MEROSID 500 mg IV enjektabl toz içeren 1 flakon Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Merosid dozu, Merosid dozaj, Merosid doz aşımı, Merosid uygulama, Merosid kullanım şekli, Merosid kullanımı, Merosid kullanım süresi, Merosid açmı tokmu, Merosid nedir, Merosid ne için kullanılır, Merosid nasıl kullanılır, Merosid faydaları, Merosid etkileri, Merosid günde kaç kez, Merosid sabah mı akşam mı, Merosid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Enfeksiyonun tipine ve şiddetine ve hastanın durumuna göre MEROSİD tedavisinin dozu ve süresi belirlenmelidir.

Yetişkinlerde intravenöz uygulama ile günde 1.5-6 g doz bölünerek 8 saatte bir uygulanır.

Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi Pseudomonas aeuriginosa,ya bağlı alt solunum yolu enfeksiyonu olduğu bilinen veya şüphenilen, durumu kritik olan hastalarda meropenem, monoterapi olarak dikkatle kullanılmalıdır.

Pseudomonas aeuriginosa enfeksiyonlarının tedavisinde, duyarlılık testlerinin düzenli olarak yapılması önerilir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Uygulama şekli:

MEROSİD, intravenöz bolus enjeksiyon ile ya da intravenöz infüzyon ile uygulanır. Spesifik uygun solüsyonlarla çözüldükten sonra yaklaşık 5 dakika süren intravenöz bolus enjeksiyon ile veya yaklaşık 15-30 dakika süren intravenöz infüzyon ile uygulanır.

Uygulama öncesinde ürünün seyreltilmesine ilişkin talimatlar için bkz. 6.6.

MEROSİD sadece bölüm 6.6’da belirtilen solüsyonlar ile karıştırılmalıdır, diğer ilaçları içeren solüsyonlarla karıştırılmamalıdır.

Hazırlama ve uygulama sırasında standart aseptik teknik izlenmelidir.

Hazırlanmış süspansiyonlar kullanılmadan önce çalkalanmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi 51 ml/dk’nın altındaki) aşağıdaki doz şemasındaki şekilde doz azaltılmalıdır:

Kreatinin klerensi (ml/dk)

Doz

(500mg, 1 gram ve 2gram içeren birim dozlara göre)

Uygulama sıklığı

26-50

1 birim doz

12 saatte bir

10-25

Yarım birim doz

12 satte bir

< 10

Yarım birim doz

24 saatte bir

Meropenem ve metabolitleri hemodiyaliz edilebilir. Hemodiyaliz hastalarında MEROSİD tedavisine devam edilmesi gerekli ise terapötik olarak etkili plazma konsantrasyonlarına ulaşılması için enfeksiyonun tipine ve şiddetine göre belirlenen birim dozun hemodiyaliz işleminin ardından uygulanması önerilir.

Peritoneal diyaliz uygulanan hastalarda MEROSİD kullanımı ile ilgili deneyim yoktur.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetersizliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez.
Pediyatrik popülasyon:

50 kg’dan ağır olan çocuklarda yetişkin dozu kullanılmalıdır.

3 aylıktan büyük bebeklerde ve 12 yaşına kadar olan çocuklarda enfeksiyonun tipine ve şiddetine, patojenin duyarlılığı ve hastanın durumuna göre önerilen doz 8 saatte bir 10 - 20 mg/kg’dır.

Üç aylıktan küçük bebeklerde etkisi ve tolerabilitesi saptanmadığından, bu yaşın altındaki bebeklerde kullanımı önerilmez.

Yaşları 4 ile 18 yaş arasında olan kistik fibrosisli çocuklarda, kronik alt solunum yolunun akut alevlenmelerinin meropenem ile tedavisi için her 8 saatte bir 25 mg/kg ile 40 mg/kg arasındaki dozlar kullanılmıştır.

Menenjitte önerilen doz, 3 aylıktan büyük pediyatrik hastalarda 8 saatte bir 40 mg/kg’dır.

Böbrek fonksiyonu bozuk olan çocuklarla ilgili çalışma yoktur.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

MEROSİD tedavisi esnasında özellikle böbrek bozukluğu olan hastalarda kazara doz aşımı oluşabilir. Sınırlı pazarlama sonrası çalışmaları, doz aşımını takiben oluşan yan etkilerin bölüm 4.8’de belirtilen yan etkiler ile uyumlu bir profilde olduğunu göstermektedir. Doz aşımı tedavisi semptomatiktir. Normal bireylerde hızla renal eliminasyon meydana gelebilir. Böbrek bozukluğu olan hastalarda meropenem ve metaboliti hemodiyalizle uzaklaştırılabilir.