MOTIS 10 mg 30 tablet Dozu
Deva Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Motis dozu, Motis dozaj, Motis doz aşımı, Motis uygulama, Motis kullanım şekli, Motis kullanımı, Motis kullanım süresi, Motis açmı tokmu, Motis nedir, Motis ne için kullanılır, Motis nasıl kullanılır, Motis faydaları, Motis etkileri, Motis günde kaç kez, Motis sabah mı akşam mı, Motis fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Erişkinler ve adolesanlar (12 yaşından büyük, 35 kg veya üzeri)
Günlük maksimum doz 30 mg olacak şekilde, günde üç defaya kadar 10 mg tabletlerden 1 adet.
Maksimum tedavi süresi genellikle 1 haftayı aşmamalıdır.
Domperidon erişkinlerde ve çocuklarda mümkün olduğunca etkili olan en düşük dozda kullanılmalıdır (bkz. Bölüm 4.4).
Uygulama şekli:
MOTİS, bulantı ve kusmayı kontrol altına almak amacıyla gerekli olan en kısa süre için en düşük etkili dozda kullanılmalıdır. Oral MOTİS’in yemeklerden önce alınmasıönerilmektedir. Yemeklerden sonra alındığında, ilacın emilimi bir miktar gecikmektedir.Hastalar her bir dozu planlanan zamanda almalıdır. Eğer planlanan zaman geçmişse, unutulandoz atlanmalıdır ve her zamanki planlanan doza kaldığı yerden devam edilmelidir. Unutulandozu dengelemek için çift doz alınmamalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
MOTİS orta ve ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3). Ancak, hafif karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur (bkz. Bölüm5.2). Domperidon eliminasyon yarı ömrü uzun olduğu için şiddetli böbrek yetmezliğidurumlarında tekrarlayan uygulamalarda MOTİS doz sıklığı yetmezliğin şiddetine bağlıolarak günde bir ya da iki kez olacak şekilde düşürülmelidir.
Pediyatrik popülasyon:
Doğru doz ihtiyacı nedeniyle, 35 kg’ın altında olan çocuklar için tabletler uygun değildir. Bu hastalarda oral süspansiyonun kullanılması tavsiye edilir.
Geriyatrik popülasyon:
65 yaş ve üzeri hastalarda doz ayarlaması gerekmez.
Bazı epidemiyolojik çalışmalar domperidonun, ciddi ventriküler aritmi ya da ani kardiyak ölüm riskinde artışla ilişkilendirilebildiğini göstermiştir (bkz. Bölüm 4.8). Bu risk, 60 yaşüzeri hastalarda ya da günde 30 mg’dan fazla doz alanlarda daha yüksek olabilir.
Doz aşımı ve tedavisi
Belirtiler
Doz aşımı başlıca yeni doğmuş bebeklerde ve çocuklarda bildirilmiştir. Doz aşımı semptomları olarak ajitasyon, değişen bilinç, konvülsiyon, dezoryantasyon, somnolans veekstrapiramidal reaksiyonlar görülebilir.
Tedavi
Domperidonun spesifik antidotu yoktur, ancak doz aşımı durumunda hemen standart semptomatik tedavi verilmelidir. QTc aralığının uzama ihtimali nedeniyle, EKG izlemi
başlatılmalıdır. Gastrik lavaj uygulaması kadar aktif kömür uygulaması da yararlı olabilir. Hastanın yakın tıbbi gözetim altında tutulması ve destekleyici tedavi önerilmektedir.Antikolineıjikler veya anti-parkinson ilaçlar ekstrapiramidal reaksiyonların kontroledilmesinde yardımcı olabilir.
Motis ile ilgili diğer bilgiler
- Motis Genel
- Motis Fiyat
- Motis Prospektüs
- Motis Kullananlar
- Motis Nedir
- Motis Kullanımı
- Motis Yan Etkileri
- Motis Etkileşimi
- Motis Gebelik
- Motis Saklanması
- Motis Muadili
- Motis Uyarılar
- Motis Endikasyon
- Motis Kontrendikasyon
- Motis İçeriği
- Dozu
- Motis Zararları
- Motis Formu
- Motis Farmakolojik Özellikler
- Motis Farmasötik Özellikler
- Motis Ruhsat Bilgileri