FIXBONE 150 mg 3 saşe Dozu
Mentis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Fixbone dozu, Fixbone dozaj, Fixbone doz aşımı, Fixbone uygulama, Fixbone kullanım şekli, Fixbone kullanımı, Fixbone kullanım süresi, Fixbone açmı tokmu, Fixbone nedir, Fixbone ne için kullanılır, Fixbone nasıl kullanılır, Fixbone faydaları, Fixbone etkileri, Fixbone günde kaç kez, Fixbone sabah mı akşam mı, Fixbone fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Tavsiye edilen doz ayda bir defa bir FİXBONE 150 mg saşedir. Saşeler tercihen her ay aynı tarihte alınmalıdır.
Uygulama şekli:
FİXBONE günün ilk yiyecek ya da (içme suyu dışında) günün içilen ilk sıvısından (bkz. bölüm 4.5) ya da herhangi bir oral yolla alınan ilaç ya da destekleyiciden (kalsiyum dahil olmak üzere) 60 dakika önce alınmalıdır:
• Bir bardak suda (150 mİ) çözdürüldükten sonra, hastalar ayakta veya dik pozisyonda otururken içilmelidir. Suda çözülerek kullanıma hazırlanan ilaç bekletilmeden içilmelidir Hastalar FİXBONE aldıktan sonra 60 dakika süreyle dik pozisyonda kalmalı, yatmamalıdırlar.
• FİXBONE sadece içme suyunda çözdürülmelidir. Bazı maden sularının yüksek kalsiyum konsantrasyonuna sahip olduklarını ve dolayısıyla FİXBONE ile birlikte kullanılmaması gerektiğini unutmayınız.
Günlük alımın yetersiz olduğu durumlarda hastalar destekleyici kalsiyum ve/veya D vitamini almalıdırlar.
Bir dozun atlanması durumunda, planlanmış olan bir sonraki doz takip eden 7 gün içinde olmadığı sürece, hastalar bunun farkına varmalarından sonraki sabah bir FİXBONE 150 mg saşe almalıdırlar. Bunun ardından hastalar ayda bir dozlarını başlangıçta belirlenen tarihte almaya devam etmelidir.
Eğer bir sonraki doz takip eden 7 gün içinde ise, hastalar bu süreyi bekleyip, dozlarını planlanan tarihte almalı ve bunun sonrasında da ilk planlanan şekilde ayda bir saşe kullanmaya devam etmelidirler. Hastalar aynı hafta içinde iki saşe almamalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği:
Kreatinin klerensi > 30 mL/dk olan hafif ya da orta dereceli böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.
Kreatinin klerensi > 30 mL/dk ‘mn altındaki hastalarda klinik deneyimin sınırlı olması nedeniyle, FİXBONE uygulanması önerilmemektedir.
Karaciğer yetmezliği:
Doz ayarlaması gerekli değildir (bkz. bölüm 5.2.)
Pediyatrik popülasyon:
18 yaşın altındaki hastalarda FİXBONE’nin güvenlilik ve etkinliği araştırılmamıştır. Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
FİXBONE ile tedavide doz aşımı ile ilgili özel bir bilgi bulunmamaktadır.
Ancak bu bileşik sınıfı hakkındaki bilgiler doğrultusunda oral doz aşımı üst gastrointestinal advers reaksiyon (mide bozukluğu, dispepsi, özofajit, gastrit ya da ülser) ile sonuçlanabilir. FİXBONE’yi bağlamak için süt ya da antasitler verilmelidir.
Özofajiyal iritasyon riski dolayısıyla hasta kusturulmamalı ve tamamen dik durumda kalmalıdır.
Fixbone ile ilgili diğer bilgiler
- Fixbone Genel
- Fixbone Fiyat
- Fixbone Prospektüs
- Fixbone Kullananlar
- Fixbone Nedir
- Fixbone Kullanımı
- Fixbone Yan Etkileri
- Fixbone Etkileşimi
- Fixbone Gebelik
- Fixbone Saklanması
- Fixbone Muadili
- Fixbone Uyarılar
- Fixbone Endikasyon
- Fixbone Kontrendikasyon
- Fixbone İçeriği
- Dozu
- Fixbone Zararları
- Fixbone Formu
- Fixbone Farmakolojik Özellikler
- Fixbone Farmasötik Özellikler
- Fixbone Ruhsat Bilgileri