GLARIN 100 U/ml SC kullanım için enj. çözelti içeren kartuş Etkileşimi
Koçak Farma Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Glarin etkileşimi, Glarin etken madde, Glarin yardımcı maddeler, Glarin alkol, Glarin etkileşim, Glarin kullananlar, Glarin dozu, Glarin kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
Çok sayıda madde glukoz metabolizmasını etkiler ve insülin glarjinin dozunun ayarlanmasını gerektirebilir.
Kan şekerini düşürücü etkiyi artırabilecek ve hipoglisemi yatkınlığını arttırabilecek maddeler; oral antidiyabetik ajanlar, anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörleri,disopiramid, fibratlar, fluoksetin, monoamino oksidaz (MAO) inhibitörleri, pentoksifilin,propoksifen, salisilatlar veya sülfonamid antibiyotikleri içermektedir.
Kan şekerini düşürücü etkiyi azaltabilecek maddeler; kortikosteroidler, danazol, diazoksid, diüretikler, glukagon, izoniazid, östrojenler ve projestojenler, fenotiazin türevleri,somatropin, sempatomimetik ajanlar (örneğin, epinefrin [adrenalin], salbutamol,terbutalin) ve tiroid hormonları, atipik antipsikotik tıbbi ürünler (örneğin klozapin veolanzapin) ve proteaz inhibitörlerini içermektedir.
Beta-blokörler, klonidin, lityum tuzları veya alkol insülinin kan şekerini düşürücü etkisini kuvvetlendirebilir veya zayıflatabilir. Pentamidin hipoglisemiye yol açabilir ve bazen bunuhiperglisemi izleyebilir.
Bunun yanı sıra, beta-blokörler, klonidin, guanetidin ve rezerpin gibi sempatolitik ilaçların etkisiyle, adrenerjik karşı-düzenleme belirtileri azalabilir veya kaybolabilir.
Glarin ile ilgili diğer bilgiler
- Glarin Genel
- Glarin Fiyat
- Glarin Prospektüs
- Glarin Kullananlar
- Glarin Nedir
- Glarin Kullanımı
- Glarin Yan Etkileri
- Etkileşimi
- Glarin Gebelik
- Glarin Saklanması
- Glarin Muadili
- Glarin Uyarılar
- Glarin Endikasyon
- Glarin Kontrendikasyon
- Glarin İçeriği
- Glarin Dozu
- Glarin Zararları
- Glarin Formu
- Glarin Farmakolojik Özellikler
- Glarin Farmasötik Özellikler
- Glarin Ruhsat Bilgileri