klerensi karaciğer fonksiyonuna bağımlıdır ve şiddetli karaciğer yetmezliği bulunanhastalarda doz azaltılabilir.
Pediyatrik popülasyon:
Etodolak etkinlik ve güvenlilik bakımından pediyatrik hastalarda değerlendirilmemiştir, bu nedenle 18 yaş altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez.
Geriyatrik popülasyon:
Yaşlı hastalarda doz ayarı gerekmemektedir.
Yaşlı hastalarda advers reaksiyonların görülme riski yüksektir.
En düşük etkin dozu, semptomları kontrol için gereken en kısa sürede kullanarak istenmeyen etkiler en aza indirilebilir. NSAİ1 tedavisi sırasında gastrointestinal kanama riski açısındanhastalar yakından izlenmelidir.
Doz aşımı ve tedavisi
Semptomlar
Akut NSAİ ilaç doz aşımından sonraki semptomlar genelde letarji, uyku hali, bulantı, kusma ve epigastrik ağrı ile sınırlıdır ve çoğunlukla destek tedavi ile düzelir.
Gastrointestinal kanama görülebilir ve yüksek miktarda ibuprofen ya da mefenamik aside bağlı doz aşımından sonra koma ortaya çıkmıştır. Hipertansiyon, akut böbrek yetmezliği vesolunum depresyonu da görülebilir, fakat çok nadirdir. NSAİ ilaçların terapötikuygulamalarından sonra anafılaktoid reaksiyonlar bildirilmiştir ve doz aşımından sonra daortaya çıkabilir.
Terapötik önlemler
Bir NSAİ ilaçla doz aşımından sonra hastalara semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır.
Spesifik bir antidot yoktur.
İlacın alınmasından sonraki 4 saat içinde semptomların ortaya çıktığı hastalarda veya büyük miktarlardaki doz aşımlarından (normal dozun 5-10 katı) hemen sonra barsakdekontaminasyonu endike olabilir. Bu, emezis ve/veya bir ozmotik katartik ile aktif kömür(erişkinlerde 60-100 g, çocuklarda 1-2 g/kg) yoluyla yapılmalıdır.
Etodolak yüksek oranda proteine bağlandığından, zorlu diürez, idrarın alkalinizasyonu, hemodiyaliz ya da hemoperfüzyon büyük olasılıkla yararlı olmayacaktır.
Etol ile ilgili diğer bilgiler
- Etol Genel
- Etol Fiyat
- Etol Prospektüs
- Etol Kullananlar
- Etol Nedir
- Etol Kullanımı
- Etol Yan Etkileri
- Etol Etkileşimi
- Etol Gebelik
- Etol Saklanması
- Etol Muadili
- Etol Uyarılar
- Etol Endikasyon
- Etol Kontrendikasyon
- Etol İçeriği
- Dozu
- Etol Zararları
- Etol Formu
- Etol Farmakolojik Özellikler
- Etol Farmasötik Özellikler
- Etol Ruhsat Bilgileri