GYNOFERON 30 DEPO draje Etkileşimi
Koçak Farma Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Gynoferon etkileşimi, Gynoferon etken madde, Gynoferon yardımcı maddeler, Gynoferon alkol, Gynoferon etkileşim, Gynoferon kullananlar, Gynoferon dozu, Gynoferon kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
Demir (tuzları) (enjeksiyon yoluyla):
Baygınlık veya hatta şok görülebilir. Bu durumun, demirin kompleks halinden hızla salınması ve transferlin satürasyonu nedeniyle ortaya çıktığı düşünülmektedir.
Demir şelasyon yaparak pek çok ilacın absorpsiyonunu inhibe eder. Bu nedenle aşağıda bahsedilen ilaçlarla GYNOFERON alımı arasında mümkün olduğunca uzun bir aralık olmalıdır.
Dimerkaprol (toksik bileşik oluşma riski):
Dimerkaprolle tedavi, demir eksikliği tedavisine başlamadan en az 24 saat önce kesilmiş olmalıdır. Asetohidroksamik asit:
Şelasyon nedeniyle bu bileşiğin emilimi azalır. Demir tuzlan ve asetohidroksamik asitin kullanımı arasında en az 2 saat ara bırakılmalıdır.
Simetidirı:
Gastrik asiditede azalma demir absorbsiyonunda azalmaya neden olabilir. Demir takviyeleri ile kombinasyonu önerilmez. Demir tuzları ve simetidin kullanımı arasında en az 2 saat arabırakılmalıdır.
Siklinler (oralyolla): Tetrasiklirıler ve tetrasiklirı türevleri
Siklinlerin gastrointestinal emilim oranı düşer (kompleks oluşumu).Demir tuzlan ve siklinler, 2-3 saat arayla alınmalıdır.
Magnezyum trisilikat (antasidler):
Demir tuzlannın gastrointestinal emilim oranı düşer. Demir tuzlan ve antasidler, en az 2 saat arayla alınmalıdır.
Fluorokinolonlar:
Demir, fluorokinolonlann emilimini azaltabilir. Demir tuzlan ve fluorokinolonların kullanımı arasında en az 2 saat aralık bırakılmalıdır.
Tiroid hormonları(tiroksin):
Tiroksinin gastrointestinal emiliminde hipotiroksinemiye yol açan bir azalma meydana gelir. Demir tuzlan ve tiroid hormonlarının kullanımı arasında en az 2 saat aralık bırakılmalıdır.
Penisilamin:
Penisilaminin emilimi azalır. Demir sülfat ile tedavi kesildiğinde D-penisilaminin toksisite riski artar. Demir tuzlan ve penisilamin kullanımı arasında en az 2 saat aralık bırakılmalıdır.
Nonsteroidal antienflamatuvar ajanlar:
Demir tuzlan ile nonsteroidal antienflamatuarlann birlikte alımı gastrointestinal mukozanın iritasyonunu şiddetlendirebilir.
Bifosfonatlar:
Bifosfonatların gastrointestinal emilimi azalır. Demir tuzlan ve bifosfonatlann kullanımı arasında en az 2 saat aralık bırakılmalıdır.
Metildopa, levodopa, carbidopa:
Dopa türevlerinin biyoyararlanımı azalır. Demir tuzlan ve dopa türevlerinin kullanımı arasında en az 2 saat aralık bırakılmalıdır.
Kalsiyum, çinko:
Kalsiyum ve çinko ile demirin gastrointestinal emilimi azalır. Demir tuzlan ve bu minerallerin kullanımı arasında en az 2 saat aralık bırakılmalıdır.
Diğerleri:
Sitoprotektiflerle eş zamanlı kullanım sırasında demirin emilimi azalabilir. Askorbik asit intestinal demir emilimini arttırır. Demir emilimini inhibe edebileceğinden süt ürünleri (kalsiyum), çay(tannatlar) ve kahve kullanımından kaçınılması gerekmektedir.
Gaytada gizli kan testleri (Guajak Testi) hatalı olarak pozitif sonuç verebilir.
Tedavi sırasında glukoz oksidaz testi yanlış negatif sonuç verebilir.
Gynoferon ile ilgili diğer bilgiler
- Gynoferon Genel
- Gynoferon Fiyat
- Gynoferon Prospektüs
- Gynoferon Kullananlar
- Gynoferon Nedir
- Gynoferon Kullanımı
- Gynoferon Yan Etkileri
- Etkileşimi
- Gynoferon Gebelik
- Gynoferon Saklanması
- Gynoferon Muadili
- Gynoferon Uyarılar
- Gynoferon Endikasyon
- Gynoferon Kontrendikasyon
- Gynoferon İçeriği
- Gynoferon Dozu
- Gynoferon Zararları
- Gynoferon Formu
- Gynoferon Farmakolojik Özellikler
- Gynoferon Farmasötik Özellikler
- Gynoferon Ruhsat Bilgileri