PRAVACHOL 40 mg 30 tablet {Deva} Gebelik
Deva Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Pravachol gebelik kategorisi X'dir. Pravachol hamilelik kategorisi, Pravachol gebelik kategorisi, Pravachol emzirme, Pravachol anne sütüne geçer mi, Pravachol laktasyon, Pravachol hamilelerde kullanımı, Pravachol ve bebek, Pravachol kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye:
Gebelik kategorisi: X.
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):
Pravastatin, gebelik döneminde uygulandığı takdirde ciddi doğum kusurlarına yol açtığından şüphelenilmektedir. Çocuk doğurma yaşındaki kadınlarda yalnızca gebe kalma olasılıkları çok düşükse ve potansiyel zararları kendilerine bildirildiyse uygulanmalıdır. Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedavi süresince etkili doğum kontrolü uygulamak zorundadırlar.
Gebelik dönemi:
İlacın gebe kadınlardaki güvenliliği belirlenmemiştir. Pravastatin sıçanlarda günlük 1000 mg/kg gibi yüksek dozlarda ve tavşanlarda günlük 50 mg/kg’a kadar olan dozlarda teratojenik bulunmamıştır. Ancak eğer PRAVACHOL tedavisi gören bir kadın gebe kalırsa, ilaç kesilmeli ve hasta ilacın fetusa verebileceği zararlar konusunda aydınlatılmalıdır. PRAVACHOL gebelik döneminde kontrendikedir (bkz. kısım 4.3).
Laktasyon dönemi:
Anne sütüne geçen pravastatin miktarı az olmakla birlikte, emzirilen bebekler üzerindeki olumsuz etki potansiyeli nedeniyle PRAVACHOL emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
Üreme yeteneği / Fertilite:
Pravachol ile ilgili diğer bilgiler
- Pravachol Genel
- Pravachol Fiyat
- Pravachol Prospektüs
- Pravachol Kullananlar
- Pravachol Nedir
- Pravachol Kullanımı
- Pravachol Yan Etkileri
- Pravachol Etkileşimi
- Gebelik
- Pravachol Saklanması
- Pravachol Muadili
- Pravachol Uyarılar
- Pravachol Endikasyon
- Pravachol Kontrendikasyon
- Pravachol İçeriği
- Pravachol Dozu
- Pravachol Zararları
- Pravachol Formu
- Pravachol Farmakolojik Özellikler
- Pravachol Farmasötik Özellikler
- Pravachol Ruhsat Bilgileri