ISORDIL 10 mg 50 tablet Dozu
Actavis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Isordil dozu, Isordil dozaj, Isordil doz aşımı, Isordil uygulama, Isordil kullanım şekli, Isordil kullanımı, Isordil kullanım süresi, Isordil açmı tokmu, Isordil nedir, Isordil ne için kullanılır, Isordil nasıl kullanılır, Isordil faydaları, Isordil etkileri, Isordil günde kaç kez, Isordil sabah mı akşam mı, Isordil fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Kronik stabil anjina tedavisinde; başlangıç dozu 5-20 mg’lık oral uygulamadır. İdame tedavisinde 6 saatte bir (günde 4 kez) 10-40 mg oral uygulama önerilir.
Kalp yetmezliği tedavisinde: Başlangıç dozu günde 3-4 kez 20 mg’dır. Hedeflenen toplam günlük doz 120- 160 mg’dır. Hidralazin ile kombine kullanılması önerilir.
Uygulama şekli:
Ağızdan bir bardak su ile yutularak kullanılır.
Böbrek/ Karaciğer yetmezliği:
Ciddi karaciğer ve böbrek yetmezliğinde hastalar dikkatle izlenmelidir. Sirozlu hastalarda izosorbid dinitrat konsantrasyonlan yükselebilir.
Pediyatrik popülasyon:
Çocuklarda etkililik ve güvenliliği gösterilmemiştir. Bu nedenle kullanılmamalıdır.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Semptomlar : Kan basıncında ani düşme; inatçı ve şiddetli baş ağnsı, baş dönmesi, çarpıntı; görme bozukluklan, deride kızanklık ve terleme (daha sonra soğuma ve siyanoz), bulantı ve kusma (kolikle birlikte bazen kanlı diyare), senkop, siyanoz ve anoksi ile methemoglobinemi, önce hiperpne, sonra dispne ve yavaş solunum, nabızda yavaşlama (dikrot ve intermitan), kalp bloğu; konfüzyon, ateş ile birlikte kafa içi basınç artması, paralizi, koma ve klonik konvülsiyonlar, hatta dolaşım kollapsı sonucu ölüm görülebilir.
Aşın doza bağlı semptomlann ilacın hangi miktarda alınması ile ortaya çıktığı ve hayatı tehdit edici miktan bilinmemektedir.
İlacın diyaliz edilebilir olup olmadığı bilinmemektedir.
Tedavi : Gastrik lavaj uygulanmaktadır, ancak etkili olduğu kanıtlanmamıştır. Hasta şok pozisyonunda yatmlmalı ve ekstremitelerine pasif hareketler yaptmlarak venöz dönüşe yardımcı olunmalıdır. Gerekli olduğu takdirde oksijen ve yapay solunum sağlanmalıdır.
Methemoglobinemi mevcutsa metilen mavisinin % l’lik solüsyonu 1-2 mg/kg olarak intravenöz uygulanmalıdır.
Methemoglobin: Organik nitratlann mutad dozlarda uygulanması ile methemoglobinemi nadir olarak bildirilmiştir. Methemoglobin oluşması doza bağımlıdır ve genetik olarak methemoglobin oluşmasına eğilimli kişilerde mutad dozlarda uygulanan organik nitratlarla dahi zararlı konsantrasyonlarda methemoglobin oluşabilir.
Aşın doza bağlı oluşan hipotansiyonda epinefrin uygulanması etkili değildir ve epinefrin ve benzerleri ilaçlar kontrendikedir.
Isordil ile ilgili diğer bilgiler
- Isordil Genel
- Isordil Fiyat
- Isordil Prospektüs
- Isordil Kullananlar
- Isordil Nedir
- Isordil Kullanımı
- Isordil Yan Etkileri
- Isordil Etkileşimi
- Isordil Gebelik
- Isordil Saklanması
- Isordil Muadili
- Isordil Uyarılar
- Isordil Endikasyon
- Isordil Kontrendikasyon
- Isordil İçeriği
- Dozu
- Isordil Zararları
- Isordil Formu
- Isordil Farmakolojik Özellikler
- Isordil Farmasötik Özellikler
- Isordil Ruhsat Bilgileri