Reçete Türleri
Güncelleme Tarihi: 3 Temmuz 2018
Reçetesiz
OTC, Dermokozmetik, Medikal, reçetesiz satıldığında sorun oluşturmayan ilaç grubudur.
Beyaz Reçeteli
Beyaz Reçete, herhangi bir kontrole tabi olmaksızın eczaneden doğrudan alınabilen ilaçlar için kullanılan reçete türüne verilen isimdir. Herhangi bir uzman doktor tarafından reçete edilmesi gerekmez. Bağımlılık yapıcı ve uyuşturucu etkisi olan ilaçlar bu reçete türü ile verilmezler.
Kontrole Tabi
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nce Kontrole tabi reçetelerde doktorun ilaç yazdığı bülümün altı eczacıya aittir. Bu bölümün eczacı tarafından eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
Mor Reçeteli
Mor Reçete, herhangi bir hastanın eczaneden gidip alamadığı sadece hematolojik hastalar için reçete edilebilen reçete türüne verilen isimdir
Turuncu Reçeteli
Turuncu Reçete, sadece bazı kan ürünlerinin alınabilmesi için gerekli olan reçete türüne verilen isimdir. Genelde hemofili hastalarına gereken bazı kan faktörleri bu reçeteyle alınırlar.
Kırmızı Reçeteli
Kırmızı Reçeteye tabii olan ilaçlar; narkotik özellikteki ilaçların kullanılması ve eczanelerden temin edilmesi için gerekli olan reçetelerdir. Bu reçeteye tabi ilaçların reçetelenmesi,eczane tarafından verilmesi ve kullanılması belli kurallara bağlıdır.
Yeşil Reçeteli
Yeşil Reçete, bağımlılık yapıcı özelliği bulunduğu için doğru hastalıklarda belli dozlarda kullanılması gereken ilaçların oluşturduğu reçete grubudur. Yeşil reçete 3(üç) nüshaya yazılır.
- İlaçlar
-
- İlaç Rehberi
- Firmalar
- İlaç Tedavi Listesi
- İlaç Fiyatları
- İlaç ATC Grupları
- Etken Maddeler
- Reçete Türleri
- Prospektüsler
- İlaç Kullananlar
- Ne için kullanlır
- İlaç Kullanımı
- Yan Etkileri
- Etkileşimler
- Gebelik Kategorileri
- Saklanması
- İlaç Muadilleri
- Uyarılar
- Endikasyonlar
- Kontrendikasyonlar
- İçerik
- İlaç Dozları
- İlaç Riskleri
- Farmasötik Formlar
- Farmakolojik Özellikler
- Farmasötik Özellikler
- Ruhsat Bilgileri