TRIO 6x14 blister tedavi paketi Zararları
Deva Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Trio zararları, Trio önlemler, Trio riskler, Trio uyarılar, Trio yan etkisi, Trio istenmeyen etkiler, Trio cinsel, Trio etkileri, Trio tedavi dozu, Trio aç mı tok mu, Trio hamilelik, Trio emzirme, Trio alkol, Trio kullanımı bilgilerini içerir.
İstenmeyen etkiler
Klaritromisin, lansoprazol ve amoksisilin trihidratın yan etkileri organ ve sistemler sınıflaması ve sıklığına göre aşağıda listelenmiştir. Sıklık dereceleri şu şekilde tanımlanmıştır:
Çok yaygm (>1/10), yaygm (>1/100; <1/10), yaygm olmayan (>1/1.000, <1/100), seyrek (>1/10.000; <1/1.000, çok seyrek (</10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).
TRİO’yu oluşturan ilaçlann birlikte kullanıldığı üçlü tedavide, en sık rastlanan (>%3) advers etkiler şunlardır:
Klinik çalışmalarda gözlenen yan etkilerin büyük çoğunluğu hafif ve geçici türden olup klasik makrolidlere göre gastrointestinal yan etkiye daha az rastlanmaktadır. İlaca bağlı yan etkilerden dolayı tedaviyi bırakan hastalar % 3’den daha azdır. Bu yan etkiler aşağıda sınıflandınlmıştır.
Sinir sistemi hastalıklan: Konfüzyon, baş dönmesi
Solunum, göğüs bozukluklan ve mediastinal hastalıklan: solunum bozukluğu
Gastrointestinal hastalıklan: Koyu renkli feçes, ağız kuruluğu/susama, glossit, rektal kaşıntı,
bulantı, oral monoliazis, stomatit, dilde renk değişikliği, kusma
Deri ve deri altı doku hastalıklan: Cilt reaksiyonlan
Kas-iskelet bozukluklar, bağ doku ve kemik hastalıklan: Miyalji
Genitoüriner sistem hastalıklan: Vajinit, vajinal monoliazis
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklan: Kann ağnsı
Advers etki sıklığı açısından, 10 veya 14 günlük üçlü tedavi rejimleri arasında istatistiksel
olarak önemli farklılıklar bulunmamaktadır
Genel olarak klaritromisin, lansoprazol ve amoksisilin trihidrat tedavisi hem kısa süreli hem de uzun süreli denemelerde iyi tolere edilmiştir.
Klinik Çalışmalarda İnsidans
Tedaviyi uygulayan hekim tarafından aşağıda belirtilen advers etkilerin, klaritromisin, lansoprazol ve amoksisilin trihidrat ile tedavi edilen hastalann %1’i veya daha fazlasında ilaçla olasılıkla veya muhtemelen ilişkili olduğu bildirilmiştir ve klaritromisin, lansoprazol ve amoksisilin trihidrat ile tedavi edilen hastalarda, placebo ile tedavi edilen hastalara kıyasla daha yüksek oranda görülmüştür.
Kısa Süreli, Placebo Kontrollü klaritromisin, lansoprazol ve amoksisilin trihidrat Çalışmalannda Muhtemelen veya Olasılıkla Tedavi ile İlişkili Advers Etkilerin İnsidansı
Vücut Sistemi/ Advers Etki | Klaritromisin, Lansoprazol ve Amoksisilin trihidrat (N= 2768) % | Plasebo (N= 1023) % |
Tüm Vücut | ||
Kann Ağnsı | 2.1 | 1.2 |
Sindirim Sistemi | ||
Konstipasyon | 1.0 | 0.4 |
Diyare | 3.8 | 2.3 |
Mide bulantısı | 1.3 | 1.2 |
%1’den fazla insidansla baş ağnsı görülmüştür ancak bu, placeboda daha yaygındır. Placebo alan hastalar ve 15 mg ve 30 mg klaritromisin, lansoprazol ve amoksisilin trihidrat alan hastalar arasında da diyare insidansı benzerlik göstermektedir ancak 60 mg klaritromisin, lansoprazol ve amoksisilin trihidrat alan hastalarda daha fazladır (sırasıyla %2.9, %1.4, %4.2 ve %7.4).
En yaygm olarak bildirilen muhtemelen tedaviyle ilişkili olan advers etki diyaredir.
Klaritromisin, lansoprazol ve amoksisilin trihidrat alan hastaların veya deneklerin %1’inden daha azında görülen ek advers deneyimler aşağıda verilmiştir.
Tüm Vücut: karın genişlemesi, aleıjik reaksiyon, asteni, sırt ağnsı, kandidiyaz, karsinom, göğüs ağnsı, üşüme, ödem, ateş, grip sendromu, malez, boyun ağnsı, ense sertliği, ağn, pelvik ağn; Kardiyovasküler Sistem: anjina, aritmi, bradikardi, serebrovasküler olay/beyin enfarktüsü, hipertansiyon/hipotansiyon, migren, miyokard enfarktüsü, çarpıntı, şok (dolaşım yetmezliği), senkop, taşikardi, vazodilasyon,
Sindirim Sistemi: dışkı anomalisi, anoreksi, kardiyospazm, kolit, , kolelityazis, ağız kuruluğu, dispepsi, disfaji, enterit, erüktasyon, özofajiyal ülser, özofajit, dışkıda renk bozukluğu, flatulans, gastrik nodüller/fundik bez polipleri, gastrit, gastroenterit, gastrointestinal anomali, gastrointestinal bozukluk, gastrointestinal kanama, glosit, diş eti kanaması, hematemez, iştah artışı, artmış salivasyon, melena, ağız ülseri, mide bulantısı ve kusma, mide bulantısı ve kusma ve diyare, gastrointestinal moniliyaz, rektal bozukluk, rektal kanama, stomatit, tenesnıus, susama, dil hastalığı, ülseratif kolit, ülseratif stomatit;
Endokrin Sistemi: diabetes mellitus, guatr, hipotiroidi;
Kan ve Lenf Sistemi: anemi, hemoliz, lenfadenopati;
Metabolizma ve Beslenme Bozuklukları: avitaminoz, gut, dehidrasyon,
hiperglisemi/hipoglisemi, periferik ödem, kilo alma/kaybetme;
Kas-iskelet Sistemi: artralji, artrit, kemik rahatsızlığı, eklem rahatsızlığı, bacak kramplan, kas- iskelet ağnsı, miyalji, miyasteni,ptozes, sinovit;
Sinir Sistemi: anormal rüyalar, ajitasyon, amnezi, anksiyete, apati, konfüzyon, konvülsiyon, demans, depersonalizasyon, depresyon, diplopi, baş dönmesi, duygusal labilite, halüsinasyonlar, hemipleji, hiperkinezi, hipertoni, hipoestezi, insomnia, azalmış/artmış libido, sinirlilik, nevroz, parestezi, uyku bozukluğu, somnolans, anormal düşünce, tremor, vertigo; Solunum Sistemi: astım, bronşit, artmış öksürük, dispne, epistaksi, hemoptizi, hıçkınk, larenks neoplazileri, akciğer fibrozisi, farenjit, plevral bozukluk, pnömoni, solunum rahatsızlığı, üst solunum yolu iltihaplanması/enfeksyionu, rinit, sinüzit, stridor;
Deri ve İkincil Organlar: akne, alopesi, kontakt demıatit, cilt kuruluğu, sabit döküntü, saç rahatsızlığı, makulopapüler döküntü, tırnak rahatsızlığı, pruritus, döküntü, deri karsinomu, terleme, ürtiker;
Özel Duyular: görme anomalisi, ambliyopi, blefarit, bulanık görme, katarakt, konjonktivit, sağırlık, göz kumluğu, kulak/göz rahatsızlığı, göz ağnsı, glokom, otitis media, parosmi, fotofobi, retinal dejenerasyon/rahatsızlık, tat alma duyusu kaybı, tat alma bozukluğu, tinitus, görüş alanı kusuru;
Ürogenital Sistem: regl anomalisi, meme büyümesi, meme ağnsı, meme hassasiyeti, ağnlı adet görme, dizüri, jinekomasti, empotans, böbrek taşı, böbrek ağnsı, lökore, menoraji, menstrüel bozukluklar, penis bozukluklan, poliüri, testis bozukluklan, üretral ağn, idrara çıkma sıklığı, idrar retansiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, idrara çıkma aciliyeti, idrara çıkma bozukluğu, vajinit.
Pazarlama sonrası
Tüm Vücut: anaflaktik/anafilaktoid reaksiyonlar;
Sindirim Sistemi: hepatoksisite, panktreatit, kusma;
Kan ve Lenf Sistemi: agranülositoz, aplastik anemi, hemolitik anemi, lökopeni, nötropeni, pansitopeni, trombositopeni ve trombotik tronıbositopenik purpura;
Kas-iskelet Sistemi: miyozit;
Deri ve İkincil Organlar, eritema multiforme de dahil şiddetli dermatolojik reaksiyonlar, Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz, (bazıları ölümcül);
Özel Duyular: konuşma bozukluğu;
Ürogenital Sistem: interstisyel nefrit, idrar retansiyonu.
Laboratuar Değerleri
Klaritromisin, lansoprazol ve amoksisilin trihidrat alan hastalarda laboratuar parametrelerinde aşağıda belirtilen değişiklikler advers vaka olarak bildirilmiştir:
Anormal karaciğer fonksiyon testleri, artmış SGOT (AST), artmış SGPT (ALT), artmış kreatinin, artmış alkalin fosfataz, artmış globülinler, artmış GGTP, aılmış/azalmış/anormal WBC, anormal AG oranı, anormal RBC, bilirübinemi, eozinofil, hiperlipemi, artmış/azalmış elektrolitler, artmış/azalmış kolesterol, artmış glukokortikoidler, artmış LDH, artmış/azalmış/anormal plateletler ve artmış gastrin seviyeleri. Albüminüri, glikozüri ve hematüri gibi ürin idrar anomalileri de bildirilmiştir. Ek izole laboratuar anomalileri bildirilmiştir.
Klaritromisin için:
Gözlenen yan etkilerin çoğunluğu gastrointestinal sistemle ilgili olup, diyare, kusma, abdominal ağn, dispepsi ve bulantıdır. Diğer yan etkiler; baş ağnsı, tat değişikliği ve karaciğer enzimlerindeki geçici yükselmelerdir.
Genellikle tat alma bozukluğu ile birlikte koku alma duyusunda değişiklik rapor edilmiştir.
Klaritromisin ile tedavi olan hastalarda diş renginde bozulma görülmüştür. Renk bozukluğu profesyonel diş temizliği ile giderilmiştir.
Bazıları, hipoglisemik ajan veya insülin tedavisi gören hastalarda görülmek üzere nadir olarak hipoglisemi vakaları bildirilmiştir.
İzole trombositopeni vakaları rapor edilmiştir.
Diğer makrolidlerle olduğu gibi, klaritromisin ile seyrek olarak; karaciğer enzimlerinde artış ve sanlıkla veya sanlıksız seyreden hepatoselüler ve/veya kolestatik hepatik disfonksiyon rapor edilmiştir.
Bu hepatik disfonksiyon şiddetli olabilir ve genellikle reversibldir. Çok nadir durumlarda fatal sonuçlanan hepatik yetmezlik rapor edilmiştir ve genellikle altta yatan ciddi hastalık ve/veya aynı anda kullanılan ilaçlarla ilgilidir.
Klaritromisin ve omeprazolün birlikte uygulandığı klinik çalışmalarda dilde geçici renk değişikliği görülmüştür.
Oral olarak uygulanan klaritromisin ile toksik epidermal nekroliz, ürtiker ve orta derecede deri erüpsiyonundan, anaflaksi ve Stevens-Johnson Sendromuna kadar uzanan alleıjik reaksiyonlar oluşmuştur. Oral klaritromisin ile endişe, baş dönmesi, uykusuzluk, kötü rüyalardan, konfüzyon, halüsinasyonlardan, psikoza kadar uzanan geçici santral sinir sistemi yan etkileri rapor edilmiştir. Fakat nedensellik ilişkisi saptanamamıştır.
Klaritromisin tedavisi sırasında, ilacın bırakılması ile ortadan kalkan işitme kaybı görülebilir.
Uzun QT sendromu olan kişilerde eritromisin ve klaritromisin kullanımının, ventriküler taşikardi dahil ventriküler aritmi ve ‘‘torsade de pointes” lara yol açabildiği bulunmuştur.
Klaritromisin tedavisi ile glosit, stomatit ve oral monilia, anoreksi, pankreatit, dilde renk değişikliği, trombositopeni, lökopeni, nötropeni, baş dönmesi spontan olarak rapor edilmiştir.
Bağışıklık Sistemi Bozulmuş Hastalardaki Advers Etkiler:
Mikobakteriyel enfeksiyonlar için uzun süre klaritromisinin yüksek dozlan ile tedavi edilen bağışıklık sistemi bozuk hastalarda, klaritromisin uygulamasıyla bağlantılı olabilecek advers etkileri, HIV hastalığının veya seyir eden hastalığın altta yatan belirtilerinden ayırt etmek genellikle zordur.
Klaritromisin kullanan hastalann bazı laboratuvar testlerinden hatalı sonuçlar alınabilir.
Bunların başlıca! an aşağıda yer almaktadır:
Karaciğer fonksiyon testleri: ALT, AST, GGT, alkalen fosfataz, total bilirubin, LDH sonuçlan olduğundan daha yüksek çıkabilir ancak sapma % l’in altındadır.
Kan: Lökosit sayısı olduğundan düşük (% l’in altında sapma), protrombin zamanı olduğundan yüksek (% 1 sapma) çıkabilir.
Böbrek: BUN (% 4 sapma) ve serum kreatinin değerleri (% l’in altında sapma) olduğundan yüksek çıkabilir.
Klaritromisin ile yapılan klinik deneylerde gözlemlenen yan etkilerin büyük çoğunluğu hafif şiddette ve geçici olarak ortaya çıkmıştır. Miyobakteriyal enfeksiyonu olmayan yetişkin hastaların %3’ünden daha azı, ilaca bağlı yan etkilerden dolayı tedaviyi bırakmıştır.
Yetişkinlerde en sık bildirilen olaylar diyare (%3), mide bulantısı (%3), tat alma anomalisi (%3), dispepsi (9(2), karın ağnsı/rahatsızlığı (%2) ve baş ağnsı (%2) olmuştur. Bu olayların çoğunun hafif veya orta şiddette olduğu bildirilmiştir. Bildirilen advers olaylardan, yalnızca %l’inin şiddetli olduğu bildirilmiştir.
Pazarlama Sonrası Deneyim
Ürtiker ve hafif şiddette deri döküntülerinden, nadir görülen anaflaksi, Stevens-Johnson sendromu ve toksik epidemıal nekrolize kadar çeşitlilik gösteren aleıjik reaksiyonlar görülmüştür. Anında bildirilen diğer advers olaylar; glosit, stomatit, oral moniliyaz, anoreksi, kusma, pankreatit, dil renginde bozulma, trombositopeni, lökopeni, nötropeni ve baş dönmesidir. Klaritromisinle tedavi edilen hastalarda diş renginde bozulma bildirilmiştir. Diş renginde bozulma genellikle, profesyonel dental temizlik ile geri döndürülebilir. Temel olarak yaşlı kadınlarda görülen ve genellikle geri döndürülebilir yapıda olan işitme kaybı izole bildirimleri olmuştur. Genellikle tat alma bozukluğu veya tat alma duyu kaybı ile birlikte koku alma duyusunda değişiklikler de bildirilmiştir.
Anksiyete, davranış değişiklikleri, konfüzyonel durumlar, konvülziyonlar, depersonalizasyon, disoryantasyon, halüsinasyonlar, insomnia, manik davranış, kabuslar, psikoz, tinitus, tremor gibi merkezi sinir sistemi rahatsızlıkları ve vertido da pazarlama sonrası gözlem sırasında bildirilmiştir. Vakalar genellikle ilacın kesilmesinden sonra düzelir.
Artmış karaciğer enzimleri de dahil olmak üzere hepatik fonksiyon bozukluğu ve sanlık ile veya sanlık olmadan hepatosellüler ve/veya kolestatik hepatit, klaritromisin ile seyrek olarak bildirilmiştir. Bu hepatik fonksiyon bozukluğu şiddetli olabilir ve genellikle geri döndürülebilir yapıdadır. Çok nadir durumlarda, ölümle sonuçlanan hepatik bozukluk bildirilmiştir ve genellikle altta yatan ciddi hastalıklar ve/veya eşlik eden ilaç tedavileriyle ilişkilendirilmiştir.
Nadiren hipoglisemi bildirilmiştir; bu vakalardan bazılaıı oral hipoglisemik ajanlar veya insülin alan hastalarda görülmüştür.
Diğer makrolidlerde olduğu gibi, klaritromisin; QT uzaması ve ventriküler taşikardi ve torsades de pointes de dahil olmak üzere ventriküler aritmileri ile ilişkilendirilmiştir.
Klaritromisin kullanımı ile aynı zamana rastlayan interstitiyal nefrit bildirimleri de olmuştur.
Özellikle yaşlılarda, klaritromisin ve kolşisinin birlikte kullanımı ile pazarlama sonrası, kolşisin toksisitesi bildirilmiştir; söz konusu vakanın bir kısmı böbrek yetmezliği olan hastalarda görülmüştür. Bu tür hastalann bazılannda ölüm bildirilmiştir.
Lansoprazol için:
Lansoprazol iyi tolere edilen bir ilaçtır. Lansoprazol kullanımı ile görülebilen belli başlı yan etkiler diyare veya konstipasyon, bulantı, baş ağnsı ve deri döküntüsüdür. İdame tedavisi süresince en sık rastlanan yan etki diyaredir.
Bu belirtiler tedavi kesildiğinde kaybolmaktadır. Kısa dönem ve uzun dönem tedavilerde lansoprazol ile tedavi edilen hastalarda çok nadir olarak şu yan etkiler görülmüştür:
Bütün Vücutta: Asteni, kandidiyazis, göğüs ağnsı, ödem, ateş, grip benzeri sendrom, ağız kokusu, enfeksiyon, kınklık.
Kardiyovasküler Sistem: Angina, serebrovasküler hasar, hipertansiyon/hipotansiyon, miyokard enfarktüsü, palpitasyonlar, şok (dolaşım bozukluğu), vazodilatasyon.
Sindirimi Sistemi: Anoreksi, kardiyospazm, kolelityazis, konstipasyon, ağız kuruluğu/susama, dispepsi, disfaji, geğirme, özofajial stenoz, özofagus ülseri, özofajit, feçeste renklenme, flatulans, gastrik nodül/fundal salgı polipleri, gastroenterit, gastrointestinal hemoraji, hematemez, iştah artışı, tükrük artışı, melena, rektal hemoraji, stomatit, tenesmus, ülseratif kolit.
Endokrin Sistem: Diabetes mellitus, guatr, hiperglisemi/hipoglisemi.
Kan ve Lenf Sistem: Anemi, hemoliz.
Metabolik ve Beslenme Bozukluklan: Gut, kilo artışı/kaybı.
Kas ve İskelet Sistemi: Artrit/artralji, kas/ iskelet ağnsı, miyalji.
Sinir Sistemi: Ajitasyon, amnezi, anksiyete, apati, konfüzyon, depresyon, baş dönmesi/senkop, halüsinasyonlar, hemipleji, saldırganlık, libido azalması, sinirlilik, parestezi, düşünce bozukluklan.
Solunum Sistemleri: Astım, bronşit, öksürük artışı, dispne, buran kanaması, hemoptizi, hıçkırık, pnömoni, üst solunum yolu inflamasyonu/enfeksiyonu.
Deri ve İlgili Yapılar: Akne, alopesi, kaşıntı, kızanklık, ürtiker.
Özel Duyu Organlaıı: Bulanık görme, sağırlık, gözde ağn, otitis media, tat alma bozukluğu, kulak çınlaması, görme alanında azalma.
Ürogenital Sistem: Menstrüel bozukluklar, albüminüri, göğüslerde büyüme/jinekomasti, göğüslerde hassasiyet, glukozüri, hematüri, impotens, böbrek taşı.
Laboratuvar Değerlerinde Değişiklik:
Karaciğer fonksiyon testlerinde anormallikler AST ve ALT artışı, kreatinin, alkalen fosfataz, globülin ve GGTP seviyelerinde artış, bilirubinenıi, eozinofili, hiperlipemi, elektrolit ve kolesterol seviyelerinde artma/azalma, glukokortikoid ve LDH artışı, plateletlerde artma/azalma/düzensizlikler, gastrin düzeylerinde artış.
Amoksisilin için:
Diğer penisilinlerde olduğu gibi amoksisilinin neden olduğu istenmeyen reaksiyonların temelde duyarlılığa bağlı olması beklenebilir. Daha çok penisiline karşı aşın duyarlılığı daha önceden gözlenmiş ve aleıji, astım, saman nezlesi veya ürtiker hikayesi olan hastalarda görülme olasılığı yüksektir. Penisilin kullanımına ilişkin olarak aşağıdaki advers reaksiyonlar bildirilmiştir: Gastrointestinal: Mide bulantısı, kusma, diyare ve hemorajik/ psödomembranöz kolit.
Psödomembranöz kolit semptomlan, antibiyotik tedavisi süresince veya antibiyotik tedavisinden sonra görülmeye başlayabilir.
Aşırı Duyarlılık Reaksiyonları: Serum hastalığı benzeri reaksiyonlar, eritamatöz nıakülopapüler döküntüler, eritema multiforme, Stevens-Johson Sendromu, eksfoliyatif demıatit, toksik epidermal nekroliz, akut jeneralize ekzantematöz püstülozis, aşııı duyarlılık vasküliti ve ürtiker bildirilmiştir.
Not: Söz konusu aşın duyarlılık reaksiyonlan antihistaminlerle, ve gerekirse, sistemik kortikosteroidlerle kontrol altına alınabilir. Söz konusu reaksiyonlar ne zaman görülürse görülsün, hekim görüşüne göre tedavi edilen durumun hayati tehlike teşkil ettiği ve yalnızca amoksisilin tedavisine cevap verdiği durumlar dışında, amoksisilin tedavisi durdurulmalıdır.
Karaciğer: AST (SGOT) ve/veya ALT (SGPT)’de orta düzeyde artış kaydedilmiştir ancak söz konusu bulgunun anlamlılığı bilinmemektedir. Kolestatik sanlık, hepatik kolestasis ve akut sitolitik hepatit de dahil olmak üzere hepatik fonksiyon bozukluklan bildirilmiştir.
Renal: Kristalüri de bildirilmiştir
Kan ve Lenf Sistemi: Hemolitik anemi de dahil olmak üzere anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofili, lökopeni ve agranülositoz; penisilin tedavisi sırasında bildirilmiştir. Söz konusu reaksiyonlar genellikle tedavinin sonlandınİması ile tersine döndürülebilir ve bu reaksiyonların aşııı duyarlılık olgusuna bağlı olduğuna inanılmaktadır.
Merkezi Sinir Sistemi: Reversibl hiperaktivite, ajitasyon, anskiyete, insomnia, konfüzyon, davranış değişiklikler ve/veya baş dönmesi nadiren bildirilmiştir.
Diğer: Diş renginde bozulma (kahverengi, sarı veya gri lekelenme) nadiren bildirilmiştir. Söz konusu bildirimler çoğunlukla pediatrik hastalarda gerçekleşmiştir. Renk bozukluğu, çoğu vakada, diş fırçalama veya dental temizlik ile azaltılmış veya ortadan kaldmlmıştır.
Laboratuar Değerlerinde Değişiklikler
Olası klinik öneme sahip laboratuar değerleri değişiklikleri şu şekildedir:
Hepatik: artmış SGPT (ALT) %1’den az, SGOT (AST) %1’den az:, GGT %1’den az, alkalin fosfataz %1’den az, LDH %1 ’den az, toplam bilirubin %1’den az;
Hematolojik: azalmış WBC %1’den az, uzamış protrombin zamanı % 1;
Trio ile ilgili diğer bilgiler
- Trio Genel
- Trio Fiyat
- Trio Prospektüs
- Trio Kullananlar
- Trio Nedir
- Trio Kullanımı
- Trio Yan Etkileri
- Trio Etkileşimi
- Trio Gebelik
- Trio Saklanması
- Trio Muadili
- Trio Uyarılar
- Trio Endikasyon
- Trio Kontrendikasyon
- Trio İçeriği
- Trio Dozu
- Zararları
- Trio Formu
- Trio Farmakolojik Özellikler
- Trio Farmasötik Özellikler
- Trio Ruhsat Bilgileri