UNIVASC 7.5 mg 20 tablet Gebelik
Adeka Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Univasc gebelik kategorisi D'dir. Univasc hamilelik kategorisi, Univasc gebelik kategorisi, Univasc emzirme, Univasc anne sütüne geçer mi, Univasc laktasyon, Univasc hamilelerde kullanımı, Univasc ve bebek, Univasc kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik kategorisi: İlk trimestr C, ikinci trimestr D
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
ADE inhibitörü ile tedaviye gebelik süresince başlanmamalıdır. Devam eden ADE inhibitörü tedavisinin zorunlu olmaması durumunda, gebe kalmayı planlayan hasta için gebelikte kullanımda güvenlik profili belirlenmiş olan alternatif antihipertansiyon tedavisine geçilmelidir.
Gebelik dönemi
Gebeliğin birinci trimesterinde ADE inhibitörü kullanımı tavsiye edilmez (Bkz 4.4 Uyarılar ve Önlemler) Gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde ADE inhibitörü kullanımı kontrendikedir (Bkz. 4.3. ve 4.4). Gebelik döneminde ADE-inhibitörü kullanılıyorsa hemen kesilmeli ve eğer uygunsa alternatif tedaviye başlanmalıdır
ADE inhibitörleri plasentayı geçer ve hamile kadınlarda fetal ve neonatal morbidite ve mortaliteye sebeb olabilir. Gebeliğin ilk trimesterinde ADE inhibitörü alimim takiben teratojenite riskine dair epidemiyolojik kanıtlar kesin olmamakla birlikte riskte küçük bir artış göz ardı edilemez, ikinci ve üçüncü trimesterde ADE inhibitörü tedavisine maruz kalmanın insan fötotoksi sitesi (azalmış böbrek fonksiyonu, oligohidromniyos, kafatası kemikleşmesinde gerileşme, ölüm) ve neonatal toksisiteyi (böbrek yetmezliği, hipotansiyon, hiperkalemi) arttırdığı bilinmektedir.
Oligohidramniyoza eşlik eden uzuv kontraktürü, kraniyofasial deformasyonlar, hipoplastik akciğer gelişimi ve intrauterin büyüme geriliği bildirilmiştir. Gebeliğin ikinci trimesterinde ADE inhibitörüne maruz kalınması durumunda, böbrek fonksiyonları ve kafatasının ultrason ile kontrolü önerilmektedir. Rahimde ADE-inhibitörüne maruz kalan bebekler hipotansiyon, oligüri ve hiperkalemi açısından yakından izlenmelidir. Oligüri, kan basıncı ve renal perfüzyon desteği ile tedavi edilmelidir.
Moeksipril hidroklorür alan kadınlar, hamile kaldıkları zaman fetusa olası zararlar konusunda bilgilendirilmelidirler.
Laktasyon dönemi
Univasc ile ilgili diğer bilgiler
- Univasc Genel
- Univasc Fiyat
- Univasc Prospektüs
- Univasc Kullananlar
- Univasc Nedir
- Univasc Kullanımı
- Univasc Yan Etkileri
- Univasc Etkileşimi
- Gebelik
- Univasc Saklanması
- Univasc Muadili
- Univasc Uyarılar
- Univasc Endikasyon
- Univasc Kontrendikasyon
- Univasc İçeriği
- Univasc Dozu
- Univasc Zararları
- Univasc Formu
- Univasc Farmakolojik Özellikler
- Univasc Farmasötik Özellikler
- Univasc Ruhsat Bilgileri