GLIFOR PLUS 30/1000 mg 60 değiştirilmiş salınımlı tablet Gebelik
Bilim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Glifor Plus gebelik kategorisi C'dir. Glifor Plus hamilelik kategorisi, Glifor Plus gebelik kategorisi, Glifor Plus emzirme, Glifor Plus anne sütüne geçer mi, Glifor Plus laktasyon, Glifor Plus hamilelerde kullanımı, Glifor Plus ve bebek, Glifor Plus kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik kategorisi: C
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Tip 2 diyabet hastası hamileliği planladığında diyabet metforminle tedavi edilmemelidir. Gebeliğin planlandığı veya ilk fark edildiği andan itibaren oral antidiyabetikler yerine insülin kullanılmaya başlanmalıdır. İnsülin, anormal kan glukoz düzeyleri ile seyreden fötal malformasyon riskini azaltmak amacıyla kan glukoz düzeylerini mümkün olduğu kadar normale yakın tutacak şekilde verilmelidir. Sülfonilüreler fetal dolaşıma geçebilirler ve neonatal hipoglisemiye neden olabilirler. Hayvanlar ile yapılan çalışmalarda embriyotoksisite ve/veya doğum anomalileri bazı sülfonilüreler ile kanıtlanmıştır.
Gebelik dönemi
Gebelik döneminde sıkı kan şekeri kontrolü sağlamak önemlidir. Gebelik sırasında diyabet tedavisi için oral antidiyabetikler uygun olmadığından insülin tercih edilmelidir. Hayvanlarla yapılan çalışmalarda gliklazid herhangi bir teratojenik etki göstermemiş olmasına rağmen yine de gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Gebelik döneminde kullanıldığında klinik açıdan gliklazidin olası malformasyon oluşturma riskini ve fetusa toksik etkisini değerlendirmek için yeterli veri bulunmamaktadır.
Metformin ile yapılan hayvan çalışmaları, teratojenik etki göstermemiştir. Küçük klinik çalışmalarda, metformin ile ilişkili malformasyon gözlenmemiştir (bkz. bölüm 5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri). Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum/ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
Laktasyon dönemi
Gliklazidin insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Neonatal hipoglisemi riski nedeni ile süt veren annelerde kontrendikedir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, metforminin sütle atıldığını göstermektedir. Metforminin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Emzirme sırasında bebeğin ilaca maruz kalıp kalmayacağı bilinmemektedir.
GLİFORPLUS emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
Üreme yeteneği/Fertilite
İnsanlarda üreme yeteneğine dair çalışma yapılmamıştır.
İlacın üreme toksisitesine dayalı konvansiyonel çalışmalardan elde edilen preklinik veriler insanlarda üreme yeteneği ve fertilite üzerinde zararlı etkiler oluşturmayacağını düşündürmektedir.
Glifor Plus ile ilgili diğer bilgiler
- Glifor Plus Genel
- Glifor Plus Fiyat
- Glifor Plus Prospektüs
- Glifor Plus Kullananlar
- Glifor Plus Nedir
- Glifor Plus Kullanımı
- Glifor Plus Yan Etkileri
- Glifor Plus Etkileşimi
- Gebelik
- Glifor Plus Saklanması
- Glifor Plus Muadili
- Glifor Plus Uyarılar
- Glifor Plus Endikasyon
- Glifor Plus Kontrendikasyon
- Glifor Plus İçeriği
- Glifor Plus Dozu
- Glifor Plus Zararları
- Glifor Plus Formu
- Glifor Plus Farmakolojik Özellikler
- Glifor Plus Farmasötik Özellikler
- Glifor Plus Ruhsat Bilgileri