INFECUR 750 mg 5 tablet Etkileşimi
Nuvomed Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Infecur etkileşimi, Infecur etken madde, Infecur yardımcı maddeler, Infecur alkol, Infecur etkileşim, Infecur kullananlar, Infecur dozu, Infecur kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
Demir tuzlan, çinko içeren multivitaminler, magnezyum veya alüminyum içeren antasidler ve sukralfat:
Demir tuzlan, çinko içeren multivitaminler, magnezyum veya alüminyum içeren antasidler ve sukralfat ile levofloksasin birlikte alındığında, levofloksasinin emilimi belirgin şekildeazaldığından bu ilaçlar, INFECUR uygulanmasından en az iki saat önce veya iki saat sonrauygulanmalıdır.
Teofilin:
Yapılan klinik çalışmalarda levofloksasin ile teofilin arasında bir etkileşim bildirilmemiştir. Diğer kinolonlarla teofilin düzeylerinde artış saptandığı için İNFECUR ile birliktekullanımında teofilin düzeyleri izlenmelidir.
K vitaminleri antagonistleri ve varfarin:
K vitamini antagonistleri ile tedavi edilen hastalarda pıhtılaşma testleri dikkatle takip edilmelidir. Levofloksasin ile bir K vitamini antagonistinin (varfarin gibi) birliktekullanılarak tedavi edildiği hastalarda pıhtılaşma testlerinde (PT/INR) ve/veya kanamadaşiddetli olabilen artışlar bildirilmiştir.
Levofloksasin ile varfarin arasında anlamlı bir etkileşim bildirilmemiştir. Bununla birlikte İNFECUR ile varfarinin birlikte kullanımı esnasında protrombin zamanı ve kanama belirtileriaçısından hastalar izlenmelidir.
Siklosporin:
Siklosporin ile birlikte levofloksasin kullanımında siklosporin yarı ömrü % 33 oranında artar. Klinik olarak anlamlı olmayan bu artış, siklosporin dozunun ayarlanmasını gerektirmez.
Digoksin:
Levofloksasin ve digoksinin birlikte kullanımı esnasında anlamlı bir etkileşim bildirilmemiştir.Birlikte kullanımlarında doz ayarlaması gerekmemektedir.
Probenesid ve simetidin:
Levofloksasin ile probenesid veya simetidinin birlikte kullanımı esnasında levofloksasinin E AA (Eğri Altında Kalan Alan) ve yanlanma ömrü sırasıyla % 27-38 ve % 30 daha yüksek,kreatinin klerensi de %21-35 daha düşük olarak tespit edilmiştir. Bu farklar istatistikselolarak anlamlı olmasma rağmen levofloksasinin probenesid ve simetidin ile birliktekullanıldığında doz ayarlamasını gerektirmeyecek düzeydedir. Böbrek yetmezliği olanhastalarda dikkatli olunmalıdır.
Non-steroidal antienflamatuvar ilaçlar:
Nonsteroidal antienflamatuvar bir ilacın, İNFECUR da dahil kinolon grubu bir antibiyotik ile birlikte kullanılması halinde, beyin konvülsiyon eşiğinde düşme riski artabilir.
Antidiyabetik ilaçlar:
Kinolonlar ve antidiyabetik ilaçların birlikte kullanımı esnasmda hiperglisemi ve hipoglisemi bildirilmiştir. Bu nedenle birlikte kullanımlarında kan şeker düzeyleri izlenmelidir.
QT aralığım uzatan ilaçlar:
Sımf IA ve Sınıf III antiaritmik ilaçlar, trisiklik antidepresanlar, eritromisin ve sisaprid ile birlikte kullanıldıklarında aritmi oluşabilir.
Laboratuvar ya da teşhis testleri ile etkileşmeler:
Levofloksasin dahil bazı kinolonlar immun assay testleri ile idrarda uyuşturucu tayininde yalancı pozitif sonuca yol açabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/karaciğer yetmezliği:
Levofloksasin ile böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.
Pediyatrik popülasyon:
Levofloksasin ile pediyatrik hastalarda herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.
Infecur ile ilgili diğer bilgiler
- Infecur Genel
- Infecur Fiyat
- Infecur Prospektüs
- Infecur Kullananlar
- Infecur Nedir
- Infecur Kullanımı
- Infecur Yan Etkileri
- Etkileşimi
- Infecur Gebelik
- Infecur Saklanması
- Infecur Muadili
- Infecur Uyarılar
- Infecur Endikasyon
- Infecur Kontrendikasyon
- Infecur İçeriği
- Infecur Dozu
- Infecur Zararları
- Infecur Formu
- Infecur Farmakolojik Özellikler
- Infecur Farmasötik Özellikler
- Infecur Ruhsat Bilgileri