GRAVIS 2.5 mg 3 film tablet Uyarılar
Sanovel Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Gravis uyarılar, Gravis zararları, Gravis önlemler, Gravis riskler, Gravis yan etkisi, Gravis alerji, Gravis alkol, Gravis hamileler, Gravis emzirme, Gravis araç kullanımı, Gravis fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
- Serebrovasküler olay (CVA) veya geçici iskemik atak (TİA) hikayesi olanlarda-GRAVİS tabletin ergotamin veya ergotamin türevleri veya diğer 5-HT1 reseptörantagonistleri ile birlikte uygulanması
- Hemiplejik, baziller ve oftalmoplejik migren vakalarında kontrendikedir.
GRAVİS yalnızca, migren teşhisi açıkça konulmuş olan hastalarda kullanılmalı ve önemli olabilecek diğer nörolojik durumların bulunmadığı kesinleştirilmelidir. GRAVİS’inhemiplejik veya baziler migren tedavisinde kullanımıyla ilgili herhangi bir veri mevcutdeğildir. Migren hastalarında, belirli serebrovasküler olayların gelişme riski söz konusuolabilir. 5HTib/id agonistleriyle tedavi edilen hastalarda serebral hemoraji, subaraknoidhemoraji, inme veya diğer serebrovasküler olaylar bildirilmiştir.
GRAVİS, semptomatik Wollf-Parkinson-White sendromu vakalarına veya kalpteki aksesuvar uyaran iletim yolları ile ilişkili başka aritmileri olan hastalara verilmemelidir.
Ancak budeğerlendirmeler kalp hastalığı olan her hastayı belirleyemeyebilir ve çok seyrek olarakherhangi bir kardiyovasküler rahatsızlığı olmayan hastalarda da ciddi kardiyak olaylargelişmiştir.
) Eğer göğüs ağrısı veyaiskemik kalp hastalığı ile uyumlu semptomlar gözlenirse, uygun bir tıbbi değerlendirmeyapılmadan daha fazla zolmitriptan alınmamalıdır.
Diğer 5HT/iB/iDagonistleri ile olduğu gibi, hipertansiyon hikayesi olan veya olmayan hastalarda sistemik kan basıncında geçici artış bildirilmiştir, çok nadiren kan basıncındaki buartışlar belirgin klinik olaylara neden olmuştur.
Diğer 5HT/iB/iDagonistleri ile olduğu gibi, GRAVİS alan hastalarda nadiren anaflaksi/anaflaktoid reaksiyonlar bildirilmiştir.
Akut anti- migren ilaçların aşırı kullanımı baş ağrısı sıklığının artmasına ve muhtemelen tedavinin durdurulmasına sebep olabilir.
Toptanların, Selektif Serotonin Geri Alım İnhibitörleri (SSRIs) ve Serotonin/ Norepinefrin Geri Alım İnhibitörleriyle (SNRIs) birlikte kullanımının Serotonin Sendromuna nedenolabileceği bildirilmiştir. Serotonin Sendromu hayati tehlike oluşturma potansiyeline sahiptirve mental durum değişikliği (örn: ajitasyon, halusinasyonlar, koma), otonomik instabilite,(örn: taşikardi, değişken kan basıncı, hipertermi), nöromuskuler bozukluklar (örn:hiperrefleksi, koordinasyon bozukluğu), ve/veya gastrointestinal semptomlar (örn: bulantı,kusma, diyare) gibi belirti ve semptomlar gösterir. GRAVİS ile birlikte SSRI veya SNRIkullanması klinik açıdan gerekli olan hastalarda, özellikle tedavinin başlangıcında ve dozartırıldığında dikkatli bir gözlem önerilir. (Bkz. Bölüm 4.5 Diğer Tıbbi ürünlerle etk.)
GRAVİS tabletler laktoz içerir. Galaktoz intoleransı, lapp laktaz yetmezliği,veya glükozgalatoz malabsorbsiyonu gibi nadir genetik problemli hastalar bu ilacıkullanmamalıdır.
Bu tıbbi ürün her dozunda 23 mg’dan daha az sodyum ihtiva eder. Dozu nedeni ile herhangi bir uyarı gerekmemektedir.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
20 miligrama kadar çıkan zolmitriptan dozları, psikomotor test performansını anlamlı şekilde bozmamıştır. GRAVİS kullanımının, hastaların araç ya da makine kullanma yeteneğini bozmaolasılığı yoktur. Ancak somnolansa neden olabileceğinden, hastalar motorlu araçlar da dahilmakine kullanımı sırasında dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdır.