4.Olası yan etkiler nelerdir ?
Tüm ilaçlar gibi MIYOREL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
MİYOREL’in tedavi dozlarında yan etkileri hafif ve seyrektir.
Tüm ilaçlar gibi MIYOREL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıdakilerden biri olursa MİYOREL’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz ve size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
Nefes darlığı, hırıltılı solumaKan basıncında (tansiyonda) aşın düşme, baş dönmesi, denge kaybıYüz, dil, boğazda şişme (anjiyoödem)Ürtiker (kurdeşen) ve kaşıntı, deri döküntüleriStevens-Johnson sendromu (ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızanklıkla seyreden iltihap), toksik epidermal nekroliz (deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık), akut jeneralize eksantematöz püstülozis (yaygın kızank cilt üzerinde, çok sayıda toplu iğne başı büyüklüğünde içi iltihapla dolu kabartılar ve yüksek ateşin eşlik ettiği, sıklıkla ilaç kullanımı soması, gelişen bir hastalık), fiks ilaç erüpsiyonu (neden olan ilaç alındıktan soma hep aynı yerde çıkan, madeni para büyüklüğünde yuvarlak kızarıklıklar)Eller, ayaklar, bilekler, yüz ve dudakların şişmesi ya da özellikle ağız veya boğazın yutmayı ve nefes almayı zorlaştıracak şekilde şişmesi (anafilaktik şok)Aleıjik reaksiyona eşlik eden ve göğüs ağrısı, göğüste sıkışma (Kounis sendromu)Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin MİYOREL’e karşı ciddi aleıjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.
Bildirilen diğer yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıda listelenmiştir. Bu yan etkilerden herhangi biri ciddileşirse veya bu kullanma talimatında aşağıda yer almayan herhangi bir yan etki fark ederseniz, doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.
Yaygın; 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1000 hastanın birinden az, fakat 10000 hastanın birinden fazla görülebilir.
Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.
Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)
Çok yaygın:Laboratuvar sonuçlarında görülen karaciğer enzimlerinde yükselme Yaygın:Baş ağrısı, baş dönmesi, uyuklama, el ve/veya ayakta uyuşmalarÜst solunum yolu enfeksiyonu, enfeksiyonBulantı, kusma, ishal, kabızlık, hazımsızlık, gaz, karın ağrısıYüz ödemiÇekilme sonrası azı dişi kanamasıYaygın olmayan:El ve/veya ayakta şişme (ödem)Sindirim sistemi kanamasıDenge bozukluğuBademcik alma ameliyatı sonrası kanamaÇok seyrek:Ateş, halsizlikPurpura (kırmızımsı mor renkte, basmakla solmayan deri döküntüsü)Laboratuvar test sonuçlarında görülen akyuvar sayısında azalma (agranülositoz) ve kan pulcuklarında azalma (trombositopeni)Bilinmiyor:Kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasına bağlı kansızlık (hemolitik anemi)Laboratuvar test sonuçlarında görülen akyuvar sayısında azalma (lökopeni)Huzursuzluk, kaygı hali, titreme, kafa karışıklığı, havaleler, uyku hali, uykusuzlukKaraciğer dokularında hasar veya bozukluklar (hepatik nekroz, karaciğer yetmezliği) (yorgunluk, bulantı, paslı dil, ciltte sarılık, yüzde lekeler)Bronşlarda daralma sonucu hırıltılı solunumBöbrek yetmezliğiÇift görmeKonjunktivit (bir çeşit göz iltihabı)Gözün istemsiz, hızlı ve ritmik hareketleri, göz titremesiBulanık görmeYüzde kızarma, kalp atımının yavaşlaması, tansiyon düşüklüğü, bayılmaMetalik tat, hazımsızlıkBurun tıkanıklığıBöbrek yetmezliği