PREXET 500 mg IV infüzyon için liyofilize toz içeren flakon Dozu
Mustafa Nevzat Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Prexet dozu, Prexet dozaj, Prexet doz aşımı, Prexet uygulama, Prexet kullanım şekli, Prexet kullanımı, Prexet kullanım süresi, Prexet açmı tokmu, Prexet nedir, Prexet ne için kullanılır, Prexet nasıl kullanılır, Prexet faydaları, Prexet etkileri, Prexet günde kaç kez, Prexet sabah mı akşam mı, Prexet fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
PREXET sadece, antikanser kemoterapi s inde deneyimli bir hekimin gözetimi altında uygulanmalıdır.
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
PREXET çözeltisi Bölüm 6.6.’da verilen talimatlara uygun olarak hazırlanmalıdır.
PREXET sisplatinle kombine olarak:
Önerilen PREXET dozu, her 21 günlük kürün ilk gününde 10 dakikalık intravenöz infüizyon şeklinde uygulanmak üzere, 500 mg/m2 vücut yüzey alanıdır. Önerilen sisplatin dozu, her 21 günlük kürün ilk gününde pemetrekset infüzyonunun tamamlanmasından yaklaşık 30 dakika sonra, ı
d saatlik bir ara sisplatin
süreyle infüzyon ile uygulanmak üzere, 75 mg/m vücut yüzey alanıdır. Hasta
verilmeden önce ve/veva sonra yeterli antiemetik tedavi ve uygun hidrasvon uygulan
malıdır (özel
dozlama için ayrıca sisplatin Kısa Ürün Bilgisi’ne bakınız).
PREXET tek aian olarak:
Önceden kemoterapi almış non-skuamöz küçük hücreli dışı akciğer kanseri için Itedavi edilen hastalarda, önerilen PREXET dozu her 21 günlük kürün ilk gününde 10 dakikalık intravenöz infiizyon şeklinde uygulanmak üzere 500 mg/m vücut yüzey alanıdır.
Premedikasyon rejimi:
Cilt reaksiyonlarının sıklık ve şiddetini azaltmak için, pemetrekset uygulamasından 1 gün önce, uygulama gününde ve uygulamadan sonraki günde kortikosteroid verilmelidir. Verilen kortikosteroid oral olarak günde iki kez uygulanan 4 mg deksametazona eşdeğer olmalıdır (Bkz. Bölün) 4.4.).
Hastalar ilacın kullanımı ve vitamin destekleri konusunda bilgilendirilmelidir.
Monitorizasvon:
Pemetrekset uygulanan hastalar, her dozdan önce diferansiyel lökosit ve trombosit sayınjı tam kan sayımı ile izlenmelidir. Her kemoterapi uygulamasından önce, renal ve hepatik değerlendirmek İçin kan biyokimya testleri yapılmalıdır. Herhangi bir kemoterapi kürünjs önce hastanın aşağıdaki değerlere sahip olması gereklidir:
m da içeren, fonksiyonları başlamadan
Mutlak nötrofıl sayısı (MNS) >1500 hücre/mm3 ve trombosit sayısı >100,000 hücre/mlm3 olmalıdır. Kreatinin klerensi >45 ml/dak olmalıdır.
Toplam bilirubin, normal değer üst limitinin <1.5 katı olmalıdır. Alkalen fosfataz (J\P), aspartat transaminaz (AST veya SGOT) ve alanin transaminaz (ALT veya SGPT) normal değer üst limitinin <3 katı olmalıdır. Eğer karaciğerde tümör metastazı varsa, alkalen fosfataz, AST veya ALT’nin normal değer üst limitinin <5 katı olması kabul edilebilir.
Doz ayarlaması:
Bir sonraki kürün başlangıcındaki doz ayarlaması, bir önceki tedavi küründeki en düşük hematolojik sayımlara veya maksimum hematolojik olmayan toksisiteye dayanarak yapılmalıdır. Laboratuvar bulguları düzelene kadar tedavi ertelenebilir. Düzelme sağlandıktan sonra hastalar, PREXET’in tek ajan veya sisplatin ile kombinasyon halinde kullanımı için geçerli olan Tablo 1, 2 ve 3’teki kılavuzlara göre yeniden tedavi edilmelidir.
TABLO 1 - PREXET (tek ajan veya kombine olarak) ve sisplatin için doz ayarla ma tablosu -Hematolojik toksisiteler
Kısaltmalar: MNS: Mutlak nötrofıl sayısı
aBu kriter Ulusal Kanser Enstitüsü Genel Toksisite Kriterleri (GTK) (v2.0; NCI 1998) >GTK Grade 2 kjanama tanımına uyar
Eğer hastalarda (nörotoksisite hariç) >Grade 3 hematolojik olmayan toksisite gelişirse, hastanın tedavi öncesi değerlerinden daha düşük veya eşit değerlere geri dönülünceye dek PREXET uygulaması durdurulmalıdır. Tedavi, Tablo 2’deki kılavuzlara uygun olarak sürdürülmelidir.
TABLO 2 - PREXET (tek ajan veya kombine olarak) ve sisplatin için doz ayarlam Hematolojik olmayan toksisiteler8’
la tablosu -
Pemetrekset Dozu (mg/m2) | Sisplatin (mg/n | Dozu »2) | |
Mukozit haricinde her türlü Grade 3 veya 4 toksisiteler | Önceki dozun % 75’i | Önceki dozun 1 | Vo 75’i |
Hospitalizasyon gerektiren tüm diyareler (düzeyine bakılmaksızın) veya Grade 3 veya 4 diyare | Önceki dozun % 75’i | Önceki dozun ( | ’/o 75’i |
Grade 3 veya 4 mukozit | Önceki dozun % 50’si | Önceki dozun 1 | /o 100’ü |
Ulusal Kanser Enstitüsü Genel Toksisite Kriterleri (GTK v2.0; NCI 1998) b Nörotoksisite hariç
Nörotoksisite gelişmesi halinde, PREXET ve sisplatin için önerilen doz ayarlamaları Tablo 3’te verilmiştir. Eğer Grade 3 veya 4 nörotoksisite gözlenirse, hastalarda tedavi kesilmelidir.
TABLO 3 - PREXET (tek ajan veya kombinasyon olarak) ve sisplatin için d|oz ayarlama tablosu - Nörotoksisite
GTK* Grade | Pemetrekset Dozu (mg/m2) | Sisplatin Dozu | mg/m2) |
0-1 | Önceki dozun % 100’ü | Önceki dozun °/ | E> 100’ü |
2 | Önceki dozun % 100’ü | Önceki dozun ^ | 50’si |
* Ulusal Kanser Enstitüsü Genel Toksisite Kriterleri (GTK; v2.0; NCI 1998)
PREXET tedavisi, hastanm iki doz azaltılması sonrasında herhangi bir hematolojik veyş olmayan Grade 3 veya 4 toksisite görülmesi halinde bırakılmalı veya Grade 3 veya 4 görülmesi halinde ise derhal kesilmelidir.
hematolojik
nörotoksisite
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği:
(Standard Cockcroft ve Gault formülü veya Tc99m-DPTA serum klerens metodıi ile ölçülen Glomerüler Filtrasyon Oranı): Pemetrekset esas olarak değişmemiş halde böbrek yoluyla atılır. Klinik çalışmalarda, kreatinin klerensi >45 ml/dak olan hastalar, tüm hastalar için önerilenler dışında bir doz ayarlamasına gereksinim duymamışlardır. Kreatinin klerensi 45 ml/dak’nm altında olan hastalarda pemetrekset kullanımı ile ilgili yeterli veri mevcut değildir; bu nedenle bu hastalarda pemetrekset kullanılması önerilmemektedir (Bkz. Bölüm 4.4.).
Karaciğer yetmezliği:
AST (SGOT), ALT (SGPT) veya toplam bilirubin ve pemetrekset farmakokinetiği arasında bir ilişki saptanmamıştır. Bununla beraber, bilirubin değeri normal değer üst limitinin >1.5 katı ve/veya transaminazları normal değer üst limitinin >3.0 katı (hepatik metastazın olmadığı) veya normal değer üst limitinin >5.0 katı (hepatik metastazın olduğu) olan karaciğer yetmezliği bulıjman hastalar spesifik olarak araştırılmamıştır.
Pediyatrik popülasyon:
Bu hasta grubunda güvenlilik ve etkililiği araştırılmamış olduğundan PREXET’in 18 yajşın altındaki hastalarda kullanılması önerilmemektedir.
Geriyatrik popülasyon:
Klinik çalışmalarda, 65 yaş veya üzerindeki hastaların 65 yaşın altındaki hastalarla karşılaştırıldığında artmış bir istenmeyen etki riski altında bulunduklarına dair bir bulgu saptanmamıştır. Önerilenler dışında, genel olarak tüm hastalar için, doz azaltılması gerekli değildir.
Doz aşımı ve tedavisi
Bildirilmiş doz aşımı semptomları nötropeni, anemi, trombositopeni, mukozit, sensoriyel polinöropati ve döküntüyü içermektedir. Doz aşımının beklenen komplikasyonları kendini nötropeni, trombositopeni ve anemi ile belli eden kemik iliği baskılanmasıdır. Ayrıca ateş ile birlikte veya ateş
olmaksızın enfeksiyon, diyare ve/veya mukozit görülebilir. Doz aşımından şüpjhelenildiğinde, hastalar kan sayımı ile izlenmeli ve gereken destek tedaviler uygulanmalıdır.
Prexet ile ilgili diğer bilgiler
- Prexet Genel
- Prexet Fiyat
- Prexet Prospektüs
- Prexet Kullananlar
- Prexet Nedir
- Prexet Kullanımı
- Prexet Yan Etkileri
- Prexet Etkileşimi
- Prexet Gebelik
- Prexet Saklanması
- Prexet Muadili
- Prexet Uyarılar
- Prexet Endikasyon
- Prexet Kontrendikasyon
- Prexet İçeriği
- Dozu
- Prexet Zararları
- Prexet Formu
- Prexet Farmakolojik Özellikler
- Prexet Farmasötik Özellikler
- Prexet Ruhsat Bilgileri