OLIGOFER 40 mg oral çözelti 10 flakon Dozu

ITF Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oligofer dozu, Oligofer dozaj, Oligofer doz aşımı, Oligofer uygulama, Oligofer kullanım şekli, Oligofer kullanımı, Oligofer kullanım süresi, Oligofer açmı tokmu, Oligofer nedir, Oligofer ne için kullanılır, Oligofer nasıl kullanılır, Oligofer faydaları, Oligofer etkileri, Oligofer günde kaç kez, Oligofer sabah mı akşam mı, Oligofer fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

 Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler tarafından günde 1 ya da 2 flakon (40-80 mg Fe+3 e eşdeğer), iki eşit doza bölünmüş olarak tercihen yemeklerden önce alınır.

Ciddi demir eksikliği anemisinde hekimin önerilerine göre doz yükseltilebilir.

Hemoglobin tayini ve özellikle tedavinin ilk 2 ayında 3 haftalık aralarla retikülosit sayımının yapılması hastanın tedaviye verdiği cevabın izlenmesi açısından yararlıdır. Ayrıca gerekli görüldüğünde serum ferritin ve demir seviyelerinin de izlenmesi gerekli olabilir.

Tedavi süresi: Vücut demir depoları normal düzeye gelinceye kadar (genellikle 2-3 ay) tedaviye devam edilmelidir.

Uygulama şekli:

OLİGOFER oral yoldan direkt olarak flakondan ya da su ile seyreltilerek içilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Ciddi karaciğer hastalıklarında kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon : Doktorun önerisine göre tercihen yemeklerden önce günde 1.5 ml/kg şeklindeki dozaj ikiye bölünerek uygulanır.

Geriyatrik popülasyon : Yaşlılardaki uygulama aynen yetişkinlerdeki gibidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Akut toksisite çalışmalarında demir proteinsüksinilatın çok iyi tolere edildiği gösterilmiştir; fare ve radarda oral uygulama sonrası LD50 değerleri 4000 mg./kg. üzerindedir.

Demirin yüksek dozda ahnimmı izleyen 6-8 saat süresinde hastada abdominal ağrı, bulantı, kusma, diyare ve hematemez görülebilir. Bu semptomlara uyku hali, sararma siyanoz, şok ve koma hali de eşlik edebilir.

ipeka şurubu ile emesis oluşturulup; hasta komatoz ise sodyum bikarbonatla lavaj yapılır. Sıvı ve elektrolit dengesinin sağlanmalı, ve asidoz için i.v. sodyum bikarbonat uygulanır. Antidotu deferoksamindir. Şiddetli vakalarda yavaş i.v. enjeksiyon şeklinde uygulanır.