NITRONAL 1 mg/1 ml IV infüzyon için solüsyon içeren 10 mg 10 ampül Yan Etkileri
Farma-Tek Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Nitronal yan etkileri, Nitronal etkileri, Nitronal zararları, Nitronal belirtileri, Nitronal uyarılar, Nitronal önlemler, Nitronal kilo aldırırmı, Nitronal zayıflatırmı, Nitronal zehirlenmesi, Nitronal cinsellik, Nitronal sorunlar, Nitronal uykusuzluk, Nitronal bağımlılık, Nitronal bırakma bilgilerini içerir.
4.Olası yan etkiler nelerdir ?
Tüm ilaçlar gibi NITRONAL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır.
Çok yaygın :10 hastanın en az 1’ inde görülebilir.
: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın 1’inden fazla görülebilir.
Yaygın
Yaygın olmayan :100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın 1’inden fazla görülebilir.
:1.000 hastanın 1’inden az görülebilir.
:10.000 hastanın 1’inden az görülebilir.
Seyrek Çok seyrek
Aşağıdakilerden biri olursa NİTRONAL’i kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
Aşırı duyarlılık (hipersensitivite) reaksiyon belirtileri olarak; yüz, boyun ve dilde şişme (anjioödem), enjeksiyon veya infüzyon bölgesinde yanma, batma, üşüme hissi, al basması, deride döküntü, kaşıntı ve kızarıklık (ürtiker), baş ağrısı, tansiyon düşüklüğü, uyuşukluk (letarji), mide bulantısı, huzursuzluk, hızlı kalp atışı, göğüste sıkışma, titreme, kusma, hırıltılı soluma.
Bazen bu yaygın olmayan yan etkiler ciddi anafilaktik şoka örn; baygınlık hali, baş dönmesi ve bilinç kaybı durumuna ilerleyebilir.
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin NİTRONAL’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.
Çok yaygın: Baş ağrısı.
Yaygın: Baş dönmesi, sersemlik, bayılma hissi, baygınlık ve bazen de bilinç bulanıklılığı (senkop), huzursuzluk., şiddeti artan göğüs ağrısı, aniden kalp atım hızında artma (refleks taşikardi), kalp atım hızının yavaşlaması (bradikardiyal aritmi), göz çevresinde, parmaklarda, ayak bileklerinde şişlikler (periferal ödem). Kan basıncında düşme (hipotansiyon), ayaktayken aniden ortaya çıkan kan basıncında düşme durumu (postural hipotansiyon), ilacın bırakılmasının ardından kan basıncında ani yükselme (rebound hipertansiyon).
Yaygın olmayan: Görme bulanıklılığı. Soluk alıp vermede sıkıntı (dispne). Bulantı, kusma, dışkı kaçırma (bağırsak inkontinansı), ağız kuruluğu (kserostomi) Alerjik deri reaksiyonları, yüz-boyun kızarması, deri döküntüsü, kaşıntı, deride yaygın kızarıklık ve pullanma (eksfoliyatif dermatit), deride sulanma ve kepeklenme (dermatit), deride koyu mavi veya mor renk oluşması (yüksek dozda; siyanoz) İdrarını tutamama (idrar inkontinansı). Yavaş nabız atışı, ani bilinç kaybı ile birlikte seyreden kalp ritim bozuklukları ile görülen dolaşım yetersizliği (kolaps), kan basıncındaki düşme sonucu göğüs ağrısının artması (paradoksikal nitrat reaksiyonu), çarpıntı. İlacın normal dozda kullanımında beklenen etkiyi göstermemesi ve etki gösterebilmesi için dozun arttırılmasına ihtiyaç duyulması (tolerans gelişmesi) ve kullanılan aynı grup, diğer ilaçlara karşı tolerans gelişmesi (diğer nitro bileşiklerine karşı çapraz tolerans oluşması), yüksek dozda etki kaybı, dokulara yeterli oksijen gitmemesi (nitrata bağlı yüksek dozda; methemoglobinemi), halsizlik, soluk renk, aşırı terleme.
Yan etkilerin raporlanması
Nitronal ile ilgili diğer bilgiler
- Nitronal Genel
- Nitronal Fiyat
- Nitronal Prospektüs
- Nitronal Kullananlar
- Nitronal Nedir
- Nitronal Kullanımı
- Yan Etkileri
- Nitronal Etkileşimi
- Nitronal Gebelik
- Nitronal Saklanması
- Nitronal Muadili
- Nitronal Uyarılar
- Nitronal Endikasyon
- Nitronal Kontrendikasyon
- Nitronal İçeriği
- Nitronal Dozu
- Nitronal Zararları
- Nitronal Formu
- Nitronal Farmakolojik Özellikler
- Nitronal Farmasötik Özellikler
- Nitronal Ruhsat Bilgileri