PHYSIOTENS 0.2 mg 28 film tablet Kullananlar

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.PHYSIOTENS kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

PHYSIOTENS'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer:

  • Moksonidin ya da ilacın yukarıda belirtilen bileşimindeki yardımcı maddelerden herhangi birisine aşırı duyarlılığınız varsa (alerjik olabileceğinizi düşünüyorsanız, tavsiye için doktorunuza danışınız).
  • Hasta sinüs sendromu (sinüs nodülü hastalığı nedeniyle kalpte aritmi)
  • Ciddi bradikardi, yani istirahat halinde kalp atım hızınızın 50 vuruş /dakikanın altında olduğu durumlarda.
  • 2. ya da 3. derece AV blok (kalp atımının yavaşladığı ve kalbin kasılma gücünün azaldığı bir kalp ritm bozukluğu)
  • Kalp yetmezliği (kalp kası zayıflığı)
  • Eğer yukarıdaki durumlardan herhangi biri size uyuyorsa doktorunuza söyleyiniz.

    PHYSIOTENS'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

    • Böbrek yetmezliğiniz varsa

  • Physiotens etkin maddesi (moksonidin) vücudunuzdan esas olarak böbreklerinizle atıldığından, böbrek hastalığınız varsa doktorunuz ilaç dozu konusunda da dikkatli olacaktır. Genel olarak, günlük 0.2 mg moksonidin dozu ile başlayıp, sadece gerektiğinde ve iyi tolere edildiğinde doz artırılacaktır (en fazla günde 0.4 mg).
  • Size 1. derece AV bloğu (kalp atım hızında azalma) tanısı konmuş ise, doktorunuz kalp atımınızın aşırı derecede yavaşlamasını (bradikardi) önlemek için, Physiotens kullanırken sizi yakından izleyecek ve/veya özel önlemler alacaktır.
  • Ciddi kalp damar hastalığınız (koroner arter hastalığı) ya da uzun süre geçmeyen göğüs ağrınız (kararsız angina pektoris) varsa, bu durumdaki kişilerde Physiotens kullanımına ilişkin deneyim sınırlı olduğundan doktorunuz size Physiotens önerirken dikkatli olacaktır. Bu koşullarda bu ilacı yalnızca çok gerekli olduğunda alacaksınız.
  • Tedavinize beta bloker grubundan bir ilaç da eklenmişse her iki ilacın alınmasını durdurma durumunda beta blokerin önce kademeli olarak kesilmesi gerekmektedir.
    Önce beta bloker ve birkaç gün sonra Physiotens kesilecektir.
  • Physiotens tedavisinin ani kesilmesinin kan basıncı üzerine ikincil etkileri olduğuna ilişkin kanıt olmamakla birlikte, ilaç tedavinizin aniden kesilmesi önerilmez. Bu nedenle tedavi kesilmesi sırasında size iki haftalık bir periyotta azaltarak kesmeniz söylenecektir.
  • Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışın

    PHYSIOTENS'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    PHYSIOTENS'i yemekle birlikte veya aç karnına alabilirsiniz.

    Hamilelik

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Hamileyseniz, hamile kalmayı planlıyorsanız veya hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız hemen doktorunuza söyleyiniz.

    Hamile kadınlarda çalışma yapılmamıştır; bu nedenle bu kişilere özgü veri toplanmamıştır.
    İnsanlar için potansiyel risk bilinmemekle birlikte, hamileyseniz doktorunuz kesin olarak gerekli olduğuna karar vermedikçe Physiotens kullanmamalısınız.

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Emzirme

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Emziriyorsanız, bunu doktorunuza bildiriniz.

    Moksonidin anne sütüne geçer ve bu nedenle emzirme dönemi süresince PHYSIOTENS kullanmayınız. Doktorunuz Physiotens tedavisinin kesin olarak gerekli olduğuna karar verirse, bebeğinizi emzirmeyi durdurmalısınız.

    Araç ve makina kullanımı

    PHYSIOTENS’in araç veya makine kullanımına bir etkisi olup olmadığına dair herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

    Bununla birlikte olası yan etkiler olarak uyku hali ve baş dönmesi bildirildiğinden, araç ve makine kullanımından önce bu ilacın sizi nasıl etkilediğini bilmelisiniz.

    PHYSIOTENS'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

    PHYSIOTENS'in içeriğinde bulunan yardımcı maddelere karşı aşırı bir duyarlılığınız yoksa, bu maddelere bağlı olumsuz bir etki beklenmez.

    Bu ilaç laktoz içerir. Galaktoz intoleransı (Lap-laktaz eksikliği veya glukoz-galaktoz malabsorbsiyonu) gibi seyrek rastlanan kalıtsal rahatsızlıklarınız varsa bu ilacı kullanmamalısınız.

    Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

  • Diğer kan basıncı ilaçları, antidepresanlar, sedatifler, tranklizanlar ve alkol moksonidin ile etkileşebilir. Bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, doktorunuzu bilgilendiriniz. Physiotens kullanırken alkol almayınız.
  • • Moksonidin kan basıncını düşüren diğer ilaçlar (diğer antihipertansif ilaçlar) ile birlikte kullanıldığında, ilaçlar her birinin oluşturduğu kan basıncı düşürücü etkiden daha fazla etki oluşturacak biçimde etkileşmez (aditif bir etki oluşturur).

  • Depresyon tedavisinde kullanılan ve trisiklik antidepresanlar (örn. Amitriptilin) PHYSIOTENS (ve diğer merkezi etkili antihipertansiflerin) etkinliğini azaltabilir. Bu ilaçların birlikte kullanılması önerilmez.
  • Moksonidin trisiklik antidepresanlar, tranklizanlar, alkol, sedatif ve hipnotiklerin etkisini artırabilir. Bu ilaçlar moksonidin ile birlikte verilmemelidir.
  • Endişe, kaygı tedavisinde kullanılan ve benzodiazepin olarak sınıflandırılan bazı ilaçları kullanıyorsanız, doktorunuzu mutlaka bilgilendiriniz.
  • Moksonidin lorazepam kullananlarda bilişsel işlevlerdeki bozulmuş performansı (örn.
    konsantrasyon, bellek işlevi) orta derecede daha kötüleştirmiştir. Moksonidin birlikte kullanıldığında benzodiazepinlerin (örn. Valium) sedatif etkisini artırabilir.
  • Moksonidin tübüler ekskresyon (böbrekler yoluyla) ile atılır. Bu nedenle, aynı yol ile atılan ilaçlarla Moksonidin’in etkileşmesi olasıdır.