SPORANOX 10 mg/ml oral solüsyon Gebelik
Johnson and Johnson Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Sporanox gebelik kategorisi C'dir. Sporanox hamilelik kategorisi, Sporanox gebelik kategorisi, Sporanox emzirme, Sporanox anne sütüne geçer mi, Sporanox laktasyon, Sporanox hamilelerde kullanımı, Sporanox ve bebek, Sporanox kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik Kategorisi: C
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve-veya embriyonal / fetal gelişim ve-veya doğum ve-veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
SPORANOX, elde edilebilecek yararın fetüse olası risklerin üzerinde olduğu yaşamı tehdit eden sistemik mikozların dışında gebelerde kullanılmamalıdır (bkz. Bölüm 4.3).
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
SPORANOX kullanan doğurganlık potansiyeli olan kadınlarda, kontraseptif yöntemler kullanılmalıdır. SPORANOX tedavisi bitiminden itibaren bir sonraki menstruel döneme kadar, etkilikontraseptif yöntemler kullanılmaya devam edilmelidir.
Gebelik dönemi
Gebelik döneminde SPORANOX kullanımı ile ilgili bilgiler sınırlıdır. Pazarlama sonrası deneyimler sırasında, konjenital anomali vakaları bildirilmiştir. Bu vakalar, iskelet, genito-üriner sistem,kardiyovasküler ve oftalmik malformasyonların yanısıra kromozomal ve birden fazlamalformasyonun bir arada görülmesini içermektedir. SPORANOX ile nedensel bir ilişkisaptanmamıştır.
Gebeliğin ilk trimesterinde SPORANOX kullanımı - çoğunluğu vulvovajinal kandidoz için kısa dönem tedavi alanlarda - ile ilgili epidemiyolojik veriler, bilinen herhangi bir teratojen maddeyemaruz kalmamış kontrol grubuna göre yüksek malformasyon riski göstermemiştir.
Laktasyon dönemi
İtrakonazol çok az miktarda anne sütüne geçer. Bu nedenle, SPORANOX oral solüsyon tedavisinden beklenen yarar ile emzirme sonucu doğabilecek riskler çok iyi değerlendirilmelidir. Herhangi birşüphe durumunda hasta emzirmemelidir.
Üreme yeteneği / fertilite
İtrakonazol tedavisinin üreme yeteneği üzerindeki etkileri araştırılmamıştır (bkz. Bölüm 5.3).