REPAFIX 0.5 mg 30 efervesan tablet Uyarılar
Mentis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Repafix uyarılar, Repafix zararları, Repafix önlemler, Repafix riskler, Repafix yan etkisi, Repafix alerji, Repafix alkol, Repafix hamileler, Repafix emzirme, Repafix araç kullanımı, Repafix fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
NPH insülin ile kombinasyon:
Repaglinid ile NPH insülinin kombine olarak kullanımı endike değildir.
Karaciğeryetmezliği:
Karaciğer yetmezliği laktik asidoz ile ilişkilendirilmiştir. Bu nedenle karaciğer yetmezliği olan hastalarda REPAFİX’in kullanımından kaçınılmalıdır.
Hipoglisemi:
Kan glukoz seviyesini düşürücü ilaçların çoğu, repaglinid içerenler, hipoglisemiye neden olabilir. Meglinitid ile tedavi edilmeyen hastalarda hipoglisemi riskini düşürmek için REPAFİX’in bileşimindeki repaglinid düşük dozlarda başlanmalıdır. Güçsüz ve iyi beslenememiş, adrenal veya hipofiz yetersizliği veya alkol intoksikasyonu olan yaşlılar hipoglisemiye yatkındır. Beta adrenerjik ilaçları alanlarda ve yaşlılarda hipoglisemiyi tanımlamak zor olabilir. Alkol kullanımında veya birden fazla glukoz düşürücü ilaç kullanıldığında, ağır ve uzun egzersizlerden sonra yeterli kalori alınmadığında hipoglisemi oluşabilir.
Daha önce başka antidiyabetik kullanmamış olan veya hemoglobin A1C (HbA1C) düzeyi <8mg/dL olan hastalarda hipoglisemi riski daha fazladır. REPAFİX hipoglisemi riskini azaltmak için yemeklerle birlikte alınmalıdır.
Kan glukoz kontrolünün kaybı:
Her hangi bir rejime kararlaştırılan hasta ateş, travma, enfeksiyon veya cerrahi, glisemik kontrolün geçici kaybının oluşmasına maruz kalabilir. Bu gibi durumlarda REPAFİX’in tedaviden çekilmesi gerekebilir ve geçici olarak insülin uygulanabilir. Akut durum çözüldüğünde REPAFİX tekrar uygulanabilir.
Hastalara verilmesi gereken bilgiler:
Hastalar REPAFİX’in potansiyel risklerini, avantajları ve tedavinin alternatif yöntemleri hakkında bilgilendirilmelidir. Ayrıca, hastalar diyetlerine ve egzersiz programlarına uymaları, kan glukoz ve HbA1c testlerini düzenli olarak yaptırmaları gerektiği konusunda bilgilendirilmelidir. Hasta ve hasta yakınlarına hipoglisemi riskini, semptomları ve tedavisi, gelişimi ve birlikte kullanılan diğer glukoz düşürücü ilaçlar hakkında açıklama yapılmalıdır. Hastalara repaglinid kullandıktan sonra en fazla yarım saat süre içinde yemek yemeleri gerektiği ve gelişebilen hipoglisemi durumuna karşı alınabilecek önlemler açıklanmalıdır.
Hastalar REPAFİX’i yemeklerden önce almaları veya yemekle birlikte almaları gerektiği konusunda bilgilendirilmelidir (açken günde 2, 3 veya 4 kez).
Potasyum uyarısı
Bu tıbbi ürün her dozunda 244,92 mg potasyum ihtiva eder. Bu durum böbrek fonksiyonlarında azalma olan hastalar ya da kontrollü potasyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Repaglinidin, hipoglisemik potansiyeli nedeniyle araç ve makine kullanımı üzerine olumsuz etkileri olabilir. Özellikle, alınmasından sonraki 1-3 saat içinde hipoglisemi riski daha fazla olduğundan, oral kullanımını takiben birkaç saat araç ve makine kullanımı önerilmemektedir.
Repafix ile ilgili diğer bilgiler
- Repafix Genel
- Repafix Fiyat
- Repafix Prospektüs
- Repafix Kullananlar
- Repafix Nedir
- Repafix Kullanımı
- Repafix Yan Etkileri
- Repafix Etkileşimi
- Repafix Gebelik
- Repafix Saklanması
- Repafix Muadili
- Uyarılar
- Repafix Endikasyon
- Repafix Kontrendikasyon
- Repafix İçeriği
- Repafix Dozu
- Repafix Zararları
- Repafix Formu
- Repafix Farmakolojik Özellikler
- Repafix Farmasötik Özellikler
- Repafix Ruhsat Bilgileri