MIFLONIDE 400 mcg 60 kapsül Dozu
Novartis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Miflonide dozu, Miflonide dozaj, Miflonide doz aşımı, Miflonide uygulama, Miflonide kullanım şekli, Miflonide kullanımı, Miflonide kullanım süresi, Miflonide açmı tokmu, Miflonide nedir, Miflonide ne için kullanılır, Miflonide nasıl kullanılır, Miflonide faydaları, Miflonide etkileri, Miflonide günde kaç kez, Miflonide sabah mı akşam mı, Miflonide fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji ve uygulama şekli
Dozaj, kişiye özgü olarak, idame tedavisi için gereken en düşük doza ayarlanmalıdır. Budesonid her gün düzenli olarak alınmalıdır. Bir hasta bir inhalasyon cihazından diğerine geçirilirken, doz kişiye özgü olarak tekrar titre edilmelidir.
Bronşiyal astım tedavisi: Yetişkinler
Hafif astım hastalığı olan yetişkinlerin tedavisi günde 200 mikrogram olan minimum etkili dozda başlatılabilir. Normal idame dozu günde iki defa 200-400 mikrogramdır (günde 400-800 mikrograma eşdeğer). Şiddetli astım ataklan sırasında, hasta oral kortikosteroid tedavisinden budesonid inhalasyon tedavisine geçirilirken veya oral kortikosteroid tedavi dozu azaltıldığında günlük doz (2-4’e bölünerek) 1600 mikrograma kadar yükseltilebilir.
Çocuklar (6 yaş ve üzeri)
Hafif astım hastası çocuklarda tedaviye günde bir defa 200 mikrogram ile başlanabilir. Normal idame dozu günde iki defa 200 mikrogramdır (günde 400 mikrograma eşdeğer). En yüksek günlük doz 800 mikrogramdır. MİFLONİDE erişkinlerin denetimi altında kullanılmalıdır. Aerolizer’ın kullanımı, çocuğun inhaleri doğru bir şekilde kullanabilmesine bağlıdır.
6 yaşın altındaki hastalarda klinik deneyim olmadığından, MİFLONİDE bu yaş grubundaki hastalarda kullanılmamalıdır.
Kronik obstrüktif akciğer hastalığının (KOAH) tedavisi:
Bu hastalık için önerilen doz, günde 2 defa 400 mikrogramdır.
KOAH’ta tek başına kullanılması önerilmez.
: Bronşiyal astım tedavisi” başlıklı bölümde belirtilen doz önerileri yapılmalıdır.
Uygulama şekli:
MİFLONİDE, sadece oral inhalasyon içindir ve sadece Aerolizer ile tatbik edilmelidir.
Olası bir kandida enfeksiyonu riskini azaltmak için her uygulamadan sonra ağzın su ile iyice çalkalanması ve tükürülmesi önerilmektedir (Bkz. Bölüm 4.4 ve Bölüm 4.8). Ayrıca ağzın su ile çalkalanması boğaz irritasyonunu engellemeye ve sistemik etki riskinin azaltılmasına muhtemelen yardımcı olabilir.
Tek bir kapsüldeki en düşük doz 200 mikrogramdır. 200 mikrogramdan daha düşük bir tek doz gerekiyorsa bu ürün kullanılamaz.
İlacın akciğerlerdeki hedef bölgelere ulaşabilmesi için kullanım talimatına uygun olarak Aerolizer’in nasıl kullanılacağı hastalara öğretilmelidir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği:
Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasının gerektiğine dair veri bulunmamaktadır. Oral budesonid ile elde edilmiş olan farmakokinetik veriler ışığında, bu tür hastalarda ilacın sistemik maruziyetinin klinik olarak anlamlı düzeyde değişmesi olası değildir (bkz. Bölüm 5. Farmakolojik özellikler).
Karaciğer yetmezliği:
Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasının gerektiğine dair veri bulunmamaktadır. Ancak budesonid ağırlıklı olarak hepatik metabolizma ile atıldığından, şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda MİFLONİDE kullanımı sırasında dikkatli olunmalıdır. Oral budesonid ile elde edilmiş olan farmakokinetik veriler ışığında, hafif ila orta şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda ilacın sistemik maruziyetinin klinik olarak anlamlı düzeyde değişmesi olası değildir (bkz. Bölüm 5. Farmakolojik özellikler).
Pediyatrik popülasyon: Hafif astım hastası çocuklarda tedaviye günde bir defa 200 mikrogram ile başlanabilir. 6 yaş ve üzerindeki çocuklarda normal idame dozu günde iki defa 200 mikrogramdır (günde 400 mikrograma eşdeğer). Çocuklarda önerilen en yüksek günlük doz 800 mikrogramdır. MİFLONİDE, erişkinlerin gözetimi altında kullanılmalıdır. Aerolizer’in kullanımı, çocukların inhaleri doğru bir şekilde kullanabilmesine bağlıdır.
6 yaşın altındaki çocuklarda klinik deneyim olmadığından, MİFLONİDE bu yaş grubundaki hastalarda kullanılmamalıdır.
Doz aşımı ve tedavisi
Budesonidin akut toksisitesi düşük düzeydedir. Kısa bir süre içerisinde yüksek miktarlarda ilacın inhalasyonunu takiben oluşan en büyük zararlı etki hipotalamik-pitüiter-adrenal (HPA) fonksiyonlarının baskılanmasıdır. Özel acil durum önlemlerine gerek yoktur. Astımı kontrol etmek için önerilen dozda MİFLONİDE tedavisine devam edilmelidir.
Stres durumlarında, bir önlem olarak kortikosteroidlerin uygulanması gerekli olabilir (ömeğin, yüksek hidrokortizon dozlan). Adrenokortikal atrofı görülen hastalar steroide bağımlı olarak kabul edilir ve durum stabilize olana kadar yeterli sistemik kortikosteroid idame tedavisine ayarlama yapılmalıdır.
Miflonide ile ilgili diğer bilgiler
- Miflonide Genel
- Miflonide Fiyat
- Miflonide Prospektüs
- Miflonide Kullananlar
- Miflonide Nedir
- Miflonide Kullanımı
- Miflonide Yan Etkileri
- Miflonide Etkileşimi
- Miflonide Gebelik
- Miflonide Saklanması
- Miflonide Muadili
- Miflonide Uyarılar
- Miflonide Endikasyon
- Miflonide Kontrendikasyon
- Miflonide İçeriği
- Dozu
- Miflonide Zararları
- Miflonide Formu
- Miflonide Farmakolojik Özellikler
- Miflonide Farmasötik Özellikler
- Miflonide Ruhsat Bilgileri