GLARIN 100 U/ml SC kullanım için enj. çözelti içeren kartuş Yan Etkileri
Koçak Farma Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Glarin yan etkileri, Glarin etkileri, Glarin zararları, Glarin belirtileri, Glarin uyarılar, Glarin önlemler, Glarin kilo aldırırmı, Glarin zayıflatırmı, Glarin zehirlenmesi, Glarin cinsellik, Glarin sorunlar, Glarin uykusuzluk, Glarin bağımlılık, Glarin bırakma bilgilerini içerir.
4.Olası yan etkiler nelerdir ?
Tüm ilaçlar gibi GLARIN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıdakilerden herhangi biri olursa, GLARİN’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
Düşük kan şekeri seviyesi (hipoglisemi) çok ciddi olabilir. Kan şekeriniz çok fazla düşerse bilincinizi kaybedebilirsiniz. Ciddi hipoglisemi beyin hasarına neden olabilir ve yaşamı tehditedebilir. Eğer sizde hipoglisemi belirtileri varsa, kan şekerinizi yükseltmek için acilen doğmgirişimleri yapmalısınız.
İnsülinlere şiddetli alerjik reaksiyonlar: Geniş deri reaksiyonları (bütün vücut üzerinde döküntü ve kaşıntı), deride veya mukoz membranlarda ciddi şişme (anjiyo-ödem), nefesdarlığı, kalp çarpıntısı ile kan basıncında düşüş ve terleme. Bunlar insülinlere karşı gelişebilenşiddetli alerjik reaksiyonların belirtileri olabilir ve yaşamı tehdit edici hale gelebilir.
Bunlar GLARİN’in ciddi yan etkileridir.
Çok yaygın yan etkiler (10 hastanın 1’inden daha fazlasında gözlenmiştir en az 10 kişiden birini etkiler)
• Hipoglisemi
Bütün insülinlerde olduğu gibi en sık görülen yan etki hipoglisemidir. Kan şekeri düşüklüğü (hipoglisemi) kanınızda yeterli şeker olmaması demektir. Hipoglisemi ve tedavisi hakkındadaha fazla bilgi edinmek için bu bölümün sonundaki kutuya bakınız.
Yaygın yan etkiler (10 hastanın l’inden daha az gözlenmiştir en fazla 10 kişiden birini etkiler)
• Enjeksiyon yerindeki deri değişiklikleri
Sıklıkla aynı deri bölgesine enjeksiyon yaparsanız, bu bölgedeki deri altı yağ dokusu küçülebilir (lipoatrofi) veya kalınlaşabilir (lipohipertrofi). Yağ dokusunun kalınlaşmasıhastaların % 1-2’sinde oluşabilir, küçülme ise daha seyrek oluşabilir. Böyle bir bölgeyeenjekte edilen insülin işlevini göremeyebilir. Her enjeksiyonda enjeksiyon yerinindeğiştirilmesi bu tür deri değişikliklerinin oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir.
• Deri ve alerjik reaksiyonlar
Hastaların % 3-4’ünde enjeksiyon bölgesinde reaksiyonlar ortaya çıkabilir (örn. kızarıklık, enjeksiyon yerinden anormal yoğun ağrı, kaşıntı, kurdeşen, şişlik veya iltihap). Enjeksiyonbölgesinin çevresine de yayılabilirler. Küçük reaksiyonların çoğu birkaç gün ile birkaç haftaarasındaki sürede geçmektedir.
Seyrek yan etkiler (1000 hastanın Tinden daha az gözlenmiştir en fazla 1000 kişiden birini etkiler)
• İnsüline karşı ciddi alerjik reaksiyonlar
Bu reaksiyonlar geniş deri reaksiyonları (bütün vücut üzerinde döküntü ve kaşıntı), deride veya mukoz membranlarda ciddi şişme (anjiyo-ödem), nefes darlığı, kalp çarpıntısı ile kanbasıncında düşüş ve terlemedir. Bunlar insülinlere karşı gelişebilen şiddetli alerjikreaksiyonların belirtileri olabilir ve yaşamı tehdit edici hale gelebilir.
• Göz reaksiyonları
Kan şekerinizin kontrolünde belirgin bir değişim (düzelme ya da kötüleşme) olması görmenizde geçici bir kötüleşmeye neden olabilir. Eğer ilerleyici retinopatiniz varsa (diyabetile ilişkili bir göz hastalığı) ciddi hipoglisemi atakları geçici görme kaybına yol açabilir.
• Genel bozukluklar
Seyrek olarak, insülin tedavisi eklem ve ayak bileklerinde şişme ile geçici olarak vücudunuzda suyun tutulmasına da neden olabilir.
Çok seyrek yan etkiler (10.000 hastanın l’inden daha az gözlenmiştir en fazla 10000 kişiden birini etkiler)
Tat duyusu bozukluğu (disguzi) ve kas ağrısı (miyalji) oluşabilir.
Sıklığı bilinmeyen diğer yan etkiler (eldeki verilerle sıklığı tahmin edilemeyen)
İnsülin tedavisi, vücudunuzun insüline karşı antikor (insüline karşı etki gösteren maddeler) üretmesine neden olabilir. Seyrek olarak, bu durum insülin dozunuzda değişiklikgerektirebilir.
Yan etkilerin raporlanması
Glarin ile ilgili diğer bilgiler
- Glarin Genel
- Glarin Fiyat
- Glarin Prospektüs
- Glarin Kullananlar
- Glarin Nedir
- Glarin Kullanımı
- Yan Etkileri
- Glarin Etkileşimi
- Glarin Gebelik
- Glarin Saklanması
- Glarin Muadili
- Glarin Uyarılar
- Glarin Endikasyon
- Glarin Kontrendikasyon
- Glarin İçeriği
- Glarin Dozu
- Glarin Zararları
- Glarin Formu
- Glarin Farmakolojik Özellikler
- Glarin Farmasötik Özellikler
- Glarin Ruhsat Bilgileri